Blogg

Västerås

2017-04-23 00:00

Vi hundfolk är nog lite speciella. Att gå upp kl 01.30 på natten för att sätta sig och köra 35 mil för att ställa ut hundarna, ja de är vi i hundvärlden nog ensamma om.

Min vän J kom och vi packade in nybadade hundar i bilen och styrde kosan norröver. Morgonsolen bjöd på en vacker soluppgång i Laxåtrakten som avslöjade att det skulle bli en vacker dag. Fast termometern stod på -4 när vi startade vår resa så blev det varmar längre norröver.

Vi var framme i mycket god tid innan de öppnade portarna till veterinärbesiktningen. Det var dit och inte längre jag kom med Jenka. Det blev helt galet förra året när hon fick sitt pass och jag hade totalt missat hennes vaccination, så hon fick så vackert sitta kvar i bilen. Tur att solen ändrade sig och inte visade sig under den tiden vi var på utställning.

J hade med sig vår goda vän M tik och så sin egna Buster. Idag var det en dansk domare och det är alltid lite spännande då rasen delas med Danmark. 

Domaren var dock av den mer kritiska typen och av dagens 26 hundar så var där inte många som nådde upp till den röda lappen, Excellent. Det var många VG och G. En å annan sufficent med delades ut. Men innan vi visste detta så fick vi chocken då han i Championklassen delade ut Good till Buster. Visst han bär på några kilon för mycket, men för övrigt är det ju en bra hund. 

Min lilla Donna fick nöja sig med ett VG även idag, trots att hon var mycket duktigare och gick bättre idag. Domaren Mikael Tranholm tyckte så här:

Snart 3 årig tik. Mycket bra typ. Mycket bra trekantigt huvud. Aningen ljusa ögon. KOrrekt saxbett. Utmärkt hals. Något framskjuten skuldra. Kunde önska lite mer börbröst. Aningen kort överarm. Bra bröst djup. Stark rygg. Något sluttande kors och lite rak svansansättning. LIte rak knä/hasansättning. Rör sig med något korta steg fram och bak. Veryg Good. 4 KK av 9 st och bara 2 excellentbedömda.

Men som vi brukar säga, vi är nöjda bara rosetterna följer med oss hem och så även denna dag. Aiza blev BIR och fick sitt första Cert. Stort Grattis Monica till din fina lilla tik. Som Bim stod en väl bevarad veteranhane som är jättefin och kommer säkert bli ett tillskott i vår avel. Jätteroligt.

Nu återstod bara 35 mil hem igen och tröttheten gjorde sig påmind efter att ha varit vaken i 16 timmar. Så det var skönt att komma hem och krypa ner i soffan med de glada vovvarna som varit hemma hela dagen och längtat efter matte.

Kategori: Utställningar

SGVK Varberg

2017-04-09 00:00

Så var det dags för årets andra SGVK utställning och nu skulle lilla Karizma få göra debut i valpklassen.

Det var över 50 hundar anmälda och nästan 10 av dem var valpar i varierande ålder.

VI vart ensamma då vår motståndare inte kom. Karizma fick HP med fin kritik av domare Carina Andersson - Rapp:

Sött välskuret huvud, korrekt överlinje. Välformad bröstkorg men något korta parallella rörelser. Tillräcklig vinklar. Fin päls. Välpresenterad

Sen var det Jenkas tur och om henne tyckte Carina så här:

Välskuret huvud med fina detaljer. Bra könsprägel. Bra hals och överlinje, kors. Välformad bröstkorg. Tillräckligt förbröst. Välvinklat bakställ. Passande benstomme. Något hög på benen. Fin päls. Välgående. Väl presenterad. Excellent, 1KK, ck samt 4 bästa tik. 

Sen var det Donnas tur:

Sött huvud och uttryck. Fina öron något tunt nosparti. Tillräcklig hals. Något kort o grund bröstkorg. Bra bakställ. Något hög på benen. Rör sid underställt. Fin päls och färg. Väl presenterad. Very Good. 4 KK

Nöjd med mina fina tikar åkte vi hem från ett kallt ridhus. Med oss hem följde även lilla Jippy som kommer för att vara hos mig när husse är på semester. Hon var dock mycket mager så det behövs åtgärd här. Det blir veterinärbesök för hälsoundersökning.

Nu ser vi fram emot påsken och besök av barnbarnet.

Kategori: Utställningar

17 maj på Hässleholm

2014-05-19 00:00

Hässleholmutställningen och Svängstabesök

På fredagseftermiddagen styrde vi mot Strömsnäsbruk där vi bokat övernattning på ett vandrarhem. Vi möttes av en grupp av äldre byggnader som var inredda för ändamålet, de låg vackert utemed Hammarsjön inramat av härliga lövträd.

Vädret var på vår sida och kvällsolen lyste vackert över sjön. Vi gick en promenad med vovvarna innan vi gjorde oss hemmastadda i rummet. Vi var inte ensamma utan det var en gäst till. Ljudet från E4 hördes ganska väl över sjön men avtog dock längre fram på kvällen.

Sömnen var sådär, både hård säng och ett gäng hundar bidrog till att den inte blev så bra. Vaknade 05,12 på lördagsmorgonen och gjorde en snabbrunda med vovvarna sen kröp jag ner igen. Kl 06.00 var vi vakna och började packa in i bilen innan rummet skulle städas och vi tacka för oss och fortsätta mot Hässleholm. Dit skulle det ta ca 45 min, lagom så här på morgonkvisten.

Den här dagen skulle bli kul då både Casey och Azizas uppfödare kommer vara med och ställa ut andra av dem uppfödda hundar. Jag ska hjälpa Carola och ställa en halvsyster till Aziza.

Vi var framme i god tid och var nästan ensamma på plan som var vattensjuk av gårdagens regn. Men det är alltid skönt att vara framme i tid.

Strax efter oss kom Caseys bröder med mattar, sen kom Carola och till sist även Karin med make. Massor av härliga kramar och goa skratt inledde denna morgonen.

Först ut var valparna och sedan så var det Caseys tur. Domaren för dagen var en dansk dam som hette Lilian Christensen. Om Casey tyckte hon så här:

Maskulin och kompakt hane. Mycket välbyggd. Trekantikgt huvud där stopet inte får bli djupare. Mycket välutvecklad kropp. Mycket bra tung underlinje. Välplacerad svans. Aningen rak överarm. Bra vinklar bak. Rör sig rastypiskt. Mycket trevligt temperament. Mycket bra päls. Mycket välvisad. Excellent, Ck, 3 i Klassen och 4 Bästa Hane

Glad och nöjd matte då det för dagen är 56 anmälda hundar och jag tror det slutade med två strukna bara.

Sen var det lilla Dizas tur, hon börjar tycka det här är lajbans och vet vad matte vill. Hon fick följande kritik:

Välutvecklad juniortik. Mycket bra huvud och uttryck. Aningen stora öron. Mycket bra kropp för åldern. Tillräckligt lång bröstkorg. Tillräckligt förbröst. Bra tung underlinje. Korrekta vinklar fram och bak. Prima pälskvalité. Trevligt temperament. Välvisad.

Excellent och 3 placerad i klassen.

Sist men inte minst så var det Azizas tur, hon som väntat tålmodigt och inte är så nöjd med att sitta kvar utanför ringen när matte är där inne med de andra.

Hennes kritik löd så här:

Välutvecklad tik. Mycket bra huvud med kvickt uttryck. Aningen mer förbröst önskas. Aningen rak överarm. Mycket kompaktkropp av korrekt längd. Korrekta vinklar bak. Rör sig väldigt rastypiskt men ska ännu stabiliseras i fronten. Bra pälskvalitét. Trevligt temperament. Välvisad. Excellent, 1:a med ck och 4 Bästa tik.

Glad och nöjd matte som övertalade uppfödaren om att när vi nu var här så kunde vi visa en uppfödargrupp, sagt och gjort så valde Karin bröderna C och så Diza. Glatt överraskade så vann vi också i motstånd av Bonteas och Riddarens uppfödargrupper. Men yra som vi var i mössan så trodde vi att finalerna gick på söndagen, de gjorde de inte så vid 16-tiden var vi med uppfödargruppen i finalringen, tyvärr så har de Dansk svenska svårt att hävda sig, men vi var ändå där och visade upp oss.

Sen bar det i väg för att hälsa på Coya som efter en stund kom på att hon kände igen oss. Hon har vuxit och har fullt upp att busa med kompisen i sin nya familj. Bilder kommer.

Frampå kvällen körde vi mot Svängsta för att avsluta dagen tillsammans med underbara vännerna Carola och Kalle. Det blev lite grillat och några glas vin innan kudden kallade.

På söndagen var vi och införskaffade lite hundgodis till juvelerna och sedan en kik på ett vackert hus i omgivningarna runt Svängsta. Vädret var inte med oss idag, regnet öste ner. Men fram på eftermiddagen och kvällen så sprack det upp lagom till vi skulle köra hemåt. Den här gången valde vi en annan väg från Tingsryd, där körde vi över Älmhult och upp till Ljungby, det är så roligt att få se lite annan omgivning.

Nu är det en helg hemma innan det bär iväg igen, då mot Avesta :)

Må väl och var rädda om Er

 

 

 

 

Kategori: Utställningar

Lidköping 10 maj

2014-05-10 00:00

Vilken dag !!!!! det blev till sist.

Från att ha fått övertala Sanne om att vi skulle åka, till att själv känna sig ganska avslagen och inte så engagerad i att ge sig iväg på utställning. Så möttes vi i Ulricehamn och styrde kosan mot Lidköping. Men när två kära vänner kommer tillsammans så pratas det vilket resulterade att vi tog vägen över Skövde i stället för Skara dit.

Så slutar dagen med att vi åker hem med BIR & BIM och en fjärde bästa tik placerad Adidac Diza

Ja domare Aase Jakobsen tyckte verkligen om mina hundar, särskilt Aziza då som hon var mycket entusiastisk över hennes kropp och utseende.

Det var 21 hundar anmälda och det roliga var att alla kom. Först ut var en liten valp från Adidac, ett syskon till lilla Flizan som Karin och Bengt har kvar. Han blev bästa valp, men stannade inte kvar för att delta i gruppfinalen. Sen var det två juniorhanar, två öppenklass hanar och sen dags för Casey som hade en motståndare i Stallbackas Rekorderlige Rune. Domaren tyckte bäst om Casey och gav följande kritik:

Utmärkt typ med gott uttryck. En aningen skevt bett. Bra nacke, hals och rygg. Kunde önska en aning bättre förbröst. Normala vinklar, bra bredd i lår och rör sig rastypiskt.  Excellent, Ck, BH 1, BIM

Sen var det dags för Diza och när man ställer fler hundar då det är få deltagande så går allt som på löpande band.

Om Diza tyckte domaren så här:

Utmärkt typ, gott huvud och uttryck. Bra öron, bra nacke, god rygg. Kan ännu utvecklas i front men bra längd och bredd i bröstkorg. Bra bredd i låär. Ok Benstomme och tassar. Rör sig rastypiskt.  Excellent, Ck och Bästa tik 4

 Sist ut så var det mattes lilla röda loppa som otåligt fått vänta på sin tur. Hon fick följande kritik av Aase.

Utmärkt typ med gott uttryck. God kropp och antydning till förbröst. Ok vinklar. GOda lår och tassar. Bra bröstkorg ohc djup. Rör sig rastypiskt. Trevligt temperament. Excellent, Ck, Cert och BIR

Kategori: Utställningar

Varberg 6 april SGVK utställning

2014-04-06 00:00

Varberg 6 april SGVK utställning

Hit hade jag anm även Campus men efter besök hon honom så valde jag att låta honom vänta lite. Det skulle räcka till med de tre andra.

Valpvakt var bokad och vi gav oss iväg i god tid med regnet hängade i luften. I år var utställningen flyttad till ett ridhus i Rolfstorp.

Vi var framme i god tid vilket var gott så att hundarna fick rastas och bekanta sig med alla dofter o intryck, särskilt för Diza som inte varit ute på utställning mer än en gång innan.

Först ut var Casey och det var nervöst då det var 55 hundar anm.

I hans klass gick hans två bröder så totalt var det sju hanar i öppenklassen. Domare för dagen var Benny Blid von Schedvin

Han gav Casey följande omdöme:

Välbalancerad mycket tilltalande hane. Välformat huvud. Bra öron och uttryck. Utmärkt överlinje. Bra bröstdjup och förbröst. Bra lår och bakställ. Energiska rörelser. Bra färg.

Excellent, 1 kk ck, 3 BH Cert och CHAMPIONAT         

 

Sen var det dags för Dizas entré i ringen. Hon gick i juniorklass där det var sex till anmälda. Lilla loppan skötte sig bra och Benny gav henne det här:

Välformat huvud. Bra öron och uttryck. Bra hals o rygglinje. Tillräcklig kropp för åldern, lite tunn front. Bra bakställ. Bra steg från sidan. Bra färg.

Excellent, 1 KK och Ck 

 

Till slut så var det Azizas tur och hon går fortfarande i Unghundsklassen där hon fick sällskap av ytterligare sju anmälda. Tyvärr var det några som inte kom. Om Aziza så tyckte Benny så här:

Mycket välbalanserad tilltalande och typiskt feminint huvud med fint uttryck. Utmärkt överlinje. Välutvecklad kropp. Utmärkt front. Välmusklat bakställ. Bra steg. Bra färg.

Excellent, 1 kk Ck, Cert och BIM    och vår motståndare var Zkrubbes Lionheart. Så nu står det 1-1

 

Vilken dag det blev, vi knep båda Certen och Championtiteln är i hamn.

 

Kategori: Utställningar

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«januari 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008