Blogg

SGVK Alingsås

2019-11-10 00:00

Årets sista SGVK-utställning som blev flyttad från Vårgårda till Alingsås då de var dubbelbokning i Tångahallen. Så nu fick vi vara i ett mkt kallt ridhus, hua, nästan inte tinat upp ännu.

Domare för dagen ska vara Tina Permo som även ska döma vår rasspecial nästa sommar. Så många tog chansen att ställa så de var 66 anmälda och uppfödare från Danmark kom med. 

Till min stora glädje så var två av Indra och Morris valpar anmälda, Abbe o Clara, så kul att se så fint de utveklat sig. Det slutade med att Abbe blev BIR-valp. 

Jag hade med passat på att anmäla både Qnyppla och Yapp, men de var bara Yapp som kom. Först ut blev Roffe som går i junior.

Tina tyckte så här: Maskulin. Utmärkt huvud o uttryck. Fina ögon o öron. Bra hals. Tillräcklig kropp för åldern. Bra benstomme. Rör sig med bra steg. Excellent o Ck, 2 KK sen oplacerad.

Jätteglad att han får excellent o ck är ju en fin bonus. Men han har verkligen börjat sätta sig i kroppen och inte så valpig längre, om än ff ingen stor pojke som lyfter på benet i alla lägen. 

Yapp gick som vanligt i öppenklass och fick följande omdöme: Utmärkt huvud, korrekt bett. Bra öron o ögon. Utmärkt hals. Bra överlinje. Är i dag mager vilket förstör helhetsintrycket. Bra vinklar, ben o tassar. Rör sig utmärkt. Excellent. 

Sen var det Morris som Tina skrev så här om: Maskulin. Utmärkt huvud o uttryck. Korrekt bett. Bra ögon o öron. Lång hals. Utmärkt kropp som kommer att bli grövre. Välvinklad. Bra ben o tassar. Rör sig med bra steg. Excellent, ck 2 KK samt 3 bästa hane. 

Så var det dags för det mest nervösa, Cherry-Co-Co skulle få sit omdöme. Jag ser och tycker själv att hon är stor men hon är proportionerlig och framförallt så har hon en insida som är så MYCKET VÄRT. Idag blev hon mätt till ca 37,5 -38 cm med följande omdöme: I största laget. Utmärkt huvud o uttryck, korrekt bett. Bra ögon o öron. Utmärkt hals o överlinje o kropp. Välvinklad. Är idag något högbent men kroppen kommer att djupna. Rör sig med bra steg. Excellent 

Vilken glädje att hon fick excellent, jag hade hoppats på VG men detta var verkligen glädjande.

Sist ut var Jippy mot både svenska o danska championtikar, Tina tycket så här: Utmärkt huvud o uttryck. Korrekt bett, bra ögon o öron. Utmärkt hals o kropp. Bra vinklar, ben o tassar. Rör sig med bra steg. Excellent, Ck, 1 KK, BIR samt BIS 2

Ja hade inte läst kritiken men är van vid att många av domarna kommer fram å ger verbalt omdöme då de tackar oss på placering. Så jag frågade Tina va det var hon gillade med Jippy. Jag fick till svar allt! Hon är lagom av allt inget överdrivet och korrekt vinklar o benställ. 

Nu ser vi fram emot Finland och sedan Stockholm som avslutar det officiella utställningsåret.  För att sedan ta nya tag på My Dog i Göteborg.


VÄXJÖ INT

2019-11-02 00:00

Trots att hälsan inte var med mig riktigt så packade ja bilen och styrde mot Växjö. Anmälda var Roffe, Morris och Jippy. Idag är det tävlan om CACIB det som Jippy tog i Danmark så nu hoppas vi ju självklart på ett i Sverige med. 

Domare Jahn Stääv dömd dem förra året i Eslöv och satte Morris som andra bästa hane för han tyckte han gav ett långt intryck. Jippy däremot gillade han och tog fram till BIR så visst var förväntningarna stora. 

Det var 32 anmälda och 28 kom samt 6 valpar där det var 5 som kom och dömdes i en annan ring. Vår ras skulle inte gå förrens vid lunch för innan var det ca 40 Tibetanska terriers.

Först ut var Roffe som var ensam juniorhane som Jahn tyckte så här om: Fint huvud, fina öron. Korrekt bett. Mkt bra skuldra, rygg och kors. Välutvecklad bröstkorg bra benstomme. Mkt goda rörelser. Fint temperament. Excellent, Ck samt bästa Junior

Så var det Morris tur som mötte två andra championhanar varav en var från Norge. I dag tyckte Jahn så här: Fint huvud, fina öron, korrekt bett. Mkt bra skuldra, rygg och kors. Utmärkt bröstkorg, mkt goda rörelser, fint temperament, kunde vara lite torrare i läpplinje. Excellent, Ck 2 bästa hane med reserv-cacib. 

Det sista om hans torrare läpplinje var jag tvungen att fråga om och fick svaret " jag såg att han har en liten påse i mungipan och var tvungen att lägga till det. ?????? Tråkigt att den uppstod på utställning 28 och att ingen domare innan sett det. Dock ser jag den inte utan bara min fina Morris.

Sist ut i sällskap av en annan championtik var Jippy. Jahn tyckte så här i år: Fint huvud, fina öron, korrekt bett, Bra skuldra och rygg, ngt brant kors, välutvecklad bröstkorg, svansen något långt ansatt. Mkt goda rörelser, fint temperament. Excellent, ck och tredje bästa tik. 

Så ja idag blev vi slagna av två andar fina tikar där båda visades av finklädda handlers. Jippy som jag fått muntligt av någon domare om brant kors, MEN om hon haft det skulle hon inte kunnat röra sig som hon gör. Å hon har inget brant kors. Och i år missade han hennes fina förbröst som han såg året innan.

Den sista veterantiken i vår ras blev illa bemött och fick inget ck. Han hade tydligen varit trött och frågat ringesekreteraren flera gånger va var det ja sagt nu ? Så tråkigt när det blir så på en såddan stor o viktig utställning. Men jag är nöjd och har samma fina hundar som alltid med mig hem. Nu ser vi fram emot nästa utställning och sen en spännande resa till Finland.

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«november 2019»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008