Blogg

SGVK Backamo

2019-08-23 00:00

Efter några långa dagar med mkt jobb då ja fått rycka in och avlasta och hjälpa de andra chaufförerna så har jag en ledig dag för att kunna packa och fixa för utställning igen.

Denna gången den årliga i Ljungskile/Backamo med SGVK som arrangör. Jag har som vanligt anmält Roffe, Morris och Jippy. Detta är Roffes sista som valp sen blir han ju Junior i september.

Morris kommer även han flytta upp i klasser då han fyller två år samma månad.

Liz-Beth har vi ställt för innan så blir spännande att som hon tycker likadant i denna konkurrensen. Först ut var Roffe: Välutvecklad, härligt uttryck. Bra storlek, ögon och bett. Utmärkt benstomme, vinklar och kropp. Fina proportioner. Rör sig väl. 1KK med HP samt BIR-valp och BIS-valp

Så var det Morris som hon placerade som BIM i Tvååker mot Jippy, denna gången mötte vi mer kralliga hanar. Så här lät omdömet: Vältypad, bra storlek. Härligt huvud o uttryck. Bra bett. Välvinklad. Utmärkt kropp, bra front. Fin resning. Spänstig. Excellent, Ck 2 KK samt 3 bästa hande med reserv-cert

Sist ut var Jippy denna kvällen, så här tyckte Liz-Beth: Kort kompackt  vältypad men ändå härlig resning. Vackert huvud o uttryck. Välkroppad, välvinklad. Mkt rastypisk. Excellent, 1KK, Ck BIR och BIS 3:a

Ännu en trevlig utställning och kväll tillända. Nu väntar hemresa och nu är hösten här så vi landade hemma när mörkret lagt sig. 

Nu får vi se vad hösten har med sig för äventyr, man vet inte vad som kommer hända resten av året.

Kram på er alla som följer oss här och på FB 


Mystiskt

2019-08-17 00:00

Adidac Diza har fått valpar hos sin ägare H, denna gången blev det 6 st varav 2 hanar och resten tikar. En av dem blev tyvärr änglahund direkt då han inte levde när han föddes. Men de andra är pigga o matglada. Dett är en mycket annorlunda dräkighet då Diza drabbades av någon konstig reaktion ev på dräktigheten eller hormonerna i samband. Hon är dock vid gott mod äter, dricker och tar hand om sina små på ett föredömligt sätt. Prover är tagna och vi väntar svar. Tills dess får hon korticonbehandling och tvättas i hibiscrub.  H gör ett fantastiskt jobb med henne. 


Norska rasspecialen i Hunderfossen

2019-08-10 00:00

Dags för nya äventyr denna gången norröver till vårt andra grannland. I år föll det sig så att jag hade möjlighet att få sällskapa med andra goa uppfödarkollegor. Jag passade på att anmäla Jösta som bor på Tjörn och de kunde hämtas upp på vägen. 

Första natten övernattade vi i Åmål för att möta upp A i Arvika och sedan köra i följe upp till Hunderfossen. Tyvärr var inte vädret på vår sida utan hösten gjorde sig påminnd med regn o rusk.

Vi passerade gränsen utan att bli stoppade, tänk att man blir nervös utan anledning varje gång man ska göra en resa över gränserna. Hundarna hade ju allt i ordning med pass och var avmaskade 24 timmar innan. 

Jag hade sällskap av L och vi hade massor att prata om både rasspecial och framtida avelsplaner med hundar å hästar.

Väl framme så fick sällskapet sin stuga och jag mitt hotellrum. Hundarna rastades och A skulle iväg på kurs så jag åtog mig att sätta upp våra tält inför morgondagen. På kvällsen sen var det samkväm med våra norska vänner och kollegor där det bjöds på pizza och även en musikquiz. Den hoppade vi över och avslutade kvällen i stugan med många goa skratt o lite vin.

På lördagen så bjöd vädret på nederbörd så de var på med regnkläder och regntäcken till vovvarna så de håller sig varma. Först ut var Roffe och i Norge får hanar mötas mot varandra även i valpklass. Domare för valpar var Rodi Hübentahl och om Roffe tyckte han så här:

ROFFE: Velbygget, bra utviklet. Ganske bra hode, litt mya kinn. Tilstrekkelig hals. Stram overlinje, passe legde i kroppen. Bra utviklet bryst. Tilstrekkelig forbryst. Gode vinköer. Beveger seg en tanke hasetrant,  ellers bra for alderen. Bra farge. 1 Kk HP och 2: bästa hanvalp.

Sen var det dags för de vuxna hundarna å då bytte det domare till Wera Hübentahl som skulle döma de 66 hanar som är anmälda. Hon tyckte så här om Morris i unghundsklass där det var ytterligare sex till. 

MORRIS: 23 mndr. Maskulint hode med utmerket uttrykk. Korrkt hals. Velutviklet kropp med bra markert forbyst. Normal vinklet. Beveger seg meget bra. Utmerket pels, bra tegnet, litt ticks. Utmerket temperament. Excellent, Ck, 1 KK, Bästa hane med Norskt Cert, och BIR    

Så var det en lång väntan innan de var dags för Jösta och championklass där han skulle bedömas tillsammans med ytterligare sjutton andra. Wera tyckte så här

JÖSTA: Utmerket type och störrelse. Meget typisk hode och uttrykk. God hals. Ansele lagn i lenden, ellers stram og velutviklet kropp. Bra vinklet. Utmerket pels og temperament. Excellent, Ck, 1 KK, fjärde bästa hane med det norska reserv-certet.

Vilken dag, att anmäla och åka upp i förhoppning om att de ska gå bra med en hund å så går det bra med alla tre killarna, det är så man nyper sig i armen flera gånger. Sååå glad för Jösta som jag bara tog med för skojs skull. 

Nu var det vila och ladda för en ny dag i morgon. I kväll blir det gemensam picknick med våra vänner. Det blev prisutdelning för de som är med i de olika tävlingsgrenarna och A hade varit med i Ban Hunt och placerat sig på en fin andraplats. I kväll blev det tidigt i säng och hundarna var ganska nöjda med att ladda om för morgondagen.

I dag var det 80 tikar som skulle granskas av domaren i de olika klasserna. Då Jippy ska gå i championklass så är vi sist ut och hon ska möta 14 andra tikar. Wera tyckte så här om Jippy:

JIPPY: Utmerket type och störrelse. Utmerket hode og uttrykk. Velutviklet kropp med korrekte proporsjoner. Velvinket, velgående. Utmerket pels, bra tegnet. Utmerket temperament.  Excellent, 1KK, Ck, Bästa tik, Norska cert samt BIM mot Morris.

Ja är mållös men sååååååå fantastiskt glad och jag tror nog det syntes och hördes över hela Huderfossens dal. Mina fantastiska goa härliga hundar. Så kul även för Kari som fick visa sin fina uppfödda Morris till BIR. Åh va priser vi fick, dubbelt upp av allt, 20 kg hundmat, vagnar, selar, massor av hundgodis och leksaker till juvelerna. Nu blev det genast mycket trångt i bilen men tur man är van att packa. 

Resan hem gick jättelätt och vi fick med oss många fina minnen att få se Norge och Lillehammer i solsken på vägen hem. Turkost vatten i glaciärerna och dessa vackra berg och dalar. Fjordar och broar däröver.  Innan mörkret föll landade vi hemma i Åmål igen och somnade sååå gott. 

I morgon styr vi hemåt och hoppas bilen håller som har gett sig med bromsarna baktill, troligen ett belägg som är slut. Vi kör över Stenungsund och lämnar av Jösta som är efterlängtad av husse, matte o Abbe. 

Sen fortsätter vi hem till vardagen och vad det innebär med jobb och tråkigheter.

MÅ så gott så hörs vi, nästa utställning blir SGVK i Ljungskile om 14 dagar. 


RASSPECIAL Ånnaboda 2019

2019-08-03 06:00

Årets största höjdpunkt närmar sig och i år har jag anmält alla mina fyra vovvar.

Roffe i valpklass, Morris i Unghund, Jippy och Aziza i championklass. Stuga och tack över huvudet har min bästa I fixat 

Jag hade tänkt att vara ledig denna och nästa vecka men pga dåligt med personal på jobbet så fick jag hoppa in och köra. Skönt med inkomster när man har utgifter. Nästa helg väntar ju Norge och deras rasspecial. Detta blir ju min semester i år.

I år var det en kompetent domare från Danmark som skulle dömma våra juveler, Birgitte Schjöth.

Lördagen börjar traditionellt med valpar och hanar så först fick Roffe granskas av Birgitte.

ROFFE: Mkt välbyggd hane med bra könsprägel. Härligt huvud o uttryck. Bra hals och överlinje. Tillräckliga vinkar. Bra benstomme och svans. Rör sig mkt bra från alla sidor. 1 KK samt bästa valp och BIS-valp (21 deltog)

Sen var det Morris tur och han mötte fem andra hanar. Birgitte tyckte så här:

MORRIS: Fin hane med mkt fina proportioner. Härligt huvud o uttryck, bra stop, korr bett. Stark hals o överlinje. Bra förbröst. Välvinklad o mkt välgående från alla sidor. Mkt bra päls o färg. Excellent, Ck, 1KK, samt bästa unghund.

Så var denna dagen till ända och i morgon väntar resten av de anmälda 168 st och då alla tikklasserna avels och uppfödarklasser kommer gå.

I kväll blir det picknick och skönsång o musik av en av uppfödarna av vår ras.

Söndag morgon och en ny dag. 

JIPPY: Mkt snygg tik med fina proportioner överallt o bra storlek. Härligt huvud och uttryck. Bra över och underlinje. Bra förbröst. Välvinklad. Välgående. Mkt bra pälskvalite. Excellent, ck, 1 KK samt Bästa tik trea och därmed bästa svenska tik då de före oss var från Danmark

Sen var det gammeltanten Aziza: Mkt välbyggd tik av bra storlek. Härligt huvud o uttryck. Bra bett. Bra hals o överlinje. Välvinklad och välgående. Bra pälskvalite. Excellent, Ck oplacerad i championklass. 

Det var 18 championtikar så konkurrensen var hård.

Mycket mycket nöjda med helgen vände vi hemåt för att hämta resterande av flocken på pensionatet. Så skönt att ha det där de får bästa omsorg när vi andra är på äventyr.

Nu laddar vi om för Norge på torsdag börjar vår resa till Åmål för övernattning.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«augusti 2019»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008