Blogg

SGVK Kolbäck

2019-05-30 00:00

Så var ordningen återställd och vi var på den fina utställningsplatsen igen. De här året var det återigen många anmälda ca 35 st varav flera valpar.

Roffe skulle göra debut i officiella sammanhang denna gången. Så han var först in i ringen för domare Birgitta Svarstad som tyckte så här: Bra modell 6 månader, maskulint välformat huvud. Bra bredd i skallen. Väl utfyllt nosparti. Mörka ögon , bra öron. Stram överlinje. Mkt bra förbröst. Väl välvda revben. Något lång i länden. Prima bakställ väl vinklad. Rör sig väl runt om och ställer sig väl. Härligt temperament. Bästa Valp ! samt BIS 2:a Wiii och WOW va glad jag blev.

Sen var det Morris tur och han fick följande kritik: Bra modell med rätta proportioner. Maskulint huvud. Välformade ögon. Bra öron, korrekt längd på halsen. Väl välvda revben. Står på prima ben o tassar Välvinklad. Utmärkta rörelser, ställer sig hela tiden korrekt. Härligt temperament. Excellent, Ck, 1 KK, BIR, cert samt BIS 2:a

Sist ut var Jippy som domaren tyckte så här om: Väl proportionerad med mycket feminint välformat tikhuvud med bra uttryck. Väl ansatt öron. Väl ansatt hals, bra förbröst, bra djup i kroppen. Väl välvda revben. Mycket välvinlad runt om står korrekt på väl formade tassar. Utmärkta rörelser med bra steglängd. Vältecknad o välvisad. Excellent, Ck 1 KK samt BIM

Wii vilken helg det blev, nu ser vi fram emot nästa utställning som blir i Vänersborg den 9 juni.


Hässleholm

2019-05-18 00:00

Det var inte tänkt att åka ner till denna utställningen men så var det samma domare som dömde i Motala så jag anmälde. Det skulle bli spännande att se om hon tyckte likadant om Jippy i detta sammanhanget. Kritiken denna gången blev så här: 2 1/2 år. Härlig, välgående tik av utmärkt typ. Fina proportioner. Vackert välformat huvud. Bra nosparti. Utmärkt bett. Stora fina tänder. Vackra välmarkerade ögon. Utmärkt hals och överlinje, förbröst, djup och volym i kroppen. Lång bröstkorg. Passande benstomme. Välplacerad skuldra och överarm som ger utmärkta rörelser runt om. Fin bredd i fronten. Excellent, Ck, 1 KK samt 2 bästa tik, nordic reserv-cert. Det var en bättre kritik denna gången med massor av utmärkt, roligt även om vi blev slagna.

Sen var det Morris tur i unghundsklass. 20 mån. Tilltalande unghane. Bra storlek. Välformat huvud. Kraftiga käkar. Väl utfyllt under ögonen. Bra bett o tänder. Välformade ögon med fint pigment. Utmärkt hals, överlinje. Bra djup i kroppen för åldern. Lång bröstkorg. Stark länd. Passande benstomme. Rör sig bra från sidan ok bak. Excellent, 1 kk, ck, Cert samt Nordic reserv-cert 2 bästa hane.  

Nu ser vi fram emot nästa SGVK utställning och träffa alla goa vänner igen.


DANMARK-Roskilde 10-12 maj

2019-05-09 00:00

Hemma i vardagen igen efter tre härliga dagar i Danmark / Roskilde. Men som vanligt när jag är ute på vägarna så är det spännande.
Avreserdag, torsdag började med att vädret inte var med oss, det regnade på tvären och bara 7 grader varmt. I Halmstad ringde jag min bästa vän som förtäljde mig att de gått ut på nyheterna med skärpt kontroll på Öresundsbron, så -" Har du ditt pass med ?" Hmmm mitt svar blev ju NÄÄÄÄÄ för mig var det en självklarhet att man inte skulle behöva det. Men hon var så övertygande så ja bestämde mig för att ringa farbror blå och höra hur det var. Sagt och gjort, svaret blev, det behövs inget pass, men kan vara lite krångligare att ta dig tillbaka, de behöver kanske kolla lite noggrannare med bara ditt körkort. Så nu kunde jag avblåsa inkallad extrahjälp för att köra hem och hämta mitt pass och sedan möta upp mig på vägen.
 
Att komma till Skåne där solen sken och se alla vackra rapsfält värmde innan vi fortsatte över bron. Väl inne i Danmark så tänkte jag mig att de var en baggis att sätta på Google Maps som skulle navigera mig fram till Roskilde och utställningsplatsen för att sätta upp tältet. Men ack va jag bedrog mig, Telia var inte på min sida, så det fick bli ett samtal till supporten och sedan fungerade det. Jag trodde det skulle ske med automatik. När tältet var uppsatt så tog vi oss tillbaka till hotellet. Där kom nästa överraskning! Eftersom jag för det mesta bokar övernattning i samband med hundevenemang så tar jag för vana att fråga om det är ok samt kostnad. Det hade jag nu gjort och fått till svar att det var ok med hund men kostade 100 kr per dag. När jag nu kom och skulle checka in och sa att ja hade bokat hundrum och hade fyra små hundar med, så svarade portiern att det skulle kosta 100 kr PER hund !!! Aldrig i livet sa jag, jag har fått svar 100 kr per dag oavsett antal. Jag fick inte betala direkt utan portiern skulle läsa min mailkonversation.
När vi gjort oss hemmastadda på rummet upptäckte jag till min stora glädje att Tv4 fanns att se, det var ett plus, då skulle ja ju få se Let's Dance på fredgen.
 
 
Fredag och första utställningsdagen. Mulet, kallt och snålblåst. Men de var att ta på sig varmt. Som tur var hade jag nästan bara vintekläder med mig då jag blivit förvarnad om att det var en blåsig plats. Först ut var Roffe som blev BIR-babyvalp emot en annan hane.
 
 
Sen var det Morris tur som slog till med att placera sig som andra bästa hane med CERT så nu är det klart för Dansk utställningschampion när han blir 2 år och tar ett cert till i Sverige efter sin 2 årsdag. Han erövrade även det Nordiska reservcertet.
Sen öppnade himmelen sig och det drog över ett skyfall med åska, men skönt nog försvann det bort mot Sverige.
 
Jippy blev tredje bästa tik med det danska reserv-certet. Aziza hon fick ett slätt excellent med fin kritik.
 
 
Jättenöjd med dagen så skrek magen efter mat så jag körde in till Roskilde och Donken för att äta. Där blev jag ytterligare en erfarehet rikare. En Mc Feast är inte densamma i alla länder, i Danmark blandar man in saltgurka och ketchup !!! BLÄÄÄÄ jag gillar inget av det. När jag sitter där i godan ro och äter min äckliga hamburgare så gungar hela bilen till...... Jag blir påbackad av en dansk! En ung tjej som inte förstod va jag sa, å andra sidan förstod ja inte heller hennes hysteriska pladder. Som tur var så blev det bara en reva i plasten på min kofångare, så jag fotade hennes bil, klappade henne på axeln och sa att de var ok.
När jag skulle köra vidare kom nästa upplevelse, de har tydligen inte samma trafikmoral som i Sverige, att vänta på grön pil i trafikljusen är inte deras melodi. Som den trafiklydiga person jag är så stod jag och väntade på att den gröna pilen skulle tändas, men de var inte populär, för fy fan vilka bra signalhorn danskarna har. Inte en gång utan flera för här ska man köra bara någon lampa lyser grön på stolpen. Efter att jag sen kört när pilen lös så kör man upp jämnsides och räcker fult finger. Ja kunde inte göra annat än att skratta åt eländiga människan. 
 
När vi kom tillbaka till hotellet så tog vi en lång härlig promenad i parken på andra sidan vägen där det även fanns en fin damm med massor av fåglar som hundarna hade full koll på. 
 
Lördag morgon och solen sken och hotellfrukosten smakade lika gott som morgonen innan. Missen jag gjorde idag insåg jag när vi var på utställningplatsen, här blåste det och jag hade för lite kläder på mig, men som tur var alltid fleecefiltar med att vira in sig i. 
Idag blev Roffe slagen av en annan valp men fin kritik och ett SL (särdeles lovande)
Morris fick ett slätt excellent.
Bättre gick det för Jippy som idag vann championklassen med Ck och sedan vidar i bästa tikkonkurrensen vann och fick det danska certet, cacib (första tiken i Danmark) samt blev BIM.  I och med att hon fick Certet så blev Jippy idag Dansk utställningschampion. JIPPI !!! <3
Aziza höll sin vana trogen excellent utan ck med fin kritik.
Väl tillbaka på hotellet så passade vi på att fota i solen i parken med de roliga betongplatåerna som man kunde hoppa emellan. 
 
Söndag återigen strålande sol men blåsigt så jag tog på mig flera lager med tröjor och såg till att ha min vindtäta jacka med.
När jag checkade ut från hotellet så blev jag glatt överraskad över att de inte tog något extra betalt för mina hundar utan de höll sig till 100 kr / dag.
Bilen packad och sista dagen på utställning för ny domare, jag har inte visat någon av mina för honom innan vilket höjde spänningen lite.
Roffe blev slagen av en annan mindre babyvalp, men fick sitt SL.
Morris fick ett slätt excellent.
Jippy och Aziza som båda går i championklass hade jag fått be om hjälp att visa Aziza på ring men presenterade henne sen själv för domaren.
Jippy fick Ck men inte Aziza så det var bara J som fick gå i bästa tik konkurrensen, men vi fick lämna ringen denna dagen utan placering. 
 
Det är mycket roligt med de Danska utställningarna där man kan följa och läsa kritiken på alla deltagande hundarna. Man kan läsa och jämföra domarens kritik och sedan klia sig i huvudet, det vore kul med en motivering varför placeringen blir som den blev när det man läser inte stämmer överrens. 
 
Men mycket nöjd med de här dagarna och min önskan uppfylld om att meritera hundarna. Nu ser vi fram emot Norge i augusti. Men först lite andra utställningar.
Tack all för tre fantastiska dagar och glada miner.
Kritikerna för alla tre dagarna finns att läsa under dessa tre länkar en för varje dag
Fredag
https://www.hundeweb.dk/udstilling-resultat/udstilling/191011/search?raid=3560
Lördag
https://www.hundeweb.dk/udstilling-resultat/udstilling/191002/search?raid=3560
Söndag
https://www.hundeweb.dk/udstilling-resultat/udstilling/191003/search?raid=3560

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«maj 2019»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008