Blogg

Året som gått 2018

2018-12-31 00:00

ÅRSKRÖINIKA 2018

Året började med att några valpar ur P-kullen åkte till sina nya hem. Poppe, Petzon och Polka blev hämtade.

Sen var det My Dog där det var premiär för NORD certen och Jenka knep och det svenska certet det medans Jippy fick NORD resev-cert och det vanliga reserv-certet.

Dagen efter gick det inte så bra, men en fin start på utställningsåret.

Sen åkte Pinglan till sitt hem. En vecka senare så lämnade Pim-Pim oss för att flytta norröver till sin matte.

Det värsta beslutet landade i min brevlåda.

Jösta var hemma för att para tik.

Så blev det ny månad och som vanligt dags för SGVK utställning i Motala. Dit var Jenka och Jippy anmälda samt Morris som valp.

Det slutade med att jag lyckades ta fram och visa min fjärde utställningschampion. Så roligt då Jenka faktiskt fick sitt cert som skulle räckt redan på My Dog fast hon var för ung då.

Morris blev BIR-valp och Nadja (Diza-dottern) blev BIM-valp. Morris blev även BIS-valp.

Mars var en lugn månad då Dalton var hemma och parade tik samt att Gizza med blev utlånad och parad med Jösta.

Årsmöte för rasklubben och hämta rosetter för mina placerade hundar.

Diza som har flyttat kommer paras med Campus hos sin nya ägare när hon börjar löpa.

I april har jag anmält Pyret, Pompe, Yapp, Morris, Jippy och Jenka till SGVK utställningen i Varberg. Alla skötte sig exemplariskt fast domaren inte gillade dem.

Donna som inte trivs i sitt nya hem kommer tillbaka hem och lånas ut till K och L där hon samtdigt paras med Dalton då hon lägligt nog löpte när hon kom hem.

Det börjar dra ihop sig till min 60-årsdag och BT kommer hit och gör ett reportage om mig och hundarna. Vi åkter på en inoff i Skara där Jippy blev gruppvinnare och BIS-4:a till min förvåning. Sen var vi i Jönköping på en inoff med där det inte gick så bra. Men Yapp placerade sig som bästa valp.

I Maj fortsatte vi med en inoff i SÄKK där Pyret och Morris var anm samt att även Yapp kom med sin fodervärd.

Den 10 maj åkte vi till SGVK Södertälje och jag hade slängt in en anmälan på Donna då ja tyckte hon vuxit på sig och saknade ju bara ett cert för att bli SE UCH. Döm av min förvåning i det starka startfältet så knep hon Certet och blev utställningschampion.

Lite häst han det bli med, Malva fölade ett stoföl den 11 maj.

Jag körde till Linköpin dagen efter där det var 24 anmälda och Morris gjorde domaren lyrisk. Morris blev BIR valp och Pyret BIM-valp. Jenka BIR med NORD cert och Jippy 3: bästa tik.

Gizza valpade och det blev tre hanar och en tik. Den var det avtalat att jag skulle ha, så välkommen till världen lilla Qnyppla.

Nästa utställning var SGVK i Landskrona så dags att köra söderöver där Jippy charmade domaren så att hon blev BIR samt BIS trea.

I juni födde Diza återigen sju valpar, två av dem Co-Co och Dajm kommer med tiden att flytta hem till mig.

I juni valpade Donna ett gäng fina valpar där L ska behålla tiken.

Lagom till Borås utställningen i juli är Morris 9 månader och kommer då göra debut. Det slutatde med att Jippy och Morris står BIR o BIM och att Jippy slutar som grupp fyra. Jag är överväldigad.

Vi fortsatte med tvådagarsutställning i Tvååker där det vara olika domare båda dagarna. Båda två föll för Jippy och hon blev BIR båda dagarna samt placerade sig även som grupp fyra. Så oändligt stolt och tacksam över denna egna uppfödning med sin speciella historia bakom sig.

Jag som viktväktat sedan i mars började närma mig mitt viktminskningsmål innan vår resa till värmen. Men innan dess rasspecialen i Vårgårda. Dit hade jag anmält Nora, Pyret, Morri, Jenka och Gizza. Bäst gick det för Jippy som blev bästa unghund samt fjärde bästa tik.

Måndagen den 6 aug lämnade jag Sverige för att tillsammans med barnen fira våra 135 år på Cypern. Vilken härlig resa, sol värme och turkost vatten. God mat och bara avkoppling om än lite konstigt att vara utan hundarna. Det var första gången vi var ifrån varandra så länge.

När jag kom hemi gen så hämtade jag min nya lilla hane Sjölyckans Ascoole Alberg och dagarna efter Cherry-Co-Co och Danny-Dajm. Lilla Fortius Altius Quattro Qnyppla hade flyttat hem innan och bott hos Indras fodervärd under min semester.

I slutet av aug var det dags för SGVK igen och där var Pyret, Jippy, Morrsis och Jenka anmälda. Återigen så gillade den finska domaren mina hundar och satt Jippy BIR och Morris BIM.

September var ganska lugn månad förutom att det flyttade in en ny liten killa Walter en PON. Han blev omedelbart anmäld till SGVK i oktober tillsammans med Abbe,Co-Co,  Morris och Jippy.

Vi var i Eslöv på utställning i strålande sol och Jippy blev återigen BIR i en hård konkurrens. Jag lämnade av Jenka hos G som vill leasa henne för en kull valpar. Även Gizza som kommer paras när hon går i löp är utlånad igen.

Morris blev HD-röntgad med A till min stora glädje.

Oktober inleder vi med utställning som sagt var och det gick ju strålande, samma dag som Jippy fyller 2 år får hon sitt 10 cert men får tyvärr inte tillgodräkna sig championatet då hon är en dag för ung. Hon blir andra bästa tik. Abbe blir bästa valp. Walter får en fin kritik men bli slagen av en svanslös.

 

Jag blir erbjuden jobba och måste börja tänka om ang de unga hundarna jag har hemma.

Walter flyttar till ny familj i Töreboda, Qnyppla kommer flytta till Vimmerby där Stina bor med sin matte. Pyret kommer troligen invänta röntgen och sen får vi se. Vi ser fram emot Yapps HD-röntgen inom kort.

November inleds med att Pyret röntgas och det visar sig vara B/C så jag beslutar att sälja henne.

Den 10 nov är det SGVK sista utställning för året i Åstorp och till min stora glädje ville Obelix husse anmäla honom. Tyvärr visade det sig att han inte var så samarbetsvillig att öppna munnen så han fick avstå från utställning. Men Abbe, Co-Co, Morris och Jippy. Yapp och Dajm kom med sin fodervärd.

Morris blev andra bästa hane med Cert, Abbe BIM-valp och Jippy BIM.

Tredje hunden som HD-röngas i år blev Yapp som även han fick A till min stora glädje.

Sen stundade årets stora händelse vinnarutställning i Norge. Dit hade jag anmält, Morris, Jippy och Aziza som var i höglöp, mindre kul. Men det visade sig vara tursamt, Aziza blev NORSK utställningschampion och Jippy knep det NORD reserv-certet. Morris blev slagen av sin broder. Men Morris uppfödare tävlade i avelsgrupp där Morris ingick och gruppen placerade sig som gruppfyra.

Mitt i all denna glädje var det en höst fylld av sorg och tjafs med Daltons fodervärd som utan min vetskap gått och kastrerat honom innan jag infriat mina parningar enligt vårt avtal.

Nu gjordes det upp och Dalton kan nog klassas som Sveriges dyraste kastrat.

Jag fortsätter att jobba men någonstans säger nog kroppen ifrån och jag fick en freageftermiddag mycket ont och allt kändes så konstigt så jag hamnade på akuten uppkopplad till EKG. Som tur var så var det troligen inte hjärtat men jag skulle ta det lugnt ett tag framöver.

I december den 8:e närmare bestämt så var det dags för vinnarutställning i Stockholm. I år nöjde jag mig med att anmäla Morris och Jippy. Morris drog det längsta strået och blev Svensk Juniorvinnare 2018. Jippy slutade som fjärde bästa tik bland 39 anmälda hundar.

Jenka passade på att valpa samma dag, en tik och fyra hanar. Veckan efter var det Gizzas tur att valpa fem stycken, två tikar och tre hanar. Ska bli så spännande att få åka och hälsa på dem och se hur de utvecklar sig.

Året avslutades med debut för oss att deltaga på NÄKK:s årliga Nyårsutställning i Tångahallen i Vårgårda och till vår glädje var det hela 17 dansksvenska anmälda. Domaren gillade mina hundar så vi avslutar året med en BIR-Morris och en BIM-Jippy. Morrs som sen slår till och blir gruppvinnare men charmade inte domaren i BIS-ringen.

Nu tackar vi för detta året och dess framgångar och ser fram emot ett minst lika fint 2019.


Inofficiell Nyårsutställning Vårgårda

2018-12-30 00:00

Sen några år tillbaka så har Norra Älvsborg KK arreangerat en nyårsutställning i Vårgårda. I år var första gången jag anmälde mina hundar dit. Så Morris, Jippy och Aziza fick följa med. Det var hela 17 dansksvenska anmälda så det var kul bara det. 

Det var en domare som hette Annette Edlander som skulle döma och vår gamle ordförande fanns på plats och skulle döma andra raser.

Först ut var Morris i unghundsklass och om honom tyckte Annette så här: Huvud med bra kraft. Utmärkt längd på nospartiet. Bra skalle. Välplacerade öron. Utmärkt hals och överlinje. Bra form på bröstkorgen. Passande benstomme. Rör sig mycket bra runt om . Trevlig temperament. Välvisad. Morris blev 1KK med HP sen bästa hane och BIR samt BIG. Sanslöst roligt.

Om Jippy tyckte hon så här: Härligt feminint huvud med utmärkta proportioner. Mörka fina ögon. Väl ansatta öron. Utmärkt hals och överlinje. Gott förbröst. Välvinklad. Välställda ben. Rör sig med ett härligt steg runt om. Härlig siluett. Trevligt temperament. Välpresenterad. Excellent, 1Kk HP Bästa tik och sedan BIM mot Morris <3 vilken dag

Aziza som gick  i championklass med Jippy fick följande omdöme: Huvud med bra proportioner. Härlig blick. Mjuka fina välplacerade öron. Utmärkt hals och överlinje. Väl vinklad. Aningen kort bröstben men fin volym på bröstkorgen. Välställda ben, fina tassar. Rör sig med fina steg något tåtrång bak. Trevligt temperament. Excellent, 4KK med HP

Hem och ladda om för årets första utställning nästa helg då det är My Dog och två duktiga domare som ska döma vår ras.

 


Stora Stockholm

2018-12-07 00:00

Årets sista officiella utställning där man korar svensk vinnare. I år är det Morris som är med som junior och ev kan ta hem den titeln.

Jag har bara anmält Morris och Jippy i år och vi bor hos M som vanligt. Domare i år var Sonny Ström som jag ställt för en gång för länge sedan.

Först ut var Morris som fick följande omdöme: Juniorhane på den mindre skalan (mättes till 33 cm) ganska goda proportioner. Maskulint huvud och uttryck. Vackra ögon. Välburna öron. Tänder och bett UA. Bra hals och rygg, ben och tassar. Välvinklad. Bra bröstkorg. Fria rörelser, lite lös fram. Öppen trevlig och välvisad. Excellent 1 KK samt Svensk Juniorvinnare

Sen var det Jippys tur och om henne tyckte han så här: Öppen tik med bra proportioner. Välformat huvud, bra könsprägel. Kunde vara lite mer utfylld under ögonen. Välburna öron. Mörka ögon. Tänder och bett ok. Välkorppad- Står korrekt. Fria rörelser. Bra päls och färg. Excellent, 2 KK, CK 3 bästa tik.

Nöjd med mina hundar i den hårda konkurrensen, det var 46 anmälda och 39 kom.

Nu ser vi fram mot året sista utställning, en inofficiell i Vårgårdag årets näst sista dag.

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«december 2018»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008