Blogg

ESLÖV Nat

2018-09-23 00:00

Precis som vanligt så packas bilen med allt vad utställning innebär och så styrde vi mot Skåneland. Denna gången kommer det bli en mindre hund med hem. Jenka som ska lånas ut till Änglarnas kennel kommer lämnas kvar på vägen hem.

Jag har bokat boende i Klippan och möttes tyvärr av ett mindre trevlig besked om att det först inte fanns hundrum och sedan om att det skulle kosta extra. Detta trots att det inte står uppgivet på bokningen.

Det löste sig i alla fall och vi fick ett rum där vi tillbringade natten och fick god sömn. Nästa morgon körde vi den sista biten till Eslövs flygfält där utställningen skulle hållas. Där mötte vi alla vara goda vänner och solen sken på oss. Det kändes som om dagen skulle bli fin.

Det var 31 anmälda hundar och 29 av dessa kom och deltog. Jag hade strukig Pyret som jag inte ansåg vara i den kondition jag ville.

Vår vana trogens å var det Morris som var först ut för granskning av domare Jahn Stääv, han tyckte så här om Morris:

Fint huvud och uttryck, fina öron, korrekt bett, mkt bra skuldra och rygg och kors. Upplevs något lång, välutvecklad bröstkorg. Mkt goda rörelser. Fint temperament. Excellent, 2 KK

Så var det Jippys tur: Fint huvud, fina öron, korrekt bett, bra hals, mycket bra skuldra, rygg ock kors. Välutvecklad bröskorg, mkt goda rörselse. Fint temperament. Excellent, Ck, 1KK, Bästa tik, Cert samt BIR

Som vanligt så avslutade vi med Jenka i championklass: Fint huvud, fina öron, korrekt bett, mkt bra hals, skuldra, rygg och kors. Välutvecklad bröstkorg, utmärkta rörelser. Fint temperament. Excellent, Ck, 1 KK Bästa tik 2

Nöjda med dagen och mätta efter att ha ätit Churros och bakad potatis i goda vänners lag.


Ödet ???

2018-09-20 00:00

Va är det som gör att vissa saker sker och att de uppdagas under underliga sammanträffande.

Nu är detta inget hundrelaterat inlägg utan bara ett behov av att skriva av mig om livet just nu <3 hoppas ni som läser förstår 

Idag den 20 september, dagen efter att Morris fyllt 1 år och 2 dagar före min N-kull fyller 1 år så ska jag och A köra ett sto till förberedelser för premiering. Va händer, jo den bilen hon ska låna får förhinder, så vi går hem till mig för att dricka kaffe i väntan på den. Då fråga A mig om min pappa å jag säger att " jo han lever", eller förresten jag ska kolla, men sist jag kollade så gjorde han det." Men till min förvåning så hittar jag inte min pappa på birthday.se utan bara hans fru. 

Ja de är inte utan att pulsen steg och A sa att ja kunde få reda på det via folkbokföringen så jag bestämde mig för att ringa.  De bekräftade att han avlidit den 31 aug i år. 96 år gammal, lika gammal som min mormor och på min plastdotters 50 årsdag. (T o D:s halvsyster)

Nu började tankarna snurra i huvudet när det inte var längre än så sedan han gått bort. Hade jag låtit bli att svara på något mobilnummer eller annat som skulle kunna vara ett samtal från någon som skulle vilja ge mig ett besked ? Nä inte va ja kunde dra mig till minnes. Men samtidigt med vetskapen om hur min pappa avsagt sig all kontakt och intresse för mig, min syster eller våra barn, hans barnbarn så visste jag att sannolikheten om att jag skulle få information om detta inte var så stor. 

Men nu när jag fick veta att han faktiskt hade avlidit så ville jag veta mer, så jag ringde hans fru, men hon svarade inte och då säger jag till A att tänk om det är begravning idag. Varför gör man så, va var det som fick mig att dra den slutsatsen för att hon inte svarade i telefonen ? 

För vet ni vad, när L senare ringde upp mig så var det de första hon sa, vi hade begravning idag! Det är så man kan bli mörkrädd, eller ? kan någon förklara för mig varför jag kände så här ? 

Nu sitter jag här och inser att jag är den enda kvar från vår familj, min barndom, mina barn är utan några rötter mer än från sin barndom via mig T o D har ingen mer än mig och sin faster, jo än hänger pappa med även om han är mycket mycket dålig. M har sin pappa som den enda i livet på hans sida kvar.  Tänk va livet har mycket i beredskap som man inte vet om. 

Att pappa skulle lämna jordelivet samma dag som T o D halvsyster, min plastdotter fyllde 50 år är väl också väldigt underligt ? Varför finns det så många kopplingar mellan olika händelser.

Det skumma är att mitt föregående inlägg om Dalton och tråkigheterna där gjorde jag den 31 aug, samma dag som min pappag avled.

Å vilket helvetesår detta har varit!!! kan det vara nog nu? eller ska det komma mer?  Ja det är bara å vänta å se, jag hoppas och önskar att det vänder och att ja kan se ljust på framtiden nu. 

Till alla er därute, hur det än är, var rädda om varandra och håll en tumme för mig <3 kramar med värme till Er.


Välkommen Walter

2018-09-06 00:00

Kenneln har nu utökats med en ny ras Polski owczarek nizinny och mannen i mitt liv heter Walter en 13 v gammal härlig kille.

Hans uppfödare har även lovat hjälpa till att titta efter lämplig partner till Walter i framtiden.

 


Öland

2018-09-01 00:00

Min foderhund Aagerups YAPP och min uppfödning Candelinz One Of Odezza har varit på Öland på utställning.

De fick följande omdömen av domare Karl-Erik Johansson

YAPP: Utmärkt typ men ännu något luftig. Mycket vackert huvud. Välburna öron. Mörka ögon. Bra stopmarkering. Bra uttryck. Bra bett. Utmärkt hals och rygg. Tillräcklig bröstkorg. Utmärkta vinklar. Rör sig mycket bra. Bra kondition. Excellent, 2KK

ODEZZA: God typ men hon är en miniatyr. Något grov skalle. Kraftig stopmarkering. Mörka ögon. Kunde ha lite kraftfullare underkäke. Bra bett. Bra hals och rygg. Bra bröstkorg. Bra vinklar. Rör sig ok. Bra päls. Sufficient.

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«september 2018»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008