Blogg

SGVK Landskrona

2018-06-16 00:00

En liten minisemester och inbokade på vandrarhem landade vi i Landskrona på fredagskvällen. Tanken var ett dopp i havet men en inbjudan av efterlängtade bekanta gick före. Jag hade även ett annat intressant arrangemang att följa, min dotter skull cykla Vätternrundan, dock en sen start och hennes lopp skulle gå under hela natten. Jag följde henne via sms under natten.

Jag hade anm Jippy o Jenka till denna utställningen och vi var sannerligen inte ensamma, hela 53 hundar var anmäla. Det var hela 12 valpar av dem.

Först ut var som vanligt Jippy i unghundsklass som hon nu går i. Domare för dagen var Christina Bjerstedt-Ohlsson som jag inte ställt för innan. Om Jippy tyckte hon så häri konkurrens av 5 st:

Feminin tik bra propotioner bra huvud o uttryck. Korrekt bett. Bra hals, stark överlinje, lite brant kors, bra kropp och normala vinklar. Passande benstomme. Rör sig harmoniskt från sidan, ännu aningen löst fram. Excellent, CK, 1 KK, BIR CERT samt BIS 3

Woop woop glad och lycklig matte. 

Jenka som hade en tik emot sig i championklass fick följande kritik.

Feminint tik med bra propotioner. Aningen kindig för övrigt bra huvud, bra hals o överlinje, bra kropp o vinklar. Passande benstomme. Rör sig harmoniskt. Bra päls o färg. Trevligt temperament. Excellent, Ck 2 KK 

Efter en lång dag och två härliga dagar i goda vänners lag styrde jag hem med ett leende på läpparna.

Nu ser vi fram emot Borås och hemmaplan därefter två dagar i Tvååker och rasspecial innan jag får en veckas semester på Cypern. 


Norrköping

2018-06-02 00:00

För en månad sedan fick jag frågan av AK om ja kunde hjälpa till att ställa Cvittra i Norrköping. Va tror ni svaret blev, jo självklart. Så kul att få visa lilla fina Cvittra igen.  Vi anmälde och idag så träffades vi i ottan utanför entren till utställningen. Ja gick upp kl 05 för att ha god tid på mig att få köra så långt som möjligt innan de blev för varmt. Visserligen var bilen servad så AC fungerar fantastikt bra. En paus för toabesök å vid Mantorp skrek bilen om mer olja, så de var ett stopp för inköp och påfyllnad. 

Jag hade anm Jippy och Jenka så när nummerlapparna kom å jag insåg att ja hade tre av de 9 anm tikarna så..... Det var en hane och en valp av de totalt 10 anm för domare Bo Wiberg.

Först ut var Jippy som var ensam i unghundsklassen. Bo tyckte så här: 

Vackert feminint välformat huvud. Utmärk uttryck, bra öron. Korr bett. Vacker hals o rygglinje. Något vid frambensställning. Utm välvinklad bak. Utm rörelser. Vacker päls o färg. Excellent, 1kk, Ck samt 3 bästa tik med reservcert.

Så var det Cvittra som minndes va de var vi skulle göra och skötte sig exemplariskt. Hon fick excellent och mötte ytterligare två till men placerade sig på en 2 plats.  Nöjd matte och uppfödare.

Sist ut var det Jenka som var som en studsboll idag. Hon fick följande omdöme: Vackert feminint välformat huvud. Utm uttryck. Korr bett. Vacker hals och rygglinje. Något brant överarm. Välvinklad bak. Utm rörelser. Passande benstomme. Bra päls och färg. Något lång i länden. Excellent, 2 KK, Ck 2 bästa tik

Glada och nöjda kunde matte få köpa lite rosetter till Cvittra så ja fick fota. När jag hämtade kritiken på hundarna så gratulerade domaren mig till min fina ungtik och sa att han gillade henne verkligen. Så roligt när domarna kommer med mer beröm.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juni 2018»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008