Blogg

Borås Tidnings reportaget

2018-04-29 00:00

Eftersom jag är en tjej utan att skämmas för mig så skickade jag in till BT om att jag fyllde 60 när de efterfrågade det via en blankett man fyller i vid bemärkelsedagar.

Sagt och gjort å efter ett par dagar ringde telefonen och en reporter undarde om han fick göra ett reportage om min hunduppfödning. Svaret han fick var att det är svårt nu då den kommer ligga vilande ett tag framöver, men om du vill kan vi hänga upp det kring utställning svarade han mig då. Sagt och gjort, de kom och vi hade en trevlig pratstund för att sedan gå ut med vovvarna och fota lite. Pelle hade avslöjat att under personligt skulle det bli en helsida men att även del 2 skulle pryda förstasidan med mig var inget han avslöjade. Så smått chokad då alla mina fina valpköpare la ut reportaget i gruppen. Ni kan själva se här nedan och läsa om mig och mina juveler <3

BT f

BT      BT2


Inofficiell i Jönköping

2018-04-28 00:00

Då lilla Pyret påvisar mer o mer reservation mot andra människor så kör vi mer träning och nu är det dags för Jönköping dit även Yapp och Nogger är anmälda av sina mattar.

Det var för vår ras en känd domare, Bengt-Åke Bogren som skulle döma. Först ut var Pyret som fick följande omdöme: Tik av bra storlek. Bra proportioner i kropp. Skalle och nosparti. Ok med bra underkäke. Spelande öron. Passande ögonfärg. Välkroppad, lever ett gott liv. Bra päls och färg. Kunde vara frimodigare. HP BIR. 

Sen var det Morris och han fick möta Yapp samt Nogger. BÅ tyckte så här om dem.

Yapp: Tilltalande hanvalp. Mycket bra skalle och nosparti. Mörka ögon. Korrekt bett. Härlig kropp för åldern. Bra kors o vinklar. En aning tonårslik. Mycket bra päls och tassar. Bra temperament. HP 1 kk BIR oplacerad i BIS-finalen

Morris: Härlig substansfull hanvalp. Kunde ha lite mer trekantigt skalle/huvud. en tanke kort i nospartiet. Vackra ögon och öron. Har det bra hemma, välkroppad. En tanke lång i länden. Välvinklad, välgående. Vacker färg och päls. HP 2 kk.

Nogger omdöme missade jag att kopiera men de var nöjda. Så nu åkte vi och tittade på Jöstavalparna. 

Nu ser jag fram emot SGVK i Södertälje dit jag åker med fem stycken då även Donna får följa med för att se om vi kan knipa det sista certet.

 

 


En vovve mindre

2018-04-25 00:00

Det har det å andra sidan varit sen årsskiftet, men jag har nu funderat över och Diza kommer övergå i Helene's ägo. Hon har redan parat Diza och jag önskar henne fortsatt lycka till med avle på en fin tik   Jag kommer kanske få möjlighet att följa en valp efter henne.


Inofficiell utställning Skara

2018-04-22 00:00

Så fick vi ett ryck och anmälde vara små godingar till en inofficiell och jag var så tossig så jag anm även Jippy. Tänkte att träning kan de inte få för mycket av. Det var 136 hundar anmälda och termometern visade på endast 3 grader varmt. När vi körde hemifrån så var det tjock dimma så vi tog det försiktigt. Vi hade ca 20 hundar innan det var vår tur och domaren var noga så det tog lite tid. Först ut var Pippi och Pyret. De hade skrivit fel så idag fick vi gå före Pippi. Domare för dagen var en man som hette Kjell ... tyckte så här om oss.

Pyret 4-6 mån: Feminin tikvalp, utmärkt huvud fint uttryck, härlig topline, välansatt svans. Utmärkt kropp och päls, bra benstomme. Generöst vinklad, rör sig utmärkt, snäll men lite blyg idag. HP, BIR-valp dock ut i BIS-finalen.

Så var det Morris tur 6-12 mån: Härlig hanvalp, läckert huvud fint uttryck. Utmärkt topline, välanlagt kors, härlig kropp. Bra päls. Utmärkt benstomme, välvinklad. Rör sig utmärkt från sidan. Pigg och glad. Lovande valp. HP och BIR-valp dock oplacerad i BIS-finalen

Sist ut var Jippy: Feminin tik byggd på vackar linjer. Härligt huvud med fint uttryck. Utmärkt topline. Härlig kropp och päls. Passande benstomme. Utmärkta vinklar, rör sig med vägvinnande steg från sidan. Pigg och glad. HP BIR samt Gruppvinnare och sedan BIS 4 placerad. Matte är i chock, såååå himla kul, jag som bara anmälde för skojs skull och så gick det så här bra 

Nu kan vi snacka om att efter en dag i solen, för vi flyttade faktiskt ut i solen då vi fick vänta väldigt länge på finalerna. Så vände vi hemåt nöjda med dagen och våra små fina 

 

 

 


Åter hemma igen

2018-04-17 00:00

Så kom då lilla Donna hem igen efter att ha varit i en familj i ett halvår. Det var uppenbarligen inte något som föll den lilla damen i smaken utan nu valde vi att hon fick flytta hem igen. Det blev dock endast en kortare period då hon nu snabbt charmade in sig hon en av mina vänner som nyligen förlorat sin tik på ett tragistkt sätt. Så jag får önska dem lycka till med Donna i framtiden och starten på en uppfödning inom kort.


SGVK Varberg

2018-04-08 00:00

Så var vi på vift igen. Denna gången sydväst över till Varberg och den årliga utställningen där för SGVK. Med oss hade jag och L de små systrarna Pippi och Pyret, samt att jag även fick med brossan Poppe, å så Morris så klart och även Yapp. Min valpköpare L kom med Jenksa dotter Odezza. Så fullt uppslutning på valpfronten. Jag stod som sagt var för nästan en tredjedel av de 16 anmälda valparna. Domare för dagen var en för oss och rasen ny man som heter Johnny Andersson.

Det blev lite omkastat i början för några av de första hanvalparna var fast i trafiken, så först ut blev Pyret och Pippi. Om Pyret tyckte domaren så här:

Mycket trevlig helhet och korrekta propotioner. Välformat huvud. Mycket bra överlinje. Utmärkt front och välställda framben. Korrekt formad bröstkorg. Utmärkta vinklar. Rör sig med långt fint steg, lagom brett fram. Utmärkt temperament. HP samt BIR-valp 4-6 mån

Odezza: 6 månader på den mindre sidan. Något runda ögon. Ännu ngt osäkra öron. Välformad bröstkorg. Passande benstomme för sin storlek. Allför osäker vid miljön vilket påverkar helhetsbilden. 

Sen blev det killarnas tur å då fick jag hjälp av Linn att visa Yapp och själv tog jag Poppe som var lite bekymmrad över om man kunde gå på en ridhusbotten, de var ju mjukt under tassarna. Johnny tyckte så här om dem:

Poppe: Bra storlek och helhet. Värformat huvud. Något osäkra ögon och onödigt runda ögon. Mycket bra överlinje. För åldern välformad bröstkorg. Tillräcklig benstomme för sin storlek. Rör sig bra fram men kunde röra sig med längre steg bak. Vältecknad. Utmärkt temperament. HP 2KK

Yapp: 5½ månad. Skulle önska något bredare kil på huvudformen. Välplacerade öron. Mkt bra överlinje. Tillräckligt förbröst och tillräcklig bröstkorg för åldern. Passande benstomme. Utmärkta vinklar. Rör sig sunt och riktigt runt om . Vältecknad. Glad och trevlig. 3KK utan HP

Så var det Morris tur som gick i 6-9 månaderklassen: 6 månaders hane av utmärkt typ. Välproportionerligt huvud. Bra bett. Välformade ögon. Välplacerade öron. Lagom hals. Ngt lång i länden. Passande benstomme med bra tassar. Välutvecklad bröstkorg för åldern. Ger en tanke lång i helhetsintrycket idag. Rör sig sunt och riktigt runt om. HP 2 KK

Sen var det tikarnas tur och Jippy gjorde debut i unghundsklassen och Johnny tyckte så här:

Något kort högställd. Trevligt huvud med bra öron. Bra bett. Utmärkt överlinje. Ngt rak i sin front. Välformad bröstkorg. Ok benstomme. Bra tassar. Kunde röra sig med något längre steg fram. Utmärkt temperament. Excellent 3 KK

Sist ut var Jenka som fick följande omdöme:

Championtik med utmärkt helhet. Onödigt runda ögon. Mycket bra bröstkorg. Skulle önska aningen mer förbröst. Utmärkta vinklar. Lagom mycket benstomme. Mycket bra tassar. Rör sig utmärkt runt om. Fantastiskt temperament. Excellent, ck, 1 KK samt Bästa tik 2.

Nöjda och glada med både långa o korta hundar vände vi hemåt igen. Även lilla Pippi skötte sig exemplariskt så två nöjda mattar.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«april 2018»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008