Blogg

ECKERÖ

2017-09-30 00:00

Ut på böljan den blå för andra året i rad till grannlandet Finland. I år så var det Jippy som fick följa med.  Jenka är ju i väntans tider och Donna har ju precis haft sin kull och är inte i form.

Jag fick göra sällskap med J som bett mig fixa anm mm så nu hade vi en egen stuga för oss själva, vilken tilltagen lyx kändes det som. Men det vart en besvikelse då den var väl utkyld och stora springor i dörrfodren som gjorde det väl ventilerat för priset vi fick betala. Så blir nog inte mer boende där i framtiden.

Det var 18 hundar anmälda varav 2 var valpar, den ena var J:s Kira. 

Jippy var en av 8 tikar och i juniorklassen var det 2 till och så Jippy. För J gick det bra, Buster vann och blev FI UCH och därmed NORD UCH. 

För vår del så var det bara Jippy å en öppenklass tik som fick Ck så vi blev andra bästa tik med reserv-certet. Nöjd och glad över min fina uppfödning.

Domare Svend Lövenkjaer från Danmark tycket så här om henne: Bra storlek. Bra skalle. Lite för mycket stop. Saxbett. Behöver fyllas ut under ögonen. Framskjuten skuldra som ger för brant övergång mellan hals å rygg. Något för öppen i sin front. Fint förbröst. Fin underlinje. Tillräckligt vinklad i knä och has. Mycket fin pälsstruktur och fin glans i pälsen. Rör sig fritt och lätt något öppet i sin front. Excellent, Ck 2 bästa tik. Reserv-cert

Med största sannolikhet syns vi nästa år igen


N-kullen föds

2017-09-22 00:00

Valpning på gång. Diza som är enorm har äntligen dippat i temp och sen middagen har tempen återgått till det normala. Så kom krystvärkarna igång och först ut kom det en liten tik på 160 gr. Oj tänkte jag nu kan det vara många. Men nästa som kom var en kraftig hane på 235 gram, mycket mörk med stubbsvans fast kortare än tikens. Sedan kom en röd-vit tik med lång svans och efter henne en rödvit hane med stubb. Nästa var även det en hane men brun och med stubb. Till slut ännu en tik och denna gången en trefärgad. Nu var det sex stycken födda och Diza verkade nöjd och belåten, lite tjock på magen men det kändes mest som svullna livmoderhorn. Klockan hade hunnit bli 04 så vi var lite trötta både Diza och jag. Alla utom den första låg på 230 gram så det är ganska normalt med sex stycken. 
Jag kröp ner och somnade för att vakna vid 0730 då Mavici och MonAmi ville ut. Släppte ut gänget en runda och kröp ner igen.

Nästa gång klockan ringde var hon 0930 och då såg jag att Diza var smutsig på låret och tyckte att det såg ut som många svarta i valplådan och mycket riktigt där låg det en liten tik till med lång svans som vägde 210 gr. 
Så till slut blev det sju små underverk, fyra tikar och tre hanar, precis så som jag hade valpar tingade.

Nu längtar vi efter halvsyrrans valpar som troligen kommer om ca två veckor.


Öland Böda Sand

2017-09-03 00:00

För första gången är jag på Öland, tyvärr visade sig inte ön från sin vackraste sida. Regnet fullkomligt öste ner hela tiden. Men hela dagen verkade vara lite oturlig. Det började med att jag blev väckt 04,15 av min reskamrat som inte fick igågn bilen. Så jag fick vägleda henne lite och efter 45 min var bilen på vår sida och startade. Som tur var så skulle vår ras inte gå förens efter lunch så det blev inte riktigt panik. 

Vi rullade på och möttes av ett riktigt oväder på ön. Men medans vi packade in oss vid ringen så höll det som tur var upp. 

När det var vår tur gick allt fort, av de 14 anm hundarna så var det nästan bara våra kvar. Totalt visades 9 st.

Om Jippy tyckte domare Gunilla Skallman så här:

Välutvecklad juniortik. Bra huvud och uttryck. Kunde bära sina öron lite bättre. Mycket bra volym för åldern. Bra ben o tassar. Rör sig trevligt runt om. Fin attityd. Bra päls och färg. Excellent, Ck, 1 KK, Bästa tik och BIM samt Bästa junior. 

Sen var det Jenkas sista utställning innan mammaledigheten. Om henne tycket hon så här:

Välutvecklad tik. Fin könsprägel. Bra huvud och uttryck. Bra hals. Korrekta vinklar. Bra ben o tassar. Bra päls o färg. Rör sig väl runt om. Excellent, Ck 1 KK samt 2 bästa tik med reserv-cert nr 5 i ordningen ;)

J:s Buster blev BIR o Certet knep V till sin fina juniorhane

Vilken dag det blev till slut, så att vi blev lite blöta gjorde ingenting, vi körde hemåt med ett stort leende på läpparna. 

Nu blir det nästa ö för min del och Jippy.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«september 2017»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008