Blogg

RASSPECIALEN på Tånga Hed i Vårgårda

2017-07-23 00:00

Ny dag och dags för tikarna. Vi var först ut med Jippy i juniorklassen. Där mötte vi 12 andra juniorer, alla av mycket god kvalité. Om henne tyckte domaren så här:

Medelstor. Välbalanserad. Korrekt huvud och uttryck. Mycket bra överlinje fram till korset som blir något brant. Utmärkt bröstkorg som ej ska bli djupare. Bra benstomme. Välvinklad, framför allt bak. Typiska rörelser. Utmärkt attityd. Excellent, 2 KK med Ck. Sen oplacerad i BT

Denna lilla hund är till så stor glädje för mig var dag. Hon bara finner sig i allt med en sådan självkänsla och bra mentalitet. Är så tacksam för henne.

Sen var det dags för unghundsklassen med Jenka och Gizza, jag fick hjälp av J som gick med Gizza. Vi möter åtta andra tikar. Jag har inte förväntat mig mer är VG på Gizza idag i denna konkurrensen. Men om Jenka tyckte Ann-Catherine så här:

Utmärkt storlek och propotioner. Mycket bra huvud. Härlig bredd i skallen. Bra överlinje. Mycket bra bröstförhållande. Lite brant skuldra. Välvinklad bak. Bra benstomme och tassar. Mycket välgående med bra påskjut. Härlig självkänsla. Excellent, 2 KK, Ck oplacerad BT

Om Gizza tyckte hon så här:

Stor. Ganska proportionerlig. Huvudet har bra bredd i skallen men behöver fylla ut mer i nospartiet och under ögonen. Stram överlinje. Behöver ännu utvecklas i underlinjen. Lite knappt vinklad fram. Bra bak. Bra benstomme och tassar. Blir i rörelse tyvärr lite underställd och bunden bak. Positiv attityd. Very Good

Nu var det dags för öppenklassen dit jag anmält Favorit då jag tyckte hon var färdig för den klassen. Husse och matte hade kommit tidigt på morgonen så vi fick en chans att öva på att gå i koppel och sedan stå fint. Lilla Saga som hon kallas för är väldigt mån om sin husse och matte och hade svårt att släppa dem. Men vi gjorde vårt bästa och jobbade på. Vi fick en kritik som jag kände lutade mot VG då AC tycket hon var liten, mätte henne till ca 30 cm precis. Men lagom tills vi skulle in i konkurrens och få vår bedömning så var husse tvungen att köra matte till jobbet. Vilken räddning. Lilla Saga upptäckte just att jag fanns som en räddande ängel och hade köttbulle.  Så när vi står och väntar på vår kritik i en samling av ytterligare 17 tikar så hör jag hur domaren säger till ringsekreteraren, " nr 93 får Excellent med ". Wiiiiiiii så glad jag blev. Domaren skrev så här om Saga:

Mycket liten. Mycket proportionerlig. Utmärkt huvud och uttryck. Korrekt i över och underlinje. Välvinklad framför allt bak. Välgående på alla ledder. VG främst med anledning av litenheten. Excellent och precis utanför placering på en 5 plats i KK

Så nöjd och glad för mina fina hundar och uppfödningar. Hade inte väntat mig att det skulle kunna hävda sig så bra. Men är jätttacksam och stolt över dem. Nu ser vi fram mot nästa år


RASSPECIALEN på Tånga Hed i Vårgårda

2017-07-22 00:00

I år kändes det tomt att inte ha någon hane med mig. Jag har bara Karizma att ställa på lördagen då valpar och hanar går. Söndagen blir lite mer, då ska jag visa Jippy, Jenka, Gizza och så kommer min uppfödning Candelinz Finaste Favorit amk Saga. De bor i Vårgårda så jag fjäskae med dem att komma över med henne vilket de var så rara och gjorde.

På fredagen så gick Karizma i 6-9 månader, hon blir junior på måndag den 24 så de var i sista minuten. Om henne tycket domare Ann-Cahterine Edoff så här:

Mycket bra storlek. Feminint huvud med korrekt form, kan fortfarande fylla ut i nospartiet. Nästan korrekt överlinje. Bra bröstförhållande och benstomme. Tillräckliga vinklar som medger typiska rörelser. Härlig attityd. HP, 3 KK

 


Flera flugor i samma smäll

2017-07-21 00:00

Idag var det dags för förberedelser för vår rasspecial på Tånga Hed. Jag körde upp med kataloger och annat material som jag ansvarat för.

Ibland har man tur, i förra veckan fick jag veta att Diza är i löp och till henne har jag bestäm mig för hanen Björkils Russe-Ruu. Bättre planering än att han dyker upp på Tånga idag när Diza är på dygn 11 går ju nästan inte att pricka in. Han bor annars i Karlstad. Diza som bor hos fodervärd i Vårgårda dök upp på Tånga på kvällen och vi fick en lyckad parning. Nu gör vi ett nytt försök på söndag innan Russe börjar sin hemresa.


M-kullen kom till världen

2017-07-21 00:00

Utan någon större förvarning så föddes det tre små valpar i arla morgonstund. Jag hade röntgat och visste att det skulle vara tre. Två som kom med huvudet före och en som låg baklänges vad det såg ut på plåten. Jag vaknade av att Donna flämtade och krystade. Så kl 05.33 kom den första valpen, en hane med en söt vit fläck i nacken. För övrigt ganska mycket färg. Sen kom det ganska fort en tik och när kl var 04.26 så kom den sista tiken och hela valpningen var över. Sååå duktig Donna är och hon sköter de små med största försiktighet. De vägde runt 200 gr var och en. 

Så nu längtar jag tills de öppnar ögonen och kommer på benen så man får se hur de verkligen ser ut.


TVÅÅKER dag 2

2017-07-08 00:00

Ny dag idag och regnet hänger i luften, men ser ut att klarna upp. Det är ju fördelen med kusten.

Idag var det Anneli Alfthan som dömer och nya hundar. 31 anmälda och en ny hanvalp till. Så totalt 27 vuxna.

Först ut var hanvalparna där Azizas halvbroder vann och sedemera blev BIR om min Karizma som fick följande omdöme av Anneli:

En mycket välutvecklad tik av idealisk storlek. Huvudet behöver utvecklas. Bra bett. Vacker hals och överlinje. Välutvecklad bröstkorg och förbröst. Välutvecklad fram kunde ha bättre knävinklar. Rör sig väl. 1KK, HP, BIM-valp

Sen var det Jippys tur en dag äldre i junioklass, och hon fick följande omdöme:

En mycket lovande 9 månader tik. Vackert välskuret huvud, bra bett. Bra hals i förhållande till utvecklingsskedet. Bra överlinje. Kroppen saknar ännu substans. Välmarkerat förbröst. Ländpartiet borde vara kortare. Bra kors. Kunde ha bättre benstomme. Rör sig väl. Excellent, Ck, 2 bästa tik med reserv-cert

Sist ut idag med var Jenka som mötte fyra andra tikar. Anneli tycket så här:

En mycket lovande välutvecklad tik. Vackert huvud, bra bett. Saknar ännu förbröst o volym. Kunde ha kortare ländparti. Normala vinklar. Tillräcklig benstomme. Rör sig väl. Excellent, CK BIM med CERT   

Vilken helg, jag har inte riktigt fattat, min lilla fina Jippy har hamnat på utställningslistan med många poäng redan efter två utställningar. Nu hoppas jag verkligen jag kommer till rasspecialen med mina juveler.

 


TVÅÅKER

2017-07-07 00:00

Så var det dags för årets stora 2-dagars i härliga Tvååker. I år har jag anmält mina tre tikar. Donna får stanna hemma då magen börjat växa och nu börjar vi otåligt längta efter de små.

Domarna dessa två dagar är Jahn Stääv och Anneli Alfthan, henne har jag inte ställt för innan men Jahn har dömt någon av mina hundar innan. 

På fredagen var det 36 hundar anm varav det var 3 valpar, 2 hanar och så Karizma. Om henne tyckte Jahn så här:

Fint huvud, fina öron. Korrekt bett. Vällagd skuldra, bra rygg och kors. Välutvecklad bröstkorg, ännu något lös i armbågarna. Mkt goda rörelser. Fint temperament. 1KK, HP och BÄSTA VALP

Sen var det Jippys tur som dagen innan fyllde 9 månader och därmed kvalificerade sig för juniorklass. Hon fick följande omdöme:

Fint huvud, fint uttryck, korrekt bett, mycket bra skuldra-rygg och kors. Välutvecklad bröstkorg. Mycket goda rörelser. Fint temperament. Trevlig junior. Excellent, Ck samt Bästa tik 2 med reserv-cert

Sist ut var det Jenka som numera visas i unghundsklass. Om henne sa han så här:

Fint huvud, fina öron, korrekt bett. Mkt bra skuldra-rygg och kors. Välutvecklad bröstkorg. Utmärkta rörelser. Fint temperament. Excellent, Ck 

Glatt överraskad och så tacksam för min fina Jippy och Karizma, så glad för dem båda. Skulle vara så kul att se alla syskon i höst om det går.


Borås

2017-07-02 00:00

Borå utställningen härligt med hemmaplan. Dock var det bara 24 anmälda och sex av dem har jag. Domare för dagen var Martin Johansson som jag har ställt Diza för en gång innan. Jag tror han är lite svag för stubbsvansade.

Jösta har ju varit här på semester så jag ger honom en sista chans att försöka få det sista certet. Kan dock vara omöjligt då den fine unghundshanen som jag har bokat på dejt med Diza och även Indra kommer.

Först ut iaf var valparna Karizma och Jippy. Som tur var så har jag handlerhjälp av J som fick en dålig start på dagen då hon glömde stamtavlorna hemma.

Om Jippy tyckte Martin så här: Välskuret huvud med fint uttryck. Lovand evalp. Lite framskjuten i skuldran. Stark överlinje. Korrekt vinklad bak. Rör sig balanserat. Bra päls och temperament. HP och 1 KK samt BIR-valp.

Om Karizma skrev han så här: Välskuret huvud. Bra skuldra och bröstkorg. Stark rygg. LIte brant och kort i korset. Korrekt vinklad bak. Blit lite kort och underställd bak i sina rörelser. Rätt attityd och bra temperament. 2 KK

Sen var det Jöstas tur och de var ytterligare tre hanar mot oss. Martin tycket så här: Maskulin, något långsträckt hane. Bra överlinje och bröstkorg. Balanserat bakställ. Vevar lite fram men rör sig bra från sidan. Bra attityd och trevligt temperament. Excellent, 1 KK 2, Ck, 2 Bästa hane med Cert och därmed Svensk utställningschampion. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii äntligen var det sista certet i hamn och nu kan vi hoppa på fler parningar.

Så gick vi över till tikarna där Jenka och Gizza samt Hippi skulle ställas. L var snäll och kom med Hippi. Så snälla och toppenbra fodervärdar och valpköpare som jag har. Tack  snälla. <3

Om Jenka tyckte Martin så här: Feminin. Bra hals och front. Tillräcklig läng på bröstkorgen. Korrekt vinklad bak. Bra tassar. Rör sig balanserat med bra steg och attityd. Excellent, 1 KK, Ck 2 bästa tik med reserv-certet.

Om Gizza tyckte han så här: Feminin. Skulle ha lite mer kraft i sitt norparti. Framskjuten skuldra. Tillräcklig bröstkorg för åldern. Lite brant i korset. Tillräckligt vinklad bak. Blir kort o undställd bak. Trevlig attityd. Very Good.

Till slut så gav han Hippi följande om döme: Välskuret huvud. Bra uttryck. Bra front. Tillräcklig stomme. Bra bröstkorg. Lite brant i korset. Skulle ha starkare rygg och bära svansen bättre. Trevligt temperament. Very Good.

Tack alla för hjälpen och att ni kom med hundarna. Nu laddar vi om för Tvååker om en vecka i två dagar.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juli 2017»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008