Blogg

Västerås

2017-04-23 00:00

Vi hundfolk är nog lite speciella. Att gå upp kl 01.30 på natten för att sätta sig och köra 35 mil för att ställa ut hundarna, ja de är vi i hundvärlden nog ensamma om.

Min vän J kom och vi packade in nybadade hundar i bilen och styrde kosan norröver. Morgonsolen bjöd på en vacker soluppgång i Laxåtrakten som avslöjade att det skulle bli en vacker dag. Fast termometern stod på -4 när vi startade vår resa så blev det varmar längre norröver.

Vi var framme i mycket god tid innan de öppnade portarna till veterinärbesiktningen. Det var dit och inte längre jag kom med Jenka. Det blev helt galet förra året när hon fick sitt pass och jag hade totalt missat hennes vaccination, så hon fick så vackert sitta kvar i bilen. Tur att solen ändrade sig och inte visade sig under den tiden vi var på utställning.

J hade med sig vår goda vän M tik och så sin egna Buster. Idag var det en dansk domare och det är alltid lite spännande då rasen delas med Danmark. 

Domaren var dock av den mer kritiska typen och av dagens 26 hundar så var där inte många som nådde upp till den röda lappen, Excellent. Det var många VG och G. En å annan sufficent med delades ut. Men innan vi visste detta så fick vi chocken då han i Championklassen delade ut Good till Buster. Visst han bär på några kilon för mycket, men för övrigt är det ju en bra hund. 

Min lilla Donna fick nöja sig med ett VG även idag, trots att hon var mycket duktigare och gick bättre idag. Domaren Mikael Tranholm tyckte så här:

Snart 3 årig tik. Mycket bra typ. Mycket bra trekantigt huvud. Aningen ljusa ögon. KOrrekt saxbett. Utmärkt hals. Något framskjuten skuldra. Kunde önska lite mer börbröst. Aningen kort överarm. Bra bröst djup. Stark rygg. Något sluttande kors och lite rak svansansättning. LIte rak knä/hasansättning. Rör sig med något korta steg fram och bak. Veryg Good. 4 KK av 9 st och bara 2 excellentbedömda.

Men som vi brukar säga, vi är nöjda bara rosetterna följer med oss hem och så även denna dag. Aiza blev BIR och fick sitt första Cert. Stort Grattis Monica till din fina lilla tik. Som Bim stod en väl bevarad veteranhane som är jättefin och kommer säkert bli ett tillskott i vår avel. Jätteroligt.

Nu återstod bara 35 mil hem igen och tröttheten gjorde sig påmind efter att ha varit vaken i 16 timmar. Så det var skönt att komma hem och krypa ner i soffan med de glada vovvarna som varit hemma hela dagen och längtat efter matte.

Kategori: Utställningar

Izidor flyttar till Trollhättan

2017-04-21 00:00

Så har Trollhättan fått en ny invånare. Izidor fångade Barbros hjärta och han fick följa med henne hem. Det kommer passa honom att få vara ensam och få all uppmärksamhet och kärlek, samtidigt som B har barnbarn som hälsar på. Han skulle nog få en ny lekkompis där med tiden då den familjen skulle skaffa en valp med av annan ras.

 


BPH med Jenka

2017-04-15 00:00

Påskaftonsaktivitet. I bara ett par graders värme och blåst så var det dags att bege sig iväg på äventyr med Jenka.

Jag hade önskat att jag kunnat få med både Gizza och Indra, men platserna tog slut fort. Som tur blev det ett återbud och Jenka fick bli den som prioriterades.

Hon gjorde allt enligt regelboken och genomförde ett BPH med skott och omdömet mycket trygg i alla situationer. Glad och tacksam matte, trots att robotgräsklipparen stal en del av lekmomentets intresse.


SGVK Varberg

2017-04-09 00:00

Så var det dags för årets andra SGVK utställning och nu skulle lilla Karizma få göra debut i valpklassen.

Det var över 50 hundar anmälda och nästan 10 av dem var valpar i varierande ålder.

VI vart ensamma då vår motståndare inte kom. Karizma fick HP med fin kritik av domare Carina Andersson - Rapp:

Sött välskuret huvud, korrekt överlinje. Välformad bröstkorg men något korta parallella rörelser. Tillräcklig vinklar. Fin päls. Välpresenterad

Sen var det Jenkas tur och om henne tyckte Carina så här:

Välskuret huvud med fina detaljer. Bra könsprägel. Bra hals och överlinje, kors. Välformad bröstkorg. Tillräckligt förbröst. Välvinklat bakställ. Passande benstomme. Något hög på benen. Fin päls. Välgående. Väl presenterad. Excellent, 1KK, ck samt 4 bästa tik. 

Sen var det Donnas tur:

Sött huvud och uttryck. Fina öron något tunt nosparti. Tillräcklig hals. Något kort o grund bröstkorg. Bra bakställ. Något hög på benen. Rör sid underställt. Fin päls och färg. Väl presenterad. Very Good. 4 KK

Nöjd med mina fina tikar åkte vi hem från ett kallt ridhus. Med oss hem följde även lilla Jippy som kommer för att vara hos mig när husse är på semester. Hon var dock mycket mager så det behövs åtgärd här. Det blir veterinärbesök för hälsoundersökning.

Nu ser vi fram emot påsken och besök av barnbarnet.

Kategori: Utställningar

Nu är de här

2017-04-01 00:00

Nu är de födda, Elli och Daltons två söner. Laban en brun liten kille på 200 gr som föddes först och sedan kom Lakritz som var lite tyngre på 205 gr. Tyvärr var en bror döfödd på 250 gr. Men de äter sover och mår bra. Elli är en duktig mamma.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«april 2017»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008