Blogg

Två veckor kvar tills det kommer valpar

2017-03-25 00:00

Idag är det bara två veckor kvar tills Ellis valpar kommer så hon flyttade hem. Valphage och sängen är redo för att ta emot de små liven. Det är nog inte lika många som förra gången och hoppas att det är lite mindre och att allt går bra och den normala vägen. Annars är jag redan anmäld till min duktiga veterinär.


Floby inofficiell utställning

2017-03-25 00:00

Idag var det meningen att vi skulle på inofficiell utställning jag och Karizma, men sorgen tog ut mig total och här ligger jag utslagen med feber och en dunderförkylning. Så vi får ta nya tag i Varberg den 9 april.


Izidor flyttar hem igen

2017-03-24 00:00

Då Izidors husse fick ändrade familjeförhållanden så räckte inte tiden till för barn och hund. Så F bad om att få lämna tillbaka honom. Självklart så fick han komma hem igen.

Det var bland det roligaste som hänt så många lekkamrater men tyvärr är både mamma och mormor lite väl irriterade på han. Men de andra leker gärna med varandra.

Även Casey kan ta en runda med honom. Den hanen är bara helt ljuvlige med killarna som kommer och går i flocken. 

Izidor blev anmäld till Varberg så får vi se vad som händer sen. Han blir ju 1 år redan den 28 juni så det blir nog röntgen och nytt hem därefter.


En sorgens dag

2017-03-23 00:00

Min älskade  lilla Gilla   finns inte mer med mig    saknade är enorm. 

Lilla älskade yrvädret rymde och kom inte tillbaka när jag hittade henne var hon mycket dålig och vi körde till veterinären. Där konstaterades en låg temperatur 35,2 grader och att hon var i chock. Det sattes in dropp och togs blodprov, hon fick kalk, antibiotika och röntgades både buk och lungor. Blodproverna visade låga njur och kalkvärden. Hon piggnade till en stund för att sedan åter bli mer okontaktbar. Till slut fanns ingen återvändo, hon fick somna in i mina armar.

Troligen har hon ätit något olämpligt giftig för hundar. Tyvärr hade hon en glupsk aptit på allt som inte var lämpligt alla gånger, men att det skulle sluta så här var ju inte meningen. Hon hade så många år kvar att busa runt och leka med sina hundvänner. Nu får du springa på det evigt gröna ängarna och hoppa på bomullsmolnen tills vi möts igen på andra sidan.


Diza flyttar till fodervärd

2017-03-22 00:00

Idag flyttade Diza till Monika i Vårgårda där hon ska bo. M hörde av sig på min annons om fodervärd och det klickade direkt. M är uppfödare av en annan ras och bor på gård med hästar, får och vallhundar bl a.

Så vi var hos veterinären idag och Diza fick OK stämpel och sedan var det möte i Alingsås och ett varmt avsked. 

Rapporten dagen efter talade om att allt gått bra, Diza hade sovit i dotterns säng och fungerade bra med hennes andra hundar. Känns så rätt och bra.

Nu väntar jag bara på att D dotter E ska löpa så jag kan få ta en efterlängtad kull där.


Strängnäs

2017-03-10 00:00

Fredag morgon och jag fick ta ledigt från jobbet. Men som tur var så började inte utställningen förrens kl 11.00, så  vi behövde inte starta mitt i natten heller.

Vi packade in oss i J:s bil när de kom. Denna gången var även M med och hennes lilla fina tik. Sen bar det av och första stoppet blev Mc D i Mjölby. Det var gott med frukost. Dock mindre trevligt att komma ut till bilen som stod och pös på p-platsen. Höger backdäck läckte luft. Som de handlingkraftiga kvinnor vi är så ut med hundar och fram med domkraft och reservhjul. Hmmm vi fick loss två bultar.... ja de var inte mycket hävningskraft i det lilla redskapet som fanns med i bilen för att lossa bultar 

Det var bara att plocka in allt och sedan smygköra till närmaste tapp där vi skulle köpa skumm och få in i däcket. Men där fanns en trevlig herre som erbjöd sin hjälp och lossade blev alla bultarna, men inte däcket. Det satt som berget på bilen. Så i med skummet och sedan vidare mot Strängnäs. Skönt att vi fick däcket tätt iaf 

När vi hade ca 3 mil kvar till Strängnäs i en rondell så small det till i bilen som om J körde på en hare. Men som (o)-tur så var det inte så. Något gick sönder, vad vet vi inte, inget kändes i ratten men bilen gillade inte att J svängde. Vi smög oss fram till utställningsplatsen och sköt problemet på framtiden.

Det var ca 30 hundar för oss så vi hade ju gott om tid på vår resa men som sagt var med facit i handen så var det skönt att inte behöva stressa. Vi kom in till vår ring och hann rasta hundar och heja på alla våra vänner innan det var Busters tur.

Det var 31 hundar anmälad varav 26 st kom.

Först ut av mina var Jenka som domare Kurt Nilsson tyckte så här om:  För åldern utmärkt huvud och uttryck. Tillräcklig hals. Goda propotioner för åldern. Utmärkt bröstparti. Goda vinklar. För åldern goda rörelser. Excellent, Ck 4 BT.

Sen var det Donna som mötte M tik i samma klass. Om henne skrev Kurt så här: Bra huvud och uttryck. God hals, behöver mer volym och massa. Kunde ha något bättre vinklar fram. Bra bak. Tillfredställande  rörelser. Very good

Nu får vi hem och ta nya tag inför Varberg och sen Västerås.

När vi var klara och hade firat J som fyllde år med tårta och skumpa så var det dags att leta verkstad för att se vad felet var med bilen. På Meknomen var killarna hjälpsamma och konstaterade ganska omgående att det var en fjäder fram som gått av och hoppat ur sitt läge. Det var inte att rekommendera att köra med det, så mekanikern fixadet till det och vi kunde köra hemåt i lagom hastighet. 

Ännu en händelserik resa lades till handlingarna och nu hoppas vi att bilen blir lagad. Nästa gång är det min tur att köra ;)

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«mars 2017»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008