Blogg

HD-röntgen

2017-02-28 00:00

Nervös väntan efter att idag ha varit och röntgat mina tre små juveler.

Det var Adidac Jenka Juvel, Candelinz Gulliga Gyllenbruna Gizza och Drömvindens Incredible Indra. Alla tre plåtarna ser hyfsade ut så nu hoppas vi på goda resultat.

När svaren kom så fick:

Jenka B

Gizza och Indra fick A

TJOHOOOOO överlycklig matte.


Årsmöte med föreläsning

2017-02-25 00:00

Redan på fredagen den 23 körde jag upp till årsmötet för att träffa uppfödarkollegor. Vi hade bestämt att äta en god middag gemensamt, det var nästan alla de uppfödare som jag känner och som skulle komma.

Innan årsmötet skulle det vara en föreläsning med Anders Hallgren, en som jag inte lyssnat till innan och såg fram emot med stort intresse. Den motsvarade precis det jag förväntat mig.

Årsmötet som följde var trevligt och sansat, det blev några slutna omröstningar och den goda uppslutningen av uppfödare resulterade i att vi fick en ny styrelse. Det var tre som satt kvar ur föregående styrelse vilka hade mycket god kunskap och kunde tillföra den nya styrelsen massor. Så utsikterna för framtiden i vår ras ser mycket lovande ut. 


SGVK Motala

2017-02-19 00:00

Årets första SGVK utställning äger alltid rum i Motala så även i år. 

Jag hade anmält Jippi, Jenka och Donna. Men strök Jippi då jag fick en så bra fodervärd till henne så hon fick flytta och stå på tillväxt. Med mig hade jag bara de andra två tikarna.

Vi åkte med vår vän J som även hade med sin granne E och deras fina tik. Lilla A skulle tävla emot Donna. Men J:s Buster var ensam kille.

Först ut var Buster som väntat vann och blev bästa hane. Sen var det tikarnas tur och Jenka blev 2 bästa junior med Ck så vi skulle tävla vidare.

Domaren tyckte så här om henne:

Mycket feminin och ärtig tik. Härligt huvud coh uttryck. Välburna öron. Något framskjuten skuldra. Bra överarm. Bra kropp för åldern. Ganska smal och kort hals. Fin överlinje med avrundat kors. Välvinklad bak. Rör sig med tillräckligt steg. Lite ostyrig fram. Utmärkt päls. Excellent, 2 KK, Ck samt 4 bästa tik.

Sen var det Donnas tur som vann sin klass även hon med Ck. Så förväntningarna steg inför bästa tikklassen. Hon fick följande omdöme:

Utmärkta propotioner. Feminint huvud. Fina ögon. Korrekt bett. Utmärkt hals och resning. Fin rygglinje. Väl avrundat kors. Aningen rak överarm. Behöver utvecklas i förbröst och kroppsvolym. Utmärka vinklar. Rör sig sunt och harmoniskt. Bra päls. Excellent, 1 KK, Ck samt 2 bästa tik med reserv-cert.

I bästa tikklassen var där två juniorer en unghund och sen de tre öppneklasstikarna. De som fick lämna var unghundstiken och sedan den andra öppenklasstiken som stod för championatet. 

Kvar var vi då Donna, Beth, Aiza och Jenka. Domaren sätter fram Donna och vi får gå på ring. Sen får vi gå fram och tillbaka var och en.

Domaren stannar mig och Donna vid första placeringen går förbi och tittar på Beth, utbrister: " Hon är ju för söt..... " och visar fram Beth på förstaplatsen.

Ja va fick ja lära mig nu, jo domare kan dö sötdöden. Grymt besviken då Donna inte ville visa sitt söta uttryck utan la öronen bakåt och ser ut som en ailien :( Men för övrigt så skötte hon sig jättefint och rörde sig mycket bättre.

Nu fick jag i stället bli övertalad och anmälde båda tjejerna till Strängnäs den 10 mars.

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«februari 2017»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008