Blogg

Backamo SGVK

2016-08-26 00:00

Ännu en av årets höjdpunkter på västkusten. Domare Nina Karlsdotter dömde Casey och Aziza i Askersund för några år sen och var snål med Ck och Cert, så förväntningarna var inte höga.

Anmälda var iaf Gizza, Jenka och Indra samt lilla Gilla. Jag och J gjorde sällskap och hon hade även fått Indras bröder till att komma.  Det var bara 11 hundar anmälda plus 10 valpar.

Först ut var Gizza som hade ytterligar två tikvalpar mot sig. Om henne tyckte Nina så här:

Feminint huvud, bra propotioner, lovande kinder, något små ögon, bra färg och form, öronen ok. Utmärkt hals och överlinje. Välburen svans. Lovande rundning i bröstkorgen. Passande benstomme, bra fötter. Välvinklad, bra rörelser för åldern. Utmärkt pälskvalié. Klar fin färg men lite tungt tecknad. HP och 1 KK samt BIR-valp 4-6 månader och sedan BIM- valp totalt

Sen var det Jenkas tur och hon hade bara Indra mot sig så det blev en inbördes kenneltävlan där. J var snäll och gick med henne, men hon var lite försiktig, det var första gången och premiär i vänstervarv. Hon fick följande omdöme: 

Välformat huvud, bra propotioner, lovande kinder, utmärkta ögon bra öron, bra hals och överlinje och svans. Tillräcklig kropp för åldern, bra benstomme och fötter. Harmoniskt vinklad, utmärkt steg från sidan. Bra pälskvalité, bra färg och tecken. HP och 2 KK

Om Jenka tyckte hon så här:

Välformat huvud av utmärkt storlek, bra propotioner, markerade kinder, bälburna öron utmärkt hals och överlinje. Välburen svans, lovande bredd i kroppen, bra benstomme och fötter. Välvinklad, bra bredd i låret utmärkta rörelser från sidan. Bra päls ohc färg och tecken. HP 1KK BIR-valp 6-9 månader samt totalt bästa valp mot Gizza 

Inte utan att man känner sig stolt, så duktiga valpar och så fin kritik. 

Nu var det bara eldprovet kvar, Gilla i unghudnsklass, hon har tränats och nu skulle jag få ett kvitto på om hon har förtroende för mig och domaren. Glad och pigg som alltid svansade hon med in och ställde upp sig som om hon inte gjort annat. Nina fick ta på henne medans hon hade fullt fokus på köttbullen i min hand. Nina gav henne de här omdömet:

Feminint huvud. Nospartiet kunde vara lite kortare, kinderna kunde vara lite mer markerade. Mörka ögon, välburna öron, något tunn hals, bra överlinje. Välansatt svans, tillräcklig kropp för åldern men behöver få lite mer tid. Lovande bredd i fronten passande benstomme, bra fötter. Harmoniskt vinklad, utmärkt steg från sidan, bra päls och färg och tecken. Lite försiktig i sitt temperment. Excellent, coh 1KK ( vi var dock ensamma )

Tjoho va glad jag är nu är det bara att jobba vidare på ringträning och främmande händer så ska hon återfå sitt förtroende.

Glad och nöjd åkte vi hem efter att J tagit BIR o BIM-titlarna med sig hem ;)


Borholm dag 2

2016-08-14 00:00

Vilken överaskning när vi kom fram till vår nya övernattningslägenhet!!! Personalen var hur trevlig som helst, allt var bara så super! Sänglinne höll det med, kylskåp och vandrarhemskök fanns gott utrustat. Svenska gäster som jag kom att prata med talade om att det var en ljuvligt god frukost som ingick i priset, man fick även ta med sig matsäck och fylla sin termos med kaffe. Wifi ingick självklart och omgivningen var underbar med havet bara 5 min bort (Y)

Sen sprang jag på goda vänner som jag träffade förra året i Eskilstuna och ett annat härligt gäng från Sverige, så kvällen blev trevlig.

Söndag morgon bjöd på sol om än blåsigt men mycket bättre väder än dagen innan. Idag var det ny domare och spännande hur hon skulle döma.

Först ut var Casey igen och idag var antalet hundar 13 varav 3 valpar. Om Casey tyckte Anita så här: Excellent, overall impression. Good size, maculine, nice head, good topline, nice roundet croup, nice deep strong chest, good ribbing, moves effortless, nice temperament.

Excellent, Ck, 1 kk, Cert, Dansk utställningschampion och BIM tjohooo vilken lycka <3

Sen var det tikarnas tur och även idag hjälpte Annika mig med Diza. Om Diza tyckte Anita så här: Feminine, good size, good neck and topline, excellent croup, well laid shoulder, good rear end, good ribbing, noves vergy well good temperament.

Excellent, Ck 1 KK, Cert, Danks utställningschampion, BIR ännu lyckligare matte och till sist avslutades dagen med Azizas kritik:Good size, good proportions, feminine head, little flat topline, but nice croup, well angulated rear, well sprung ribbs, moves well, lovely temperament. Excellent, CK 2 KK Reserv-cert

Så glad och nöjd med dagen och hundarnas fina utmärkeler. Ser verkligen fram emot nästa gång. Nu är det lång väntan tills färjan hem går och den ser ut att kunna gunga en del. Vita gäss på Bornholmsgattet.


Bornholm dag 1 av tvådagarsutställning i grannlandet

2016-08-13 00:00

Bilen packad och vår resa började redan på torsdagen då jag körde ner till Staffanstorp. Där skulle vi övernatta jag och vovvarna på ett vandrarhem. Färjan till Bornholm gick redan kl 08.30 på fredag morgon. 

Vi blev bjudna på kvällsmat hos goda vännerna U och J med massor av hundprat. Sen var det dags att knyta sig för att gå upp tidigt och köra sista biten till Ystad. 

På fredag morgon så vädret inte ut att bli det bästa men de höll upp och gungade lagom mycket på vägen över. Framme i Bornholm så var det att skriva in hotellets adress på google maps och sen hitta rätt. Väl framme i Storlokke Feriepark så fick jag veta att jag inte skulle få rummet förrens kl 13 tidigast så vi gick ner till havet jag och hundarna på en härlig promenad.

Ja fick veta nummret på vår lägenhet och fick förbi för att se hur det såg ut. På dörren satt det en skylt att husdjur inte var tillåtet ?   Då jag råkade ut för samma sak i Degerberga och de var ok för han fått möblera om så tänkte jag inte så mycket på det. När jag skulle hämta ut min nyckel så säger jag det och får till svar att nä det stämmer, jag får inte han hundarna på rummet ! Men säger ja, jag har ju bokat för husdjur och är här för att vara med på hundutställning i två dagar. Ja är ledsen säger han men de är inte bokat för hund . Efter en lång diskussion och två samtal till hans chefer så kunde de inte hjälpa mig, antingen 1000 DK för städning eller nytt boende för 1500 DK utan att få pengarna tillbaka för denna lägenhet. Vilken dålig policity för att hjälpa till. Ja hade till och med pratat med bokningen om rabatt på färjan då det stod så i samband med hundutställningen. Men icke sa nicke, här försöker man inte lösa misstag. Jag vet med mig att jag kryssade i husdjur, men var så säker så jag slarvade med att läsa bekräftelsen. Kommer aldrig mer göra om det.

När jag väl kom in i lägenheten efter att ha sagt att hundarna fick stanna i bilen så länge.

Lägenheten mötte mig i ett inte så inbjudande skick, döda harkrankar och spindlar i gardinerna, spindelväv, flugskit, kaffefläckar, myror och blodiga sängkläder. Ja va säger man. Jag blev inte mer nöjd med bemötandet kan jag säga så jga valde att sätta mig och leta nytt boende själv.

På lördag morgon packade jag bilen igen och körde till utställningen där vi möttes av de övriga i rasen och vi blev 19 stycken varav tre valpar. För domaren var detta nog första gången han dömde rasen, han blev godkänd 21/8 2015 stod det i anmälan. Han gav Casey följande kritik:

Middelstor, middelkraftig maskulin, markeret stop, god näsa och skalle, god ögon och öron, fast rygg, passande välvd länd, lidt tejl överarm, kunne have mere forbryst, kraftig harmonisk krop, lidt bundne frambensrörelser, godt temperament. Excellent, Ck BH 2

Sen var det tikarnas tur och där hade de lagt Azizas nummer före Diza. Det spelade å andra sidan ingen roll, det går bättre att ha Diza efter mig då går hon bättre att se mig än vända sig om efter mig. Jörgen tyckte så här: Middelstor middelkrafti geminin, udtryksfuld hoved, god näsa og skalle, gode ögon och öron, udmärket overlinie, velvinklet, passende krop, god pels og färg, jordevindende rörelser, god t temperament. Excellent, CK, 2 KK 3 Bästa tik.

Sen var det Diza och hon fick följande omdöme: Middelstor middelkraftig, geminin, krafige öjenbrynsbuer, lidt spids nosparti, god skalle, gode öron, god överlinje, velvinklet, god krop, god pels och färg, pendlande rörelse, godt temperament. Excellent, Ck 3 KK.

Så nervös som jag var så är jag glad och nöjd med dagen. Reserv-certet gick till sverige ändå med Gunillas tik och en ny dansk champion blev det till den danske hanen.

I morgon är det ny dag och domare. Nu åker vi och installerar oss på det nya rummet.

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«augusti 2016»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008