Blogg

Vetrinärbesikning

2016-04-29 00:00

Idag är det dags för att träffa veterinären för en koll innan flytt till nya hemmen för Geena och Indra.

I torsdags var ett ungt par här och hälsade på Geena. De fann varandra direkt både killen och Geena samt Anna, som är dotter till en hästbekant till mig. 
Tänk så bra allting kan lösa sig och hundarna kommer få det toppen.

Jag beslutade mig oxå för att inte ta någon kull på Geena utan har avelsspärrat henne. Det känns helt ok.

Lilla Donna börjar närma sig höglöp verkar det som.


Idag flyttade Gerd

2016-04-24 00:00

Sista valpen ut för den här kullen blev Gerd som flyttade till Vallda. Hon kommer få vara med på kontoret på dagarna.

Nu lägger sig lugnet i några dagar.  Annars är det fullt ös på Jenka, Indra och Dalton. Lilla Gizza är inte sämre att hon ger sig in med me tuffa tag. Liten modig vovve.

På eftermiddagen kom familjen O och hälsade på. De har blivit så förtjusta i Indra och vill ha henne på foder. Hon kommer få en blandis med DS och JR att busa med på dagarna så hon kommer säkert inte sakan sina polare här.

 


Västerås och utställning

2016-04-23 00:00

Då jag anmält Donna och Aziza till Västeråsutställningen så passade det bra att ta med Glen upp till B. 

Duktiga kennelkillen W var hemma och lämnade ut Göran och Gretha. Allt var ju klart så det var bara underksrifter på papper. Skönt när allt går att lösa.

Domare för dagen i Västerås var en dansk dam vid namn Annette Bystrup. Det var inte mer än 22 anmälda och bara 20 st kom. De var inte så många hanar och en fick VG. En otippad kille blev BIR och en släkting till min tilltänkta Utopia blev BIM. 

Om Donna tycket hon så här: Feminin. Välkroppad med litet trekantigt format huvud. Med passande välutvecklad skalle. Välburna rosenöron. Passande stop. Mörka medelstora ögon. Korrekt saxbett. Välutvecklad front. Korrekt bra överlinje. Tät kort päls. Muskulösa lår. Utmärkt knälinje. Rör sig livligt. Korrekt brett fram. Excellent, 1 KK/3 Ck, BT 3 med reserv-cert 

Sen var det Azizas tur och hon hade en tik emot sig. Så här löd hennes kritik: Feminin och välkroppad med passane benstomme. Välpropotionerat med helt ljjuvligt huvud med mörak uttrycksfulla ögon. Välvd skalle, bärburna öron, korrekt saxbett, Välutfylld bred front. Gott slutna tassar med mörka klor. Hörlig hals och överlinje. Passande muskulösa lår. Tät kort päls. Välburen svans. Rör sig fritt och livligt. Lite trångt fram och bak. Excellent, 2 KK, Ck och oplacerad i BT

Intressant när aveln går framåt och döttrarna blir bättre än morsan. Nu laddar vi för hemresa i snöoväder ser det ut som. Sen är det snart dags igen för Kolbäck och Lidköping.

 


Dags för veterinärbesiktning och vaccination

2016-04-21 00:00

G-kullen är redan nästan 8 veckor och stora nog att flytta till sina nya familjer. Glen ska följa med mig till Västerås till helgen och Gretha åker till pappa Vibbe med familj. Göran flyttar till Norge och Gerd åker till Vallda på söndag. Kvar blir Gizza.

Men innan alla påsar och valpsaker är packade så är det dags för veterinärbesök med vaccination och chipmärkning. Göran ska ha pass och avmaskning för att få flytta över gränsen.

Ja valde att åka till Lerum och veterinär Gustav, som det visade sig att jag träffat tidigare. Världen är bra liten ibland, han var på gården 2009 och vaccinerade våra kor mot svidknott. 

Jag hade tagit med mig Casey för att Gustav skulle titta på hans kula på hjässan. Det blev snabba ryck, Gustav fixade det med en gång. Det visade sig vara en talgkörtel. Så skönt att det inte var något allvarligare och nu är den ju borta.

Valparna fick alla godkänt och skötte sig fantastiskt fint allihop. Ha aldrig haft en så tyst och snäll kull. De sa inte ett pip varken på vägen dit eller hem.


Donna löper

2016-04-19 00:00

Idag upptäckte jag att Donna är i löp, så nu är det snart dags att bege sig söder över för dejt med henne.

Det ska bli sååååå spännande att se hur detta blir. 

Annars rullar allt vad de gäller Diza valparna på. Snart dags för dem att flytta till helgen.


Diza 3 år

2016-04-17 00:00

Idag är det Dizas födelsedag, hon har hunnit bli 3 år och får trots sträng diet ändå ett märgben att gnaga på. Stor grattis till fina och goa Diza. 


Inga mer valpar utan en fölunge

2016-04-15 00:00

I kväll kom han den efterlängtade. Malvas sjätte fölunge, ännu en hingst så nu är det 3-3. Denna långbenta grabb föddes under mitt övervakande. Ganska lustigt, alla tre hingstfölen har jag fått vara med att ta emot. Även Taras hingstföl Boromir fick jag se komma till världen.

I och med att denne killen föddes så får min fina Malva utmärkelsen ELIT. Så nu satsar vi mot nästa mål.

Va han sak heta är vi fortfarande lite oense om - kanske har vi ett Dilemma ;) eller en Diamant ?


Dalton kommer hem

2016-04-13 00:00

Idag kommer lille Dalton (Sigge) tillbaka hem, hans fodervärd har besvär med ryggen och reder inte riktigt ut den lille ligisten. Så det blir utställning i Lidköping för den grabben i stället. Han var sig lik och älskade att komma hem å busa med massor av kompisar. Det är skönt att han en flock där de kan flytta in och ut och de stora fostrar de små.


Valpspekulant på Gerd

2016-04-12 00:00

Idag har jag haft valpspekulanter på lilla Gerd, hon kommer att bo i Vallda på västkusten. Så nu är alla av Diza och Vibbes valpar sålda och kommer få fina bra hem.

 

Ja har fått säga nej till studiebesök av gymnasielever under denna veckan då jag inte visste när Choice skulle valpa. Men de är hjärtligt välkomna om två veckor när alla är lite större.

 


Choice valpade och H-kullen är här

2016-04-11 00:00

Jag vaknar i arla morgonstund av att Choice bäddade för fullt i min säng <3 

På bara några timmar har hon lugnt och fint fött fram tre fina hanar och 2 tikar. Den ena tiken var dock så svag när hon föddes att hon dog. För övrigt fin och fullgången. Så tråkigt när det händer, men får glädjas åt de fyra fina som är kvar. De väger mellan 220- 190 gram och äter rendan duktigt.

De är så fint tecknade allihop och tiken är den som har mest vitt på sig. Nu blir V o F glada över en fin kille till dem. 


SGVK utställning

2016-04-10 00:00

Åhh va ja längtat. Äntligen utställning igen.

Jag har anmält Elayza och fick Per att komma med Escot hennes bror, och så Geena samt Aziza.

Elayza ser jättefin ut men är fortfarande svag i sin rygg. Escot är såååå fin så det är spännande.

Likaså för Geena som får ett kvitto som unghund och sedan är klar för avel om jag vill.

Idag var det 34 hundar anmälda för domare Åsa Andersson. Varav 4 valpar, även där ett finger med i spelet för det var Campusdottern Flisan som ställdes.

Först ut var Sigges om Escot kallas. Vi var två juniorhanar, och så här tyckte domaren: 

Maskulin hane med bra propotioner. Mycket vackert välskuret huvud med fin bra bredd. Utmärkta öron. Vackra ögon. Korrekt bett. Fin överlinje. För åldern tilltalande kropp. Bra vinklar. Mycket välmusklad. Härlig attityd. Rör sig bra från alla håll. Excellent, CK, 4 Bästa hane reserv-cert.

JIPPI jätteglad uppfödare och ägarna till Sigge.

Sen var det Elayzas tur och om henne tyckte Åsa så här: Mycket feminin tik som för dagen ger att höt och kraftigt intryck. Välformad skalle, vackra ögon. Bra öron. För dagen ännu tunn och outvecklad i sin bröstkorg. Bra vinklar. Utmärkt svans. Rör sig med fin steglängd. Excellent 3 i KK.

Nästa på tur var Geena: Rejäl tik på den större sidan. Bra propotioner, aningen smalt huvud och långt nosparti. Urmärkta öron, välformade ögon. Korrekt bett. Fin överlinje. Utmärkt svans. Bra kropp och vinklar en aningen lång i länden. Rör sig med fin steglängd. Härlig attityd!  Excellent i KK

Sist ut var det Aziza som hade en tik till i championklass. Om Aziza tyckte Åsa så här: Feminin tik med bra propotioner. Mycket vackert väskuret huvud. Utmärkta örpn, fina ögon, korrekt bett. Fin överlinje utmärkt svans. Aningen kort bröstkorg. Utmärkta vinklar. Rör sig med fin steglängd. Excellent, Ck 1 kk, 4 bästa tik

Nöjd och glad for vi hemåt igen. I fortsatte den långa vägen hem till sig men det gick nog som en dans efter dagen Bim-titel och Cert. Stort grattis min fina vän <3 för en fin helg


Vandrarhem

2016-04-09 00:00

Min bästa vän I kommer ner till morgondagens utställning och har bokat vandrarhem. Ja var inte sen att anta inbjudan till att komma dit och hålla henne sällskap. Så ja körde 6 mil hemifrån och fick en trevlig kväll tillsammans. Även J kom och gjorde oss sällskap. Ett besök i Ullared och lite mat i kistan blev det och en härlig hundpromenad.


Sist ut är Filura

2016-04-04 00:00

Idag flyttar sista valpen på ett tag. Det är Filura som kommer bo i Kristinehamn hos S med sin sambo deras kossor och hästar. Ett alldeles underbart och perfekt liv för en Dansk-svensk. Ja önskar dem självklart lycka till i framtiden.

Rapporter efter flytten talar om att hon sköter sig och är högt älskad av alla <3


Favorit flyttar

2016-04-01 00:00

Detta är inget aprilskämt utan idag så flyttade Ellidottern Favorit till Vårgårda. Hon kommer leva och bo på en gård vid vägens ände med lite kor och höns. De har haft hund innan så även om flickorna här är fulla av energi så ska allt gå bra.

Jag har fått telefon efter och allt går bra fast hon gillar att bitas. Då får husse och matte vara mer tillrättavisandes.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«april 2016»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008