Blogg

Diza valpar

2016-02-27 00:00

Så var det dags för tillökning på Vinkelv igen ;)

Diza dippade i temp igår så jag visste att det skulle komma inom ett dygn. Hon bäddade och fixade till och från hela natten. Hon kräktes och var allmänt illamående. Absolut inte som hon var förra gången hon valpade. Kl 02.30 så väckte hon mig och jag fick städa upp.

Sen låg jag och tittade på henne och halvslumrade. När kl var 05.30 så började hon gå lite början till att vilja krysta. Dock inte regelbundna. Något senare när kl var 07.30 gick vattnet och hon hade regelbundna verkar och fram kom bara ett huvud utan några tassar.

Ringde Blå Stjärnan i Borås och fick mitt livs chock, "Vid akuta fall, lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp" jag klickade och ringde till Göteborg, dit vi var välkomna omgående. Fick med mig Diza ut i bilen som hade kraftiga värkar utan att något hände. Valplåda och filtar hann jag att slänga in med.

Sen gick det fort ner till Göteborg, väl framme i närheten av BS så kör jag fel och hamnar i botten av Älvsborgsbron där det till råga på allt står poliser och har nykterhetskontroll. Ner med rutan och ropade till polisen " jag har en dräktig valpande tik i bilen och ska till BS, snälla låt mig slippa"   Snälla som han var farbor blå så stoppade han trafiken från bron och sa att jag kunde göra en U-sväng och sedan fortsätta mot BS.

Väl framme så fick vi snabbt hjälp och veterinär Björn började jobba med Diza. Han kände att frambenen var bakåtslagna precis som med Ellis valp var för tre veckor sedan. Men med små fina tänger och massor av gele, minst 3 dl så fick han ut henne, en tik som var mycket stor, säkert närmare 350 gr, lång och med mycket vitt. Tyvärr drog hon sitt sista andetag när hon kom ut. Diza fick gå ner på bädden på golvet och skulle få dropp.

Droppet hann sköterskan inte sätta förräns det kom en valp, en helt svart valp nästan, påminner om hur bordercolli är tecknade med vit krage och svanstipp samt alla fyra benen. Han vägde 270 gr och var inte i på långa vägar så stor som den första som B drog ut.

Sen kom de alla en efter en utan några som helst problem. En trefärgad tik, en trefärgad hane och på slutet två bruna tikar. Lyckan var fullständig.

Alla åt och skötte sig fint så vi fick åka hem runt kl 12.


SGVK utställning Motala

2016-02-21 00:00

Hej och hå så var vi på gång igen. 

Precis som förra året så hängde S på med sin vovve som nu har hunnit bli veteran. Själv hade jag bara med mig Jösta, Choice och Aziza. Choice som precis avslutat sitt dejtande med Frost.

Det hade blivit domarbyte men ändå 37 anmälda varav flertalet valpar roligt nog.

Först ut blev Jösta som jag anmält i Junior. Han är ju bara drygt 17 månader. Domaren Nina Lönner-Andersson hade en elev med sig, Carina Rapp och tillsammans tyckte de så här om Jösta:

Underbar hane, härliga propotioner. Vackert välformat huvud med härligt uttryck. Välbalanserad, välvinklad, välkroppad, välmysklad. Utmärkta ben och tassar. Härlig helhet. Harmonisak rörelser. Ytterst välgående. Välpresenterad. Excellent, Ck, 1 KK, BIR och Cert 

Tjoho va glad jag blev och va duktig han var. Så mycket som landat och mognat hos honom sedan Stockholm. Sen var det Vibbes tur och han fick med Excellent och Ck samt blev bästa veteran och 2 BH ;) 

Sen var det tikarnas tur och först ut Choice. Om henne tyckte Nina så här:

Härlig tik. Utmärkt typ, härlig utstrålning. Välformat huvud. Utmärkt uttryck, tångbett. Typisk överlinje. Utmärkt front. Utmärkt underlinje, bra ben och tassar. Underbara rörelser. Välpresenterad. Excellent, Ck  3 KK och 4 BT

Sist ut var Aziza som tålmodigt fått vänta idag igen. Hon fick följade omdöme:

Härligt tik, full av kvalité- Proportionerligt huvud, vackert välskuret, något tunn underkäke, utmärkt överlinje, utmärkt front. Välvinklad, välformad bröstkorg. Utmärkta ben och tassar. Välmusklad. Utmärkta rörelser, härlig utstråling. Excellent, Ck, 1KK, 2 BT

Nu var det bara att vänta på Best In Show där både Jösta och Vibbe skulle in. S hade bekanta där och deras valp blev BIR-valp och slutade glädjande som BIS-valp. Vibbe blev 2 BIS-veteran. Jösta och jag vi fick inte vara med. En mycket ointresserad domare kände inte ens över hunden, stor besvikelse när domarna är så totalt avvisande.

Sen körde vi hemåt med våra fina vovvar och ser fram emot nästa gång i Varberg.

Men innan dess längtar vi efter Diza-valpar och Årsmöte ;)


Nästa på tur

2016-02-11 00:00

Så var det dags för Choice att löpa. Jag trodde hon skulle dröja lite med att vara redo för parning. Då kunde vi planerat ihop det med Motala utställningen men det tyckte inte C. Hon och Aziza som är på avslut har långa träningsprogram här hemma. Donna gör sitt bästa med. Diza tycker nog att det räcker för hon kopplar mest av i soffan. Vilken jättemage hon börjar få.

I alla fulla fall så körde jag till Gränna och mötte upp Fros-matte och fick ta med honom hem till oss. De fattade tycke för varandra redan och har dejtat två gånger. 

Detta ska bli jättespännande att se vad denna kombinationen ger. Nu ser vi fram emot Motala nästa helg och sedan Diza valpning och sedan årsmöte.

Må så gott vänner


F-kullen är född

2016-02-04 00:00

Efter dramatik så kom det fyra fina bebbisar till världen.  Elli var jätteduktig och hade ett regelbundet värkarbete utan resultat. Så jag körde till Veterinärerna i Svenljunga för att få hjälp. Tyvärr slutade det inte så bra. Vi fick fortsätta till Göteborg och Blå Stjärnan där det blev kejsasnitt.

I Svenljunga försökte veterinär D ta ut den första valpen med tång, hon misslyckades dock fatalt. Slant tre gånger vilket resulterade i en illa skadad valp. På bilden visar det bara högersidan där även tanköttet var avskalat från tandbenet och fick sys fast. Den högra är hans vänstra sida upp och ner.

12669151_1101942613171236_1140920432_o12656346_1101942689837895_1079930283_o 

Denna lilla Fighter överlevde bara till lördag eftermiddag. Som tur är så mår hans tre systrar dessto bättre. 

Elli är så duktig och tar väl hand om sina små, de växer så det knakar och jag har redan en favorit. Alla tre har sporrar två med lång svans och en med mellanstubb. De är allihopa trefärgade. Lilla Flinga är den som nog kommer vara mest lik Elli medans de andra två är lika pappa. Det var även Fighter, mest lik far sin <3

De kommer döpas till Flinga, Fyran och Filura. Den sistnämnda ska ut på foder.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«februari 2016»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008