Blogg

Nu avlöser de varandra

2016-01-09 00:00

Nu kör Aziza igång att löpa så hon avlöste Diza som nästan precis är färdigparad. Nu är det bara att vänta in Choice som jag väntar på ska dra igång med.

Fick även reda på att Coya är i löp men vi avvaktar hennes parning med Zorro till sommaren. Dels hinner Zorro ställas i Malmö och sedan så får Coya landa i sitt nya boende.


My Dog - fortsättning

2016-01-08 00:00

Ny dag och nya möjligheter. Min fina vän I som kommit ner med sin fina Undra blev min följeslagare även idag. Vi fick en liten sovmorgon då det var 60 hundar före oss. När hästar och hundar var fixade så styrde vi i lagom snöyra åter mot Göteborg.

Idag hade jag anmält Donna och Diza. Det blir ju så när man inte vet hur det går på utställningarna innan. Donna fick göra debut i unghundsklass. 

Domare för dagen var Benny Blidh Von Schedvin, han dömde flickorna i sommras i Backamo. Donnar var idag enda tiken i unghund och fick följande omdöme av Benny:

Feminint välformat huvud med fint uttryck. Bra hals, bra propotioner. Rör sig lite högt bak. Bra bröstdjup, tillräcklig front. Bra benstomme. Normala vinklar, bra steg och mycket bra färg. Excellent, Ck.

Sen vart det Dizas tur i championklass mot en annan tik från norr. Idag tyckte Benny så här: Välbalanserad tik, välformat huvud. Bra uttryck. Bra överlinje. Lite brant kors. Välutvecklad kropp. Kunde ha lite mer benstomme och starkare bakställ. Bra steg. Bra färg. Excellent, Ck, 2 bästa tik. 

Glad och nöjd matte så styrde vi hemåt i snöyra. Nu verkade hundarna ganska nöjda med dagen och tuggarn förnöjda på godiset som matte köpte.


Nytt år och årets första utställning - My Dog

2016-01-07 00:00

Så var vi igång igen. Året inleds alltid med den stora My Dog utställningen i Göteborg på Svenska Mässan. Vi fick sällskap av fina vännen I med sin lilla Undra som kört ner från Örebro. De skulle övernatta hos mig och vi såg fram emot ett par trevliga dagar ihop.

Vi började morgonen med att fixa till hästarna innan det bar iväg mot Götet. Där klev vi in i fel hiss och blev instängda. Efter träget bankande på dörrarna och påkallande av uppmärksamhet så blev vi utsläppta. Usch va nervösa vi blev ett tag.

Jag hade valt att anmäla Ellie för att jag ville han en bedömning på henne som unghund för att få lite billigare att registrera valparna. Ja valpar ja, hon börja bli rund, så visst är hon dräktig. Det var med en dags marginal som vi fick ställa.

Det gick bra och hon fick det som ja förväntat mig. Domare Anne Cathrine Edoff tyckte så här:

Liten feminin. Står idag något tungt med lätt eftergivande rygglinje ohc ståndöron till och från. Bra huvud och ögon. Bra bröstförhållande. Passande benstomme. Brant skuldra. Utmärkta vinklar bak. Vägvinnande rörelser. Good

Sen var det Dizas tur och det var 9 öppenklasstikar. Hon fick följande omdöme:

Kraftfull ändå feminin. Utmärkt huvud, bra uttryck. Korrekt i över och underlinje. Mycket bra bröstförhållande. Välvinklad. Korrekta rörelser. Excellent, Ck, CERT, Champion och BIR

Vilken smällkaramell, och mot henne som BIM stod DK och SE UCH Piece Tjalle Tvärvigg. Inte dåligt.

Vi blev tillfrågade om vi ville gå som representant för rasen i rasparaden på eftermiddagen, och sedan skulle vi få  visa oss och presenteras i dagens Championparad därefter. Som BIR-vinnare så skulle vi gå i gruppfinal med. ALlt detta skulle ske först vid kl 14.30 på eftermiddagen och vi var klara redan kl. 10.30 så vi körde hem till Borås. Vi fick lite ärenden uträttade och lite fix med hästarna innan vi på nytt styrde mot My Dog.

 

Det var ingen trevlig domare som dömde gruppfinalen, hon avslöjade sig ganska fort att hon inte var intresserad av rasen. Så vi kunde åkt hem tidigare.

I morgon ny dag och då gör Diza debut i championklass. 

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«januari 2016»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008