Blogg

Året som gått

2015-12-31 00:00

Vi började året med utsällning som på My Dog där Aziza ställdes för första gångerna i Championklass, det gjorde hon med fint resultat som trejde bästa tik båda dagarna. Även lilla Ellie gjorde debut och fick HP och blev BIM-valp.

I februari var det som vanligt utställning i Motala och dit var Donna, Jösta och Aziza anmälda. Jösta blev BIR-valp samt 3 BIS-valp och Donna BIM-valp, Aziza BIR dock oplacerad i BIS. Vilken dag 

Vi hann med den inofficiell utställning med i Sätila, där Jösta blev BIR-valp i 4-6 månader och Donna BIR-valp i 6-9 månader. Vi hade motstånd i båda grupperna.

Innan månaden var slut så flyttade en ny liten vovve in i flocken. Drömvindes Golden Eye Geena. Henne ser jag med stor glädje på i framtiden.

I mars brukar det ju vara vanligt att vi åker till Malmö, dock inte i år. Vi stannade hemma och var på en inofficiell i Floby där Jösta blev BIR-valp 6-12 månader och BIM-valp 6-12 mot Jösta.

Det börjar hända saker med Diza som är tänkt att paras med Campus, hon har börjat blöda så nu är det bara att vänta tills rätt dag <3

Så april månad inleds med att jag hämtar hem Campus för parning och de har ett par bra parningar och hängningar. Nu var det bara att vänta på bebbisar och så länge åkte vi på utställningar. Först i Rolfstorp där Donna drog längsta stråt och blev BIR-valp samt 3 BIS-valp. Jösta vann hanhundskonkurrensen och blev BIM-valp. Aziza slutade som tredje bästa tik.

Den 25 april var vi i Skövde på inofficiell igen och nu fick även Geena vara med och slutade som BIS-valp.

Diza visar tydliga tecken på dräktighet och matvägrar innan månaden var slut.

I början av maj åkte vi till Linköping och ställde ut, det var Jösta, Donna och Aziza som fick följa med. Jösta och Donna BIM-och BIr-valp och Aziza BT 2

Redan den 9 maj så var det dags igen för inofficiell i Mark där Anna kom med Elli. Hon vann och blev BIR. Geena blev BIR-valp 4-6 månader. Även Cvittra var där och blev tvåa efter Elli.

Den 14 maj bar det av norröver till Kolbäck. Det var SGVK som var arrangör och Jösta, Geena, Donna samt Aziza var anmälda. Geena blev BIM-valp, Jöasta BIR-valp och 2 BIS-valp. Donna fick sitt första Ck och Aiza blev 3 BT

Juni månad inleddes med valpning, Diza och Campus fick två hanar och tre tikar. En av var kön med lång svans och tre med halvstubb. Alla döpter till något på E.

På nationaldagen var det utställning i Norrköping dit jag anmält Donna och Aziza. Donna fick sitt andra CK och Aziza blev BIR.

Nästa resa gick till Landskrona, åh vilken dag det blev. Jag hade anmält, Geena i valpklass. Jösta, Donna och Aziza till de övriga klasserna. Geena blev BIR-valp och sen ensam så även BIS-valp. Jösta 3 BH med reserv-cert, Donna Ck och Aziza BIR samt 3 BIS. 

Månaden avslutades med utställning på hemmaplan i Borås. Där blev Geena BIR-valp mot sin broder,  Jösta BIM och Aziza BIR.

Juli månad kom att innehålla lite tråkigheter då Cvittra röntgades och fick HD C så hon flyttade hem till mig igen. Hon avelspärrades och gavs bort till ett toppenhem i Östergötland. 

Jag började nattjobb och körde tidningar så månadens första utställningar i Tvååker blev långa dagar. Som vanligt var Jösta, Donna och Aziza anmälda. Jösta Ck och oplacerad, Donna Very Good, Aziza höll och blev 2 BT

Dagen efter fick de inga placeringar 

För att ev kunna få räkna poäng till godo så bestämde jag att Aziza skulle följa med A ner till Rasspecialen. Det var ingen bra ideé, hon fick sitt första Very Good.

Vi var dock snabbt tillbaka med bästa kvalitén och Aziza blev BIR i Askersund, där Jösta och Donna var oplacerade dock med Excellent båda två.

Dagen efter var vi i Ronneby och där blev Jösta 3 BH och Aziza BIR igen 

Veckan efter var det dags för Norrköping igen och ombytta roller. Bara Aziza blev 4 BT. Idag var det J:s vovvar som blev BIR och BIM

VI for vidare mot Eskilstuna där det blev ombytta roller igen. Jösta Bästa Hane och Aziza Bästa Tik. 

Sen var det dags för SGVK utställning igen i Backamo och en höjdardag igen. Jag hade anmält, Jösta, Donna, Cvittra, Diza och Aziza. Detta var Dizas första sen hon valpat. Jösta fick ett slätt excellent, Donna Cvittra fick CK, Diza tredje bästa tik med Cert och Aziza BIR. Vilken dag <3

Men det svänger fort, dagen efter så blev Jösa BH 4, Diza BT 2 med Reserv-cert och Aziza blev inte placerad överhuvudtaget.

Så var augusti månad till ända och valparna har flyttat, alla utom Elayza som kommer bli kvar tills vidare. Hon har allt jag ville ha förutom att hon är lite lång i ryggen.

Nästa månad ser vi med förskräckelse fram emot HD-röntgen på Elli.

I oktober flyttade det hem en ny lite flicka, Agnes av rasen Japansk spets. En spännande och härlig bekantskap. Valpköpare står redan på kö.

Uppfödarmöte i norröver och utställning i Uppsala var vi självklart med på. I Uppsala så var det lite repris på 2013 års resultat. Elayza blev BIM-valp. Jösta blev 4 BH, Diza 3 BT reserv-cert och Aziza BIR samt BIS 4.

VI hann med en inofficiell med Elayza och hon blev BIR samt BIG 3 av sju deltagande hundar. Jätteglad för det.

Sist i månaden var det Växjö och dit var som vanligt Jösta, Donna, Diza och Aziza anmälda. Det var en rysk domare som dömde och hon Jösta Ck, Donna VG, Diza reserv-cert utanför plac och Aziza BT 2. Ja detta är en dag att minnas med. Hon hade liksom ingen röd tråd i sitt dömmande.

I november så hade vi återigen den där förbaskade HD-röntgen som slutade med att både Donna och Jösta har C. Jösta B/C för att var tydligare.

VI dletog även på Åby valp med Elayza och Geena. Det slutade med att Elayza vann BIR-valp och Geena på andra plats.

Årets sista höjdpunkt är så klart stora Stockholm och dit hade jag anmält, Jösta, Donna, Diza, Choice och Aziza. Sen hade jag lovat ta med Digger upp oxå. ALlt kunde kvittat. Jösta Excellent, Donna Excellent, Diza Very Good, Choice Excellent Ck, och Aziza Excellent. Ja ja skit the same, samma vovvar och nu tar vi nya friska tag för 2016.

Då har jag fått tillstånd att föda upp 5 kullar valpar och Ellie är redan parad med Casey, Diza är parad med Vibbe så nu väntar vi på Choice, Coya och Donna. 

Så ett RIKTIGT GOTT NYTT 2016

 


Nu drar de igång

2015-12-16 00:00

Nästa tik att börja löpa var Diza, och hon blödde mycket och länge. Hon är planerad sedan länge att paras med Vibbe. Ja märkte att hon började bli intresserad av hanarna här hemma redan på juldagen så då körde vi över och parade förta gången. Sen blev det ingen den 27 och sen ingen mer gång. 

Här hoppas vi verkligen på bebbisar då en ska flytta till Solliden. Valparna föds runt v 8/9 2016


Stora Stockholm Nordisk vinnare

2015-12-13 00:00

Vi avrundar året med den stora händelsen på Älvsjömässan. I år var det hela 75 hundar anmälda i vår ras för domare Jahn Stääv. 

Själv hade jag anmält, Jösta, Donna, Choice, Diza och Aziza. Sen hade jag lovat ta med Aziza sonen Digger.

Vi körde upp redan på fredagen för att ha några trevliga dagar med barndomsvännen och hästeri.

Boende fick jag av snälla C som lånade ut sitt lilla hus till mig och hundarna. Där välkomnades vi av middag på fredagskvällen. Tack snälla !

Först ut på söndagen var Jösta som fick följande omdöme och utan placering av 7 juniorhanar.

Maskulint huvud. Korrekt bett, fina öron. Vällagd skuldra. Ryggen kan vara stramare och upplevs något lång. Välvinklad bak. Excellent

Det var ju många hundar anmälda hela 75 st och ungefär 50/50 med tikar å hanar. Så det blev en väntan innan det var dags för tikarna. Då var det Donna som var först ut. Om henne tyckte Jahn så här:

Fint huvud, fina öron, korrekt bett. Bra front. Bra rygg. Något välvd länd aningen brant kors. Rör sig bra men något högställt. Fint temperament. Excellent ( 11 tikar i klassen)

Nästa klass där både Diza och Choice skulle visas hade jag bett M om hjälp med Choice. Där drog Choice det längsta strået. Om Diza tyckte han så här:

Fint huvud, fina öron. Korrekt bett. Något framskjuten skuldra. Bra rygg, aningen brant kors. Välkroppad. Ger ett något tungt intryck. Rör sig bra, något överbyggt. Very Good (12 tikar i klassen)

Om Choice tyckte han så här:

Fint huvud och uttryck. Fina öron och korrekt bett. Mycket bra skuldra, rygg och kors. Välkroppad. Mycket goda rörelser. Excellent, Ck 4 KK

Sist ut var Aziza:

Fint huvud, fina öron. Korrekt bett. Något kort överarm. Bra rygg och kors. Välutvecklad bröstkorg. Rör sig mycket bra. Excellent

Så var denna dagen över, jättenöjd med att ha excellentvovvar i alla fall.

Nu ska jag summerar året och sedan planera för nästa år. Då kommer det hända massor av roliga saker.


Parning

2015-12-10 00:00

I slutet av november fick jag ett sms av A om att hon trodde Ellie var på gång att löpa. Det  visar att lilla damen bara löper en gång per år då det var vid ungefär samma tid förra året.

Jag har läst stamtavlor och letat hanar som jag ev kunde tänka mig, det är dock inte det lättaste och jag föll hela tiden tillbaka på min egna Casey så han kommer få bli den som får uppvakta.

Nu får vi se vem som är näst på tur att löpa. 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«december 2015»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008