Blogg

Borås Nationella utställning Ryda

2015-06-28 00:00

Favorit i repris ;) att stå med båda sina hundar som BIR & BIM

Idag var där 22 hundar anmälda varav två valpar. Den ena var min Drömvindens Golden Eya Geena och J:s Drömvindens Ghost Buster, syskonen bus. Där drog Geena igen det längsta stået och blev BIR-valp med fin kritik som löd så här från domare Rodi Hübenthal

Tilltalande valp med korrekta propotioner. Bra huvud och uttryck. Bra hals lagom lång i kroppen. Bra bröstdjup och vinklar. Rör sig normalt. HP och BIR

Sen var det Jöstas tur som hade min egna uppfödning Candelinz Digger och J:s Frodo mot sig. Digger skötte sig jättefint och har utvecklats bra. Han fick VG för att domaren tyckte han hade för mycket färg. Om Jösta tyckte han så här:

Välbygd och välutvecklad. Mycket bra huvud och uttryck. Bra hals, stram fin rygglinje, kompakt mycket bra kropp. Välvinklad. Typiska röresler. Excellent, Ck, BH BIM Cert

Glädjen som infinner sig när Jösta som bara är 9 månader och 16 dagar kniper sitt första Cert och blir BIM är fantastik.

Sen var det dags för Donna det lilla yrvädret som är full av hyss. Hon skötte sig dock bra och fick den här kritiken:

Tillräckligt utvecklad. Feminint bra huvud, bra hals. Tillräcklig längd i kroppen, lite kort bröstkorg som kunde varit djupare. Bra bakben. Rör sig bra för åldern. Excellent 1 KK

Sen visade jag Drömvindens Embrace Me Enya åt J som också fick excellent och vann unghundsklassen, dock inget Ck för domaren var hård idag.

Sist ut var kära Aziza som fick sällskap av Riddarens Fair Lioness precis som förra helgen och idag tycket denna domaren så här om Aziza:

Mycket välbygd med bra propotioner, mycket god typ, typiskt huvud. Korrekt halslängd. Kompakt bra kropp med bra längd. Välvinklad. Rör sig mycket väl. Excellent, 1 KK, BIR

Hemma igen efter ännu en händelserik dag och trött, tänk att framgång och frisk luft gör så mycket. Ja vet några som kommer sova gott i natt och ladda inför Tvååker.

 


SGVK Landskrona

2015-06-14 00:00

WOOOOO vilken TOPPEN-dag  Ja i dubbel bemärkelse så blev det så.

Jag och min trogna vapendragare J hade som vanligt anmält våra hundar, jag mina fyra och hon sina tre. J hade fixat med boende hos en uppfödarkollega så vi bokstavligen knökade bilen full med hundar ( 9 st) och vår packning. J fick ta med sina två flickor som hon inte skulle ställa för hon hade ingen hundvakt. I strålande solsken och humöret på topp började vi vårt äventyr ;)

Vi var framme medan solen ännu sken och fick en härlig eftermiddag och kväll innan värsta åskovädret kom lagom till kvällrastningen av vovvarna. Det blev en kort runda i ösregn med blixt och dunder.

Mätta och belåtna kröp vi ner i varma goa sängar. Klockan stod på 06.30 för att hinna äta frukost och åter packa in hundar och packning samt C:s cykel som vi lovat ta med till henne.

Vi var framme i god tid och lastade ur hundar och burar, J fick upp tältet och sen var det bara att rasta och mata jyckarna innan det var dags för hanvalparna, alltså Geenas broder visade upp sig och erhöll en tredjeplats av fem deltagande killar.

Sen var det Geenas tur tillsammans med sin syster och ytterligare två tikvalpar 4-6 månader. Domaren Birthe Möller-Hansen tyckte så här om Geena

6 månader. Passande storlek, kraftigt byggd. Feminint huvud med rätt propotioner. Välansatta öron. God skalle och passande markerat stop. Mellanbruna ögon. Korrekt bett. God hals & rygg. Vällagd skuldra. Gott bröstdjup. God pälskvalité. Tillräckliga vinklar. Fria rörelser. 1KK HP

 Så vi fick tävla vidare mot tiken som vann 6-9 månadersklassen och där vann Geena. Nu skulle vi möta hanvalpen som vann. Det var den fina Riddarens Coomander Crowe med sin uppfödare Marie.

Geena bisvalp

Till min stora glädje så VANN Geena och blev BIR-valp. Det innebar att vi skulle tävla i BIS-ringen för valpar senare på eftermiddagen. Vild glädjedans  av matte som inte hade trott på denna starten och framgången med duktiga tjejen. Hon var verkligen jätteduktig  och tyckte det var kul själv med.

Nästa på tur var då Jösta som dagen till ära skulle göra debut i Juniorklassen. Han fyllde ju 9 månader den 12 juni så det var med 2 dagars marginal. Om honom tyckte Birthe så här:

9 månader. Stor, kraftigt byggd. Huvud med parallella linjer. Välansatta öron. God skalle och passande markerat stop. Korrekt bett. God hals, skuldra och rygg. Gott bröstdjup. Accept vinklar fram och bak. God pälsstuktur. Parallella rörelser. Excellent, 1 KK, Ck 3 BH reserv-cert

Ja kan säga att jag nyper mig i armen ännu för att vara säker på att detta stämmer. Han placerades efter Gustav som går i öppenklass och Villgott som är championhane. Vilken debut !

När hanarna var klara så var det dags för tikarna och först ut var Donna som nu ställdes för tredje gången i Juniorklass. Vi hade ytterligare två motståndare och till min stora glädje så vinner Donna med sin klass med Ck. Så här tyckte domaren:

10 månader. Passande storlek. Feminint huvud med korrekt uttryck. Välansatta öron. Mörka ögon. Korrekt bett. God hals & rygg. För åldern god front. Passande vinklar. God pälsstruktur. Ej helt parallell i rörelse. Excellent, Ck, 1 KK oplacerad i BT

Till sist så var det Azizas tur i championklass där hon mötte ytterligare tre tikar. En dansk och två från framstående uppfödare här i Sverige. Birthe tyckte så här om Aziza:

3 år harmoniskt byggd. Huvud med rätta propotionerna. Välplacerade öron. Mellanbruna ögon. Korrekt bett. God hals, skuldra och rygg. Gott bröstdjup. Tillräckliga vinklar. God pälskvalité. Fria rörelser. Excellent, Ck, 1 KK, BT och BIR samt BIS 3

Vilken dag och glädje, så roligt att även C och J var med och fick dela framgångarna med sina fina uppfödningar. Jag är också så glad och tacksam över att jag fått möjligheten att köpa och förvalta dessa fina goa hundar. De ger mig så stor glädje i livet och ser fram emot många år och mycket glädje framöver.

Nästa utmaning är Borås den 28 dit alla fyra är anmälda med.

Tack för alla gratulationer och kramar till er alla. Snart ses vi igen

 

 


Norrköping nationella utställning

2015-06-06 00:00

Nationell utställning i Norrköping på Sveríges nationaldag kunde inte blivit bättre.

Upp i ottan för att vara på plats till kl 09,00  då det var två andra raser före oss så blev det inte vår tur förräns närmare kl 10.00.

Jag hade anmält Aziza och Donna då det inte var riktigt säkert att jag skulle kunna följa med. Allt berodde ju på om Diza hade valpat och det var hon ju så duktig så hon gjorde i tid.

Min äventyrsvän J hade anmält sina två hundar. Det var dock bara 13 hundar anmälda totalt och av dessa var det endast tre som var hanar. Så domare Yvonne Brink som vi kände till sen innan från att vi var i Uppsala och ställde för 1 ½ år sen hade inte så många att döma i vår ras.

Först ut var då J:s kille Frodo som dagen till ära vann sin klass i konkurrens av två andra fina juniorhanar och blev därmed bästa hane och fick Cert samt blev BIM. Stort grattis !!!

Sen var det min och Donnas tur och vi hade även konkurrens av ytterligare två juniortikar, och till min stora glädje vann vi klassen och fick ck, igen. Hon är ställd två gånger i junior och har båda gångerna fått Ck. Stolt matte. Kritiken löd så här:

Huvud med harmoniskt uttryck. Välburna öron, bra ögon. Vacker överlinje, mycket bra kropp. Välutvecklad front. Bra benstomme och vinklar. Bra päls. Rör sig för åldern väl. Excellen, 1KK, Ck oplacerad i BT

Donna slick ck

Candelinz Donna Dicte med sitt andra Ck

Sen var det J:s tur med sin tjej och hon vann oxå unghundsklassen med Ck.

När sen öppenklassen var klar så var det jag och Aziza och vi var själva i championklassen och vann då den med Ck. Tikarna var väl representerade så även en veterantik fanns på plats. I bästa tik konkurrensen var vi sen hela 6 st trots det lågan antalet anmälda. Donna fick tacka för sig och det längsta strået drog jag och Aziza som vann och hon blev därmed BIR idag med denna fina kritik:

AZIZA BIR

Vackert välskuret huvud, vackert uttryck, välkroppad med en bra överlinje. Mycket bra front, bra benstomme & vinklar. Rör sig förtjänstfullt. Bra päls. Excellent, 1 KK, Ck, BT och BIR

Mycket glada och nöjda hann vi precis äta men fick packa en knökafull bil i regn. Men vad gör väl det efter en sådan lyckad dag med mor och dotter.


Äntligen är valparna här

2015-06-04 00:00

Så dippade tempen äntligen och avslöjade att nu var det på gång. Ja stannade hemma från nattjobbet för att invänta valparna. Men som alltid så är man mer nervös och stirrig än tiken och har inte lärt sig ännu att det tar sin tid. Så nästan 21 timmar efter dippen så började Diza krysta så fint och ordentligt så att matte kunde sluta oroa sig för svagt värkarbet och allt vad man nu kan oroa sig för.

Först ut strax efter kl 16 var en hane med lång svans och en vikt runt 205 gram. Sen dröjde det ända till kl var 18,10 innan nästa kille gjorde entré. Ännu en trefärgad fint tecknad och rejäl som vägde 240 gr och hade halvstubb. Nu började det bli riktigt spännande om det bara skulle bli hanar eller om det skulle blir några tikar med. Vi hade röntgat så att det skulle vara minst 5 visste jag. Nästa valp kom redan 18,50 och var en tik på 215 gr och mycket vitt och lång svans. Sen pysslade Diza om sina tre små godingar och vilade. En liten kissepaus hann vi oxå med. Kl 19,30 kom så ytterligare en tik som var mycket svart med halvstubb och vägde 235 gr. Nu var ju frågan om det skulle komma en eller två valpar till och vad det skulle vara för sort. Redan efter 27 minuter kom så den sista valpen en tik på 205 gr med helsvart huvud och halvstubb. Lyckan var total för både Diza och matte.

Vilken supermamma hon visade att hon var, hon tvättade och pysslade så fint med sina bebbisar. Nu väntar en ljuvlig tid och längtansfulla valpköpare på att få komma på besök.

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juni 2015»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008