Blogg

Inofficielle Kinds Bk

2015-05-31 00:00

Så var det dags igen på morsdag ;)

Utställningshumöret var väl inte på topp då vädret bjöd på kyla, nordanvind och 4 grader varmt, regn och mulet. Fördelen var dock att det var på hemmaplan så det tog bara 20 minuter att köra dit.

Den trogne vapendragaren J kom med Geensa bror och sedan var även S: s hundar anmälda men jag fick veta att de inte kom då hon låg sjuk i feber :( tråkigt.

Först ut var lille Buster som fick HP, sen var det Jöstas tur och om honom tyckte domaren Markus Gisslén så här:

Snart 9 månader. Br typ & modell. Maskulint huvud och uttryck. Bra nosparti, bett och haka. Bra hals& rygg. Något lång i länden. Välvinklad fram & bak. Välkroppad, utmärkt päls & färg. Rör sig med något höga frambensrörelser. Bra bak. Mkt trevligt temperament & välpresenterad.

HP, BIR-valp 6-9 månader olacerad i BIS-ringen

Sen var det yrvädret Geena som glömt av hur man gick idag, spänstig som hon är så hoppade hon sig igenom hela visningen på bakbenen och fick denna kritiken:

5 månader. Fin modell. Fint huvud. Feminit uttryck. Bra nosparti, bett & haka. Utmärkt pigment. Ljusa ögon. Bra hals & rygg. Välvinklad fram och bak. Utmärkt förbröst & bröstkorg. Utmärkt päls & färg. Svårbedömd i rörelse då hon behöver ringtränas. Trevligt temperament.

HP, BIM 

Vi stannade till finalerna och som vanligt så åkte vi ut både J med sin Buster och jag med Jösta. Man ska kanske byta ras ;) nä skämt å sido, de är så goa så våra små 

Nu ser vi fram emot valpar denna veckan och sedan är det dags för Norrköping nästa helg, dock bara 13 hundar anmälda dit.

Må så gott så kommer det snart små bebbisar


SGVK utställning Kolbäck

2015-05-14 00:00

Oj oj vilka händelserika dagar. Vi brukar säga att vi ska ut på äventyr och dessa två dagar blev verkligen fyllda av det, dock mest i det tråkiga tecknet men vi klarade oss helskinande hem.

Det började på vägen upp i onsdags då vi efter att ha packat bilen full med tält, burar och hundarna som var J:s Buster, Frodo och Enya och så mina fyra Geena, Jösta, Donna och Aziza. Donna skulle göra debut i Junior med en dag till godo :D Vi kom iväg i tid och stannade i Falköping för att få lite mat i magen. Sen fortsatte vi och det regnade till och från tills vi kom ovanför Mariestad där det ljusnade och solen tittade fram. Det var dock mörka moln och såg ut som om det regnade däröver dit vi skulle.

Strax utanför Kumla så satt vi i godan ro och pratade, gestikulerade och spånade över om det skulle bli en regnig utställningsdag. Från ingenstans dök det upp en svart passat med blå lampor i vänsterfilen och påkallade min uppmärksamhet. Hmmmmm hade haft en för tung högerfot. Ja ja J blev jättenervös och ville mig sedan att inte bjuda henne på så häftiga äventyr som polis och böter  och jag håller med, vi hoppar över det nästa gång.

Vi var framme strax efter kl 20 på Ryttene Kyrkskola B&B där vi möttes av trevlig personal och fick vårt rum där de var tillåtet med hundar. Vi fick veta att vi var de enda gästerna. När vi burit in våra saker så körde vi ner till Kolbäck för att köpa lite att äta och sedan en sväng förbi och hejade på några av de andra som skulle ställa ut med. Det blev en härlig kvällspromenad med vovvarna runt Folkets Park för att sedan köra tillbaka till vandrarhemmet.

Det blev mycket prat och ett glas vin innan vi släkte lampan runt kl 01.

Redan kl 06 vaknade vovvarna och vi gick en tidig morgonpromenad i strålande sol och klarblå himmel. Sen kunde vi krypa ner en stund till innan vår frukost skulle serveras kl 08.

Strax för 09 var vi färdigpackade och styrde åter mot Folkets Pari i Kolbäck för en spännande dag i utställningsringen. Där möttes vi av alla de goa trevliga glada uppfödarkollegorna och dagen bjöd på många goa hjärtliga skratt och rappa repliker, allt i  tecken.

Först ut för min del var Geena och domaren Nils-Arne Törnlöv tyckte så här om henne:

Mycket tilltalande feminin tikvalp av mkt god typ. Bra helhet och propotioner. Tilltalande huvud. Väl ansatta öron. Under tandömsning. Rejäl bra kropp, välburen svans. Bra ben och tassar. Korrekt päls. Harmoniska rörelser. HP, 1 KK BIM-valp

Sedan var det Jöstas tur i 6-9 månader och Nils tyckte så här:

Mycket tilltalande maskulin hanvalp av utmärkt typ. Stor och kraftig. Bra helhet och propotioner. Tilltalande huvud och uttryck. Bra resning, rygglinje och svans. Rejäl kropp, bra ben och tassar. Korrekt päls. Valpiga rörelser. HP 1KK Bästa Valp BIS 2

Geena tälvade i 4-6 månader med ytterligare två tikar mot sig. Sen fick hon möta sin broder och vann där. Jösta tävlade i 6-9 månader och hade en tik som han fick möta och vann. Så då fick jag och J hjälpas åt med Geena och Jösta mot varandra. Sen gick Jösta vidare till BIS-valp ( på eftermiddagen) och placerade sig som andra valp där. Jättenöjd med dem.

Nästa som stod på tur var Donna som med en dag äldre gjorde debut i juniorklassen. Där var det ytterligare tre tikar mot sig bl a J:s Enya som hon anmält till fel klass. Domaren tyckte så här om Donna:

Stor feminin tik av utmärkt typ. Bra helhet och propotioner. Mycket tilltalande huvud och uttryck. Korrekt bett. Bra resning, rygglinje och svans. Bra kropp för åldern. Välställda ben. Korrekt päls. Harmoniska rörelser. Excellent, 2KK Ck. Oplacerad i BT konkurrensen.

Ja frågade hur hög hon var och han svarade 38 så på gränsen till för hög. Det håller jag inte med om så de ska bli spännande att få henne mätt på ett korrekt sätt sedan.

Sist ut var Aziza och ensam i championklass. Så här löd hennes kritik:

Väl hopkommen feminin championtik av utmärkt typ. Bra helhet och propotioner. Mycket tilltalande huvud och uttryck. Korrekt bett. Bra resning, rygglinje och svans. Välkroppad, dock i ngt högt hull. Välställda ben. Korrekt päls. Harmoniska rörelser. Excellent, Ck, 1 Kk och BT 3

Glada och nöjda med dagen så avslutades den som sagt med BIS-valpfinal där Jösta blev tvåa. En fodersäck blev priset och mer att packa in i bilen tillsammans med alla fina rosetter och trötta hundar.

Hemresan gick bra och i Mariestad kurrade magen efter mat så det blev ett stopp på Gyllene Måsen där Mc Flurry och en Capuccino fick bli efterätt.

När vi sedan körde därifrån så hade det hänt en trafikolycka i Av/påfarten till E20 med många bilar men som skönt var så verkade det inte vara allvarligare personskador. Det var redan så gott om folk som stannat så vi valde att köra vidare.

Vi rullade vidare och allt var lugnt och fint till strax innan Åsarp då vi blev omkörda av räddningsledaren från brandkåren i full fart. När vi närmade oss Åsarp såg vi mörka höga rökpelare mot kvällshimmelen och förstod att det brann, mycket riktig mitt inne i Åsarp så brann Bygghandeln. Ja man får många tankeställare och blir tacksam över att vara lyckligt lottad.

Kramar till Er alla så ses vi snart igen i vänstervarv, här ska det dock bli lite valpar innan.

 

 

 


Inofficiell i MARK 2015-05-09

2015-05-09 00:00

Det fick bli en heldag med Geena som fick rå om matte alldeles ensam.

På PM:et kunde vi läsa att de var 5 anmälda vilket innebar att jag kände alla, S kom med sina fina flickor och Vibbe. Sen hade Ellis fodervärd fått lite intresse för det här med utställning och frågat om hon fick ställa Elli, självklart. Blir så glad när de är intresserade själva.

Vi skulle inte gå förräns som nr 18 och framåt men var på plats 45 minuter innan det började.

Alltid skönt att vara där i god tid och hinna plocka fram och rasta/träna hund både i ringen och på bordet. Tältet var med men solen sken så det fick ligga kvar i bilen.

VI möttes av S & F med deras hundar och samlade oss i en lite grupp tillsammans. Det var Ellie och Cvittra som skulle få mötas idag i Juniorklassen.

Först ut var Genna och domaren för dagen Gunnar Furuvik tyckte så här om lilla damen som hade svårt att ha alla fyra i backen.

4,5 månaders tik, piggt och allert uttyck. Tillräckligt kraftigt huvud. Passande ögonfärg. Bra hals och rygg, ngt kort överarm, välvinklad bak. Står och går parallellt. Bra rörelser från sidan.

HP och BIR-valp 4-6 månader

Geena Mark

I Juniorklassen så var det Cvittras tur först och hon fick följande omdöme:

Tilltalande tik, feminint huvud, mörka ögon, bra hals, kort o stark rygg, välvinklad, ngt fallande kors, rör sig bra från sidan. HP och 2 KK

Sen var det A och Ellis tur. Om henne tyckte Gunnar så här:

Tilltalande tik. Bra huvud, något långt nosparti. Bra rygg, välvinklad, rör sig med utmärkta rörelser från sidan. Välpresenterad. HP, BIR-Junior, BIG 1  

ELLIE i Mark

Stort GRATTIS till jättefin placering och presentation av Elli.

Nu fick vi vara kvar för att vänta på BIS ringen. Det börjarde mulna på himmelen så det var bara att gå och hämta tältet och sätta upp det. Eftersom det drog ut på tiden så kom regnet med och torra men trötta kunde vi styra hemåt på sen eftermiddag.

Nu ser vi fram emot Kolbäck och sedan ytterligare en inoff för Geena i Kind den 31 maj.

Kram på Er


Lidköping Internationella

2015-05-02 00:00

En repris från förra året fast med valpar. Ja så kan man nästan sammanfatta dagen om än med färre valpar och hundar överhuvudtaget än förra året.

Totalt var det bara 16 anmälda och de blev 13 officiella resultat av dagens deltagare. De tre valparna började göra upp och först ut var Jösta utan motstånd.

Domaren Ann-Christin Edoff tyckte följande om honom:

Maskulin, aningen långsträckt. Bra huvud där något tunga öron stör helhetsintryckte. Har att bra bröstförhållande men kan utveckla mer förbröst. Något framskjuten i sin skuldra ger aningen hög frambensrörelse. GOda vinklar bak. Rör sig  väl från sidan. Har en bra attityd. Välskött.

HP BIM-valp

Sedan var det lilla Donnas tur, glad och studsig med en attityd som visar hur irriterad hon är av att halsbandet sitter precis bakom öronen. Hon kan med ett snabbt litet knyck ta sig ur halsbandet om man inte är med. Busiga lilla   Hon mötte en tikvalp som bara var 3 dagar yngre än sig själv. Alltid roligt med någon mer i klasserna.

Hon fick följande omdöme:

Harmonisk tik. Bra uttryck. Kan fylla i sitt nosparti fortfarande. Aningen ljuusa ögon. Fina propotioner i kroppen. Något brant i sin skuldra. Välvinklad bakställ. Utmärkta rörelser. HP BIR-valp

Sist ut och med motstånd av en tik så var det Azizas tur. Den tiken var dock 7½ år gammal.

Azizas kritik löd så här:

Typfull. Tilltande uttryck. Bra öron, korrekt överlinje. Får inte vara djupare/mer lågställd. Bra bröstbredd med något extrahull på. Bra benstomme och tassar. Korrekt fram och bakifrån. Välgående från sidan men får gärna ha mer påskjut. Possitiv attityd med samarbete. Exc 2 KK och BT2

Ja ja, påskjutet diskuterade vi efteråt då vi nästan gick om de som var framför så definitionen kan väl gå isär. 

Så kan de vara ibland. Glad och nöjd över att hon i alla fall tittade rakt fram idag och sen jobbar vi vidare på att gå ner i vikt hon och jag.

På återhörande, den 9 maj är det dags för inofficiell med Geena.

KRAMAR 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«maj 2015»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008