Blogg

Matvägrande Diza

2015-04-28 00:00

Idag så åt hon inte alls, så nu är det tydliga tecken på att fröken är dräktig. Såååå spännande det här och jag läääängtar efter att se de små knoddarna.


Dizas dräktighet

2015-04-27 00:00

Idag smakade maten inte så värst bra, hon lämnade en liten hög så det stämmer bra med ca 21 dagar idag.


Inofficiell utställning Skövde

2015-04-25 00:00

En spännande dag idag. Debut för Geena i utställningsringen. Det är hon och Jösta som jag har anmält till dagens inoff. Jösta mer för träningens skull, han är ju kille och det luktar ju såååå gott överallt har han upptäckt

Min trogna vapendragare J var tvungen att ta med alla sina vovvar då hennes flickor löper så de är rena karusellen hemma hos henne. Detta gjorde att vi åkte i varsin bil upp.

Efter stopp på vägen för att förse fickan med lite kontanter och sedan frukost på Mc D så var vi framme i god tid. Jag som varit där innan med min Nugge kände till vägen så vi hittade direkt.

 Nu kunde vi sätta upp tältet i lugnoch ro och hinna rasta vovvarna och öva lite i ringen.

De hade lovat mulet och dåligt väder, dock inte regn men man vet ju aldrig.

Skövde BK hade gjort lite annorlunda klassindeling, de hade tagit 4-12 månader så där var ett stort spann och innebar att J behövde hjälp med handler då båda killarna skulle gå samtidigt. Det löste sig dock bra med vår tältgranne som hjälpte till.

Vi var fyra hanar i klassen och det slutade med att Drömvindens Ghost Buster vann, 4 månader och 3 dagar gammal klådde han en hane från Stolta Ebbas och sedan Jösta och sist placerade domaren Alf Carlsson Drömvinden's Feeling Famous Frodo.

Om Jösta tyckte domaren så här:

7 månader hanvalp av god typ, vackert maskulint huvud, fina ögon och öron. Vacker hals, överlinje och kors. Välburen svans. Välutvecklad bröstkorg och bra djup. Bra skulderläge, stram underlinje. Välmusklad, välvinklad rör sig bra när han inte nosar. Bra temperament. HP och 3 KK

 

Sen var det Geena´s tur som tyckte detta var lite nytt och många hundar men efter att vi tränat lite och gått ett par varv i ringen innan bedömningen började så hade hon slappnat av. Så hon fick följande omdöme:

4 månader tikvalp av mkt god typ, vackert välskuret huvud, mörka fina ögon, välburna öron. Bra könsprägel, vacker överlinje med fin siluettbild. Korrekt kors med välburen svans. Tillräckligt utvecklad bröstkorg för åldern. Bra skulderläge, välmusklad, välvinklad, rör sig mkt bra. Bra temperamnet. HP 1 KK, och BIR-valp sedan oplacerad i BIS

Vilken debut vad månne det bliva av lilla loppan, nu ser vi fram emot 9 maj i Mark dit jag bara har anmält henne. Men innan dess åker vi till Lidköping den 2 maj på en officiell med Jösta, Donna och Aziza.

Må så gott så länge mina vänner. Kram på er

P.s Diza börjar bli rund om magen så det är sååååå spännande

 


SGVK utställning Rolfstorp-Varberg

2015-04-12 00:00

Så var det äntligen dags för utställning igen och denna gången fick även Diza följa med.

Igår hade jag J och hennes hundar här för träning på bord och att gå fint i koppel. Mest blev det de minsta som fick gå i koppel inför den inofficiella i Skövde den 25 april.

Glädjande så var det 40 anmälda hundar och 35 kom. En valp struken och resten av de äldre hundarna. Det var inte så många hanar med så den fina halvbrodern till Elli blev BIM och fick både ck och Certet dagen till ära.

Domare var Maritha Östlund Holmsten som hade debut för rasen. En mycket trevlig och duktig bekantskap.

Först ut var Jösta och om honom tyckte Maritha så här. 

7 månader. Rejäl tilltalande med utmärkta propositioner. Välformat huvud. Vackra ögon. Bra Nosparti, bett och tänder. Välbyggd. Kunde vara en tanke kortare i länden. Utmärkta vinklar och rörelser runt om . Mycket bra päls och färg. HP och 1 KK mot Drömvinden's Feeling Famous Frodo samt BIM ( mot Donna)  Lycklig och glad matte 

Sen var det bråttom igen, för direkt efter så var det Donnas tur. Om henne tyckte domaren så här: 

Välgående, välbyggd tikvalp 8 månader. Sött uttrycksfullt huvud av utmärkt form. Vackra ögon. Utmärkt hals, manke och överlinje. Utmärkt benstomme, vinklar och rörelser. HP och BIR-valp mot Jösta. Ännu stoltare matte. I finalen blev vi 3:e BIS-valp av fem deltagare

Sen ett andrum och tid att besöka huset och rasta de två damerna som stod på tur. En kopp kaffe hanns med också. Gott i ett kallt ridhus. Självklart så håller vi värmen med många goa skratt och diskussioner med alla de goa vännerna som man får träffa en dag som denna.

Sen var det efter fyra månaders uppehåll åntligen dags för Diza att få vara med. Helt och fullt taggad och koncentrerad visade denna damen upp sig, dock inte riktigt till sin fördel då man måste gå och glo på matte i stället för att se rakt fram. Men hon fick följande omdöme.

2 år Välutvecklad tik med utmärkt volym. Fina propotioner huvud - kropp. Välformat huvud. Nospartiet kunde vara aningen en mer utfyllt under ögonen. Vackra välformade ögon. Bett ok. Visas till stor fördel och härlig attityd, men med hennes anatomi borde ge något bättre rörelser. Bra päls och färg. Excellent, Ck, 4 KK och sedan oplacerad i BT.

Glad hund och nöjd matte, bara hem och träna på att titta rakt fram visade det sig för Aziza hade samma koncentration hon med.

Maritha tyckte följande om henne:

Snart 3 år. Tik med härlig volym. Vackert feminint huvud. Välformade ögon. Bra bett. Kraftig hals ansatt i en välplacerad skuldra. Utmärkt rygglinje. Bra länd och kors. Tillräckligt förbröst. Bra bredd i fronten. Utmärkt benstomme. Bra ben och tassar. Breda lår. Välvinklad. Harmoniska rörelser. Bra päls och färg. Excellent, CK, 1 Kk samt BT 3

Efter en lång dag som avslutades med finaler där de dansksvenska placerade sig på 3 och 6 plats fick vi styra hemåt.

Ett stort GRATTIS till J som fick Cert på Enya och blev BIM för dagen. 

Hela gänget med hundar somnade gott i soffan när vi väl var hemma.

Nu laddar vi och ska träna tills nästa gång i Lidköping. Men dessförinnan så blir det debut och inofficiell för Geena i Skövde den 25 april.

Sen är det bokat vandrahem och anm till Kolbäck med. Roligt med domare som jag inte ställ för innan. Samt att Donna är junior där.

Kram så länge

 

 

 


Tack för denna gången Campus

2015-04-09 00:00

Idag var sista gången Diza och Campus parade sig.

Så nu ser vi bara fram emot resultatet av deras kärleksvecka.


Hämtning av Campus - första parningen

2015-04-02 00:00

Idag körde jag ner och hämtade hem Campus för att ha honom hemma i god tid för dejt med Diza.

Hon var dock mycket positiv till det så det blev första parningen redan i kväll

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«april 2015»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008