Blogg

Ny medlem i kenneln

2015-02-28 00:00

Idag flyttade det in en liten ny tjej med attityd och härligt uttryck.

GEENA 1

Lilla Geena som hon kommer att kallas för är en liten tjej med goooo och attityd. Hon dämpade sig dock ganska mycket när hon flyttade in i flocken här hemma. På Drömvindens där hon är född var det full fart och massor av hyss så jag insåg att ja har fått något att bita i, men vi ska försöka använda hennes energi på rätt sätt.

Välkommen Drömvinden's Golden Eye Geena e Bonteas Gangster-Gustav u Drömvinden's Brillianta Breena född 2014-12-21.


Inofficiell utställning Sätila 2015-02-28

2015-02-28 00:00

Träning på gång. Då är det bra med inofficiella utställningar för Donna och Jösta. Sagt och gjort så var de anmälda till Sätila där det var Västsvenska fågelhundsklubben som stod som arrangör. Min vän J hade anmält sina två hundar med så de skulle bli fler av vår ras som deltog. Alltid roligare. När pm kom så var där ytterligare en valp anmäld.

Först ut var Jösta som av domare Ann-Christin Skrucha fick följande omdöme:

5½ månader hane av utmärkt typ. Mycket vackert huvud. Fina ögon. Korrekt bett. Vävinklad fram, utmärkt rygg och kors. Välvinklad bak. Korrekt bröstkorg. Utmärkta rörelser. Mycket stabil för ålder. Utmärkt tempeament. Välvisa. HP, 1 KK och BIR-valp 4-6 månader

Sen han jag bara byta hund så var det Donnas tur och där löd omdömet så här:

6½ mån tik av utmärkt typ. Feminint huvud, fina ögon. Bra hals. Något brant skuldra, bra överarm. Bra över och underlinje. Något brant kors. Rör sig bra. Trevligt temperament. HP 1, BIR-valp 6-9 månader.

Nöjd och glad matte som ser fram emot nästa inoff i Floby den 21 mars. Lika gott att träna vidare medans de är valpar så de har vanan inne när de finns officiella utställningar på nära håll.

Tanken är SGVK utställningen i Varberg den 12 april och sedan Lidköping den 2 maj och ev Hässleholm den 16 maj. Sen är det inte planerat längre.


SGVK Motala

2015-02-22 00:00

Idag har det varit en sådan där underbar dag då man glädjs åt att vara uppfödare.

Klockan ringde 05,15 och ute låg hela marken full av det där vita lappmöglet.  Efter att ha matat och rastat hundarna bara det av till stallet för att släppa ut kusarna. De tittade nyvaket på mig och undrade va jag gjorde där så tidigt.

Sen började färden mot Motala men först till Ulricehamn där jag skulle möta S och hennes två damer. Cvittra som är i höglöp och så Leia som utvecklats till det positiva.

Bak i bilen fanns redan Donna, Aziza och Jösta. För de två minsta så skulle detta bli debuten i vänstervarv. Jag som från början sagt att jag inte skulle åka ändrade mig när en uppfödrakollega I frågade om jag inte skulle ändå, det är ju så roligt att träffas. Å ja va inte sämre än att jag ändrade mig  Sen är det jättekul när man får sällskap med på färden.

Vi var framme i god tid och jag han låta valparna bekanta sig med ringen och alla dofter i ridhuset. Vi hann med att stå på bordet med.

Först ut var Jösta som granskades av domare för dagen Ann-Charlotte Johansson som tyckte så här:

Mycket lovande valp med fina propotioner. Maskuling bra uttryck, passande hals. Utmärkt rygglinje och kors. Välutvecklad kropp för åldern med fin underlinje. Välvinklad med mycket bra benstomme. Utmärkta rörelser från sidan och bakfrån. Något lös fram. HP 1 Kk BIR-valp

Jösta som var ensam i sin klass liksom  Do Digger som gick i klassen efter fick sedan mötas och där var det Jösta som drog längsta strået. Glad matte och nöjd som uppfödare.

Sen var det flickornas tur och Donna hade motstånd av ytterligare två tikar. Om henne sa Ann-Christin så här:

Mycket välbyggd lovande valp med feminint välformat hvvud. Utmärkt hals, rygglinje och kors. Bra kripp för åldern, bra vinklar. Mycket bra benstomme och fina tassar. Rör sig parallellt men behöver slappna av frö att få bättre steglängd. HP, 1 KK, BIM

Så häftigt att stå med sin egna uppfödning ägare till hanvalpen och få utmärkelserna BIR & BIM-valp

Sen var det lilla Cvittra som hade konkurrens av ytterligare tre tikar i juniorklassen. Domaren tyckte så här:

Bra storlek och fina propotioner. Välformat huvud med bra uttryck, mycket bra hals, något brant kors, välkroppad med bra över och underlinje. Något knappa vinklar. Passande benstomme, fina tassar. Rör sig bra fram men behöver mer påskjut bak. Excellent, 2 KK

Sen var det Azizas tur som var ensam i championklassen. Ann-Charlott börjde sin bedömning med att säga att " här är en äkta skåning"

Mycket tilltalande championtik med vackert huvud & uttryck. Utmärkt hals & kors. Utmärkt bröstkorg med mycket fin över och underlinje. Välvinklad utmärkt benstomme fina tassar. Utmärkta rörelser. Utmärkt pälskvalité. 1 KK Ck, BIR

Dagen avslutades med BIS ringen där Jösta knep tredjeplatsen i valpklassen och Aziza blev utan placering. Det är ju sju raser av de vuxna som slåss om fyra platser.

Glada, nöjda och med ett gäng trötta hundar vände vi hemåt i strålande solsken, våren är kanske trots allt på väg.

På lördag bär det av till Sätila på inofficiell med Jösta och Donna ser fram emot det med spänning.

Funderar även på Inoff i Floby den 21 mars och den 9 maj i Mark

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«februari 2015»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008