Blogg

Stora Stockholm

2014-12-13 00:00

Årets sista utställning, äntligen får Aziza vara med igen och jag är så spänd på hur det kommer att gå. Hon har ju hämtat sig hyfsat bra från valparna och är bra behårad igen.

Jag är glad att jag inte ställde henne i Växjö, då var hon för klent behårad och hade inte lagt på sig tillräckligt bra.

Nu var hon tillsammans med Casey, Cvittra och Diza anmälda samt lilla Doris ( Candy) skulle också möta upp. De bor ju i Älvjö med så Annika tycket det var roligt att visa henne. Jag har ju bara sett henne på kort och det är ju inte riktigt detsamma som irl.

Skönt att ha dottern som bor en bit från mässan och som kan agera taxi så vi slapp leta p-plats, de var rena kaoset fick jag höra från de andar, de hade fått parkera flera km längre bort.

Domare är en dansk Svend Lövenkjaer som jag inte ställt för innan. Det är 62 humdar anmälda så hård konkurrens. Många av de stora uppfödarna och meriterade hundarna kommer.

Först ut var Casey och båda hans bröder ställdes med ut idag, fast än så länge i Öppen klass. Det gick bra för Cula som fick ett Ck av Svend som för övrigt var hård och rättvis i sin bedömning. Ja räknade ut att Diza inte skulle få mer än ett VG från honom.

Casey fick sitt excellent med följande omdöme:

Kompakt typ. Bra propotioner, kunde röra sig med ett längre steg och mer samlad i sin front. Kraftig skalle och korrekt stop. Vacker ögonfärg. Kraftfull hals, mycket bra rygg och länd. Substansfull bröstkorg i djup och längd. Muskulöst bakställ. Tillräcklig benstomme, något för kort och rak överarm. Härlig pälsstruktur.

De var 11 st championhanar så han fick lämna i konkurrensen och vi lyckas inte försvara vår totala tredjeplats på årets utställningshundslistan i rasklubben.

Sen var det lilla Doris och Cvittras turer. Först gick Doris och skötte sig jättebra, men hon har ju inte det rastypiskaste huvudet så det tillsammans med att hon är lite för nätt i kroppen gjorde att domaren gav henne Sufficient.

Om Cvittra tyckte han så här:

Mycket feminin. Bra huvudform. Härliga ögon, färg och saxbett. Mycket bra hals. Bra rygg, länd och kors. Lagom lång bröstkorg men behöver naturligvis mer substans. Lagom vinklar i knä och has. Mycket bra päls och härligt öppet temperament. Excellent , 3 KK i juniorklass (6 deltog)

 

Sen var det dags för Diza och unghundsklassen där detbara var 5 anmälda och en uppnådde Excellent och Diza fick stå på andra plats med sitt VG. Så här sa domaren:

Bra typ. Lagom storlek på huvudet i förhållande till kroppen. Men för utstående ögon ger ett felaktigt uttryck. Saxbett. Lagom lång hals, lagom bred front. Korrekt överlinje bra underlinje. Lagom vinklad i knä och has. Kunde i rörelse vara mer samlad i sin front. Korrekt pälsstruktur. Very Good

 

Så var det äntligen dags för öppen klass på tikarna, de var 11 anmälda och 9 kom. Svend gav Aziza följande omdöme:

Härlig typ, bra huvudform. Bra ögonfärg, kraftfull hals. Något kort överarm. Bred front. Stark överlinje. Härlig underlinje. Mycket stabil bak som ger henen ett bra påskjut i rörelse. Härlig tät päls. En fin modell. Excellent, 1 KK, Ck

Så himla glad och lycklig jag blev när hon fick Ck, det var bara till henne han gav det och det var trots allt en excellenttik till. Så i konkurrensen så gick vi på andra plats efter M:s Emmi och efter oss veterantiken R Copenhagen, så ställde han oss på tredje plats efter de två med hanslag och orden, "-när hon står vill jag ha henne på andra plats, men när hon rör sig blir det tredje, jag önskar mer action fram" Ett Cert bärgat, det 8:e och därmed blev hon Svensk Utställningschampion. Glädje och lycka   

Nu är det att ladda om och se fram emot utställningsåret 2015 och My Dog som är nästa. Dit jag har anmält Aziza, Cvittra och Ellie.

Gott slut och ett riktigt gott nytt 2015 så ses vi i vänstervarv

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«december 2014»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008