Blogg

Växjö Internationella

2014-10-31 00:00

Äntligen dags för utställning igen :D

Men det har hänt massor dessemellan och slarviga jag har inte uppdaterat något.

I alla fulla fall så växer valparna som nu har hunnit bli 11 veckor. Ja har bestämt att både Donna Dicte och Donovan Dooleys ska få stanna i kenneln.

En ny lite kille Drömvinden's Flaming Fandango flyttade hastigt å lustigt in när den tilltänkta köparen backade ur. En energisk glad lite kille med en härlig kropp och stubbsvans. Han kommer göra debut i utställningsringen den 30 novemberg på Åbyutställningen dit även Elli är anmäl.

Lilla Elli har flyttat till andra sidan byn till Anna med familj då hon inte riktigt gillade hela stora flocken här hemma. Så nu kommer hon aktiveras och tränas för nya upptåg av Anna. Jag är väldigt nöjd med hennes utveckling för övrigt så det ska bli så spännande att få använda henne i avel i framtiden. Hennes pappa blev Dansk vinnare och champion i helgen så det bådar gott.

Men åter till utställningen som skulle börja först kl 11 så det behöves inte klivas upp i ottan. På torsdagskvällen läste jag dock att det blivit domarändring till vår egen Dansk-svensk uppfödare Bengt-Åke Bogren. Jag hade ju anmält Casey, Diza, Cvittra och Campus, så nu blev frågan ska jag stanna hemma eller åka. Det är ju några år sen han dömde Campus och Casey så jag åkte. Eftersom vår ras lades sist så var vi ju verkligen framme i god tid. Det är så roligt att hinna träffa alla och prata med alla kollegorna.

Så var det vår tur och först ut var ju Campus i öppen klass och han fick följande omdöme:

Hane på större skalan. Mkt bra skalle, stora vackra ögon. Önskar mer utfyllning under ögonen. Mkt bra hals. Vek i ryggen. står överbyggd. Substansfull kropp. Ringlad svans - stör intrycket - därav priset. Bra päls och färg. Very Good 3KK

Direkt efter var det Caseys tur och av tre championhanar så

Hane m fina propotioner. Härligt maskulint huvud. Kraftfullt nosparti. Fina öron och stark rygg. Tillräcklig kropp. Normala vinklar runt om . Bra päls och färg. Excellent, 3 KK ck, oplac BH

Tack vare snälla vänner så var Cvittra och Diza ute och klara efter hanhundskonkurrensen där vi inte placerade oss. Vi skulle köra hem och köpa trisslotter och hoppas på vinst.

Om lilla Cvittra tyckte B-Å så här:

Substansfull tik. Ganska bra huvud. Vackra ögon. Spelande öron. Rak i fronten. Substansfull kropp - lever ett gott liv. Goda vinklar och rörelser. Vacker svans. Färg och teckning ok. Excellent, 3 kk

Sist ut var det Diza i unghundklassen där hon fick följande omdöme:

Tik med bra propotioner. Bra skalle. Kort nosparti. Fina öron. Elegant hals. Stark rygg. Önskar mer förbröst. Rak i fronten. Brant i korset. Står och går underställt. Önskar mer drive i steget. Very Good, 2 kk

Så för första gången på länge åkte jag hem utan att köpa rosetter och något nedstämd. Ja kommer byta hundar till Stora Stockholm och inte ta med Campus utan i stället tar jag med Cvittra.

Så nu tar vi nya tag inför Stockholm och näst helg då jag ska hämta hem Leonberget´z Just A Minute som kallas Jösta  en god lite kille med stubb han oxå.

Vi syns i Stockholm, ha det bäst så länge. Kram

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«oktober 2014»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008