Blogg

Eslöv Internationella

2014-09-13 00:00

Eftersom jag inte gillar att köra långt på morgonen och känna stress så hade jag bokat vandrarhem i Helsingborg. Jag skulle även lämna tillbaka det fina vandringspriset som vi fick för Malexia förra året. Så jag mötte upp Kerstin i Margarethetorp där jag hämtade det i höstas.

Men vem vet, det kommer kanske tillbaka till Månstad i höst igen för vår uppfödning som ägs av GuJo´s Lantbruk numera.

Min trogne vapendragare W stannade hemma och skulle passa valparna, sådan tur att jag har honom. Goegrabben.

Jag checkade in på vandrahemmet runt kl 19 efter ett stopp på Hemköp för kvällsmat och sedan en kvällsprommis med vovvarna. Vandrarhemmet låg inte långt från Sofiero, bra att veta näsa gång de kanske är utställning där.

Somnade och sov gott men vaknade tidigt då det var gäster som kom eller gick 05,10 :(

Ja ja de var gott att vara uppe i tid, men det skulle bara ta 45 min att köra ner till Eslöv så ja låg kvar ett tag till och mös med voffarna.

Vädret var perfekt för hundarna men för mig var det långbyxor och jacka som gällde.

Väl framme i Eslöv och vid flygfältet så fick jag parkera så långt bort som det gick, grrr inget kul, men tur att jag hade kärra med och bara 2 hundar.

Väl inne så låg vår ring precis innanför entren, vilken lycka!!! Så var det bara att sätta upp tältet som jag var jätteglad över att ha tagit med. Snålblåsten var ingen höjdare. Jag hann med att prata med goa vänner och även gå en vända och köpa lite koppel till valparna som de ska få med sig till sina nya familjer.

Sen var det Caseys tur först ut och i Championklassen idag var där ytterligare två fina hanar. Bland annat Riddaren Sagolika Lejon som vi mötte i Ljungskile.

Domare Eva Eriksson var en ny bekantskap för mig så det var spännande. Hon tyckte följande om Casey:

Tilltalande Championhane. Utmärkt helhet. Triangelformat huvud. Mörka ögon. Välburna öron. Kraftfull kropp. Utmärkt benstomme. Står och går mycket bra på sina ben. Vältecknad. Visar sig väl. Excellent, Ck, 1 KK och BIM

TJOHOOOOO lycklig matte

Snabba ryck då det alltid är Diza som ska in direkt efter Casey och tur man har goa vänner som kan hjälpa till att förbereda voffarna.

Om Diza tyckte Eva så här:

Feminin juniortik med ett något grovt men bra triangelformat huvud. Mörka ögon. Välburna öron. Utmärkt kropp o benstomme. Vältecknad. Kan utvecklas ännu mer i förbröst samt bli stadigare i fronten. Rör sig bra från sidan. Visar sig väl.

Excellent, och 3 junKK

De var många juniortikar och åldrarna variera ju så jag är nöjd med dagens resultat.

Sen var det in med Casey i BIR o BIM där visste jag att vi inte hade så stor möjlighet att slå extremt vackra Emmi. Så stort grattis Marika till din nya stjärna och du är ju en del av Casey med.

Nu ser vi fram emot Växjö men innan dess en hästhelg nästkommande helg och massor av valpmys däremellan.

Må så gott alla vännerna


BPH med Casey och Diza

2014-09-07 00:00

Ja morgonen kunde börjat bättre  

Troligen är det löptikar i Månstad då Casey lyckades gräva sig ut och försvann på egna äventyr. Som tur är så vet vi var vi ska leta efter han och efter en timme var han tillbaka igen. Så vi kom iväg i tid och var på plats i Torslada i god tid och han se ekipagen före oss.

Först ut var Casey som tredje hund för dagen och jag fick instruktioner hur det skulle gå till och att jag skulle vara passiv.

Moment ett var inte så intressant tyckte Casey, det doftade godare på marken. Han var lite mer påverkad uppfattade testledaren över att bli "vissiterad" av främmand. Inget som jag upplever, men så var det här o nu.

Vidare till station mat till hans stora glädje. Det slutade med att han fick bort uppånerpåvända burken åt upp och sedan på den öppna tallriken, därefter tillbaka och tar den uppånerpåvända burken i munnen drar en runda med högburet huvud och svansvift. Tossiga hund, sådan glädje och lycka. Sen var han tillbaka o krafsade på den stängda burken för att komma åt även den maten. Han blev tacksam o det slank ner då jag hjälpte han att öppna den.

Sen var det till upphoppande gubben, där hade jag förväntat mig skall o ragg, inte heller. Trygga killen hoppade till och sedan brydde han sig inte så mkt mer, lovade runt och sedan ut och nosade på ängen jämte. När vi gick fram så kom han och hälsade på gubben med. Promenaderna fram och åter sedan var heller inga problem.

Nästa station med skrammel kunde han brytt sig mindre, oljud - äsch - ja går ut och hittar på något annat. Sen kom han då jag slutade titta på han :( olydig matte som glömde av sig.

Promenaderna förbi skrammel var heller inget.

Nu var det främmande person som skulle närma sig. Han såg lite fundersam ut men sen var det inget konstigt med det, inget skall här heller och han hälsade gärna både på den påklädda och avklädda figuranten. Men däremellan var han tvungen att hämta de gula plastkopparna som låg som markering för hur figuranten skulle röra sig. De tog han i munnen och drog en vända glatt skuttande och stolt över sin erövring.

Att sedan traska över korrigerad plast var heller inget.

Avslutningsvis så var det skott och det bekom honom absolut inte heller. Så någon ljudkänslig kille är han inte.

CASEY BPH

Sen var det två hundar emellan Casey och Diza så vi hann gå en promenad och sedan var Casey nöjd med att vila i bilen.

Diza gjorde ungefär som Casey när vi kom in och skulle cirkulera runt testpersonerna och funktionärer. Nu hade jag tur och fick hjälp av en duktig tjej som skulle filma oss. Jättekul att få det på film. Så jag ska försöka ladda upp det på youtube

Första momentet för lilla damen var heller inga problem och vissitationern för henne vad dagens bästa enl funktionären.

Vidare till maten som till skillnad från Casey inte alls är Dizas största intresse, det finns annat att lägga energin på, går den inte att komma åt så la hon ingen större energi på det.

Läskiga gubben som flög upp imponerade inte så mycket på henne, inom 10 sekunder var hon framme och hälsade o nosade på han. Så promenaderna var heller inga problem.

Samma sak med skrammel, ojud, bryr mig inte, och när vi gick fram så kom hon och stack in huvudet i hålet där skrammlet fanns. Promenader inget heller.

När vi på väg upp till främmande utklädd person så skulle hon på uppdykande gubbens hår som var gjort av fårullsimitation och lugga honom, roliga tossiga hund.

Främmand person på väg mot henne fick henne till att skälla, dock utan ragg och utan att varken gå framåt eller backa. När personen sedan vänder sig om så springer hon runt och hoppar upp på henne. Något som figuranten inte varit med om innan. Så hon hälsade även glatt på henne utan kamoflagekläder.

När vi står där och väntar så gör hon en egen lov över den korrigerade plasten med, så den var heller inget problem.

Avslutningsvis skottavlossningen inga problem heller.

Glad och nöjd matte med två trötta hundar vände åter hemåt.

Nu återstår bara de andra vovvarna att de ska får göra BPH och sedan får vi se vilka som ska få göra MH. Taggad matte

DIZA BPH

 

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«september 2014»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008