Blogg

Backamo - Ljungskile

2014-08-24 00:00

Idag lämnade jag min trogna vapendragare och sekreterare Wille hemma med Aziza och valparna. I stället följde bästa vännen Sanne  och hennes hundar med. 

Det blev nästan en hundrepresentant i var klass om vi la ihop dem. Först ut var lilla egna uppfödningen Cvittra som bor hos Sanne. Hon placerade sig i mitten av de tre valparna som deltog. Hon fick fin kritik och ett HP.

Sen var det Caseys tur, och idag var det bara en championhane till, så han fick andraplatsen med följande kritik från domare Lis-Beth Liljeqvist-Carlsson

Kompakt maskulin med bra huvud och uttryck. Fina öron och ögon, bett ok. Utmärkt benstomme och vinklar. Välutvecklad kropp, aningen sänkt i ryggen. Snygg underlinje. Rastypiska rörelser. Lite stel i överarmen. Utmärkt päls och temperament. Excellent, ck 2 BH

Sen var det Dizas tur och i juniorklassen idag var där ytterligare 6 tikar. Hon fick det här omdömet:

Välskuret tikhuvud. Bra ögon och bett. Passande benstomme. Välvinklad. Utmärkt över och underlinje. Välutvecklad bröstkorg. Semi-svans. Stark rygg. Allerta rörelser. Trevligt temperament. Excellent, ck 1 KK . Oplacerad i BT KK

Dagens högsta glädjekick fick jag när dottern skickade sms om att vår uppfödning TheMa´s Matcha numera ägd av Stall Björkhem, kammade hem 99899=44 p (samma som sin halvsyster fick i fjol) på Skaraborg treårspremiering. Det resulterade också i att Matcha blev årets högst bedömda sto i Skaraborg, precis som Malexia förra året vann Sjuhäradshästen. Man kan inte annat än att fälla glädjetårar   och se fram emot vad det kommer bli av Arv och det som förhoppningsvis växer i Malva´s mage.

På hundfronten laddar vi om till Eslöv den 13 september. 


D-kullen en vecka

2014-08-20 00:00

De växer och blir bara tyngre och tyngre. Det är så ljuvligt att se hur Aziza tar hand om dem på bästa sätt. Dessemellan vilar hon ut  i mattes säng. Nu börjar jag längt efter att de ska öppna ögonen så man ser lite mer uttryck på dem. 

Jag har redan förfrågan på tre av dem vilket är roligt.

Ha det bäst i regn o ruskvädret. Hoppas det har torkat upp till valparna är gamla nog att gå ut.


Nu är de här <3

2014-08-13 00:00

Idag föddes de Caramazzaz Eir Aziza och Änglarnas Eddie Meduzas 4 små underverk. Två tikar och två hanar, varav en av var kön är trefärgade respektive röd/vita/viltfärgad. Lilla loppand var så duktig, hon hässjade och flämtade hela dagen så ja blev nästan lite orolig, men när de väl var igång så tog det knappt en timme så var alla födda. 

Nu vilar de nöjda och belåtna i mitt sovrum.


Tripel Dog International Jönköping Dag 2

2014-08-02 00:00

Cvittra gör debut i valpklass 6-9 månader

Som igår så var det i dag 13 hundar anmälda men så hade något blivit fel och det kom till två som även ställdes igår. Till slut blev det i alla fall 13 då två andra hundar uteblev. Som vanligt så blir det prat och skratt innan det börjar. Ja som pratar först o tänker sen gjorde bort mig men hoppas att ingen tog illa vid sig när jag talade om att vi inte kommer i morgon till sista dagens utställning.

Idag var det skönt att vara på plats i tid då solen sken från tidig morgon och det var varmt. Vi visste ju redan från igår att vi skulle vara i ring 1 som låg nära toaletterna och där det stod en ställning med högtalare oxå. Hundarna hade fått roliga nummerlappar idag, Ring 1, Cvittra nr 1, Casey nr 4 och Diza med nr 7.  Ja hann fika och ha alla hundarna ute och förbereda dem lite mer idag än igår tyckte jag. Vi höll dock på att bli totalt lomhörda av högtalarna som var placerade över våra huvuden och stackars hundarna som hör så mycket bättre än oss. Till och med Åke tyckte de var otrevligt med det höga ljudet.

Idag var det domare Åke Cronander som skulle granska hundarna. De var i stort sett samma som igår. Cvittra som skulle gå först fick möta Bir-valpen från igår Drömvinden´s Embrace Me Elmira 8 månader gammal. Cvittra är så rolig och cool att ha med sig för hon kan konsten att koppla av i alla lägen. Trots att hon strax innan fick träffa mamma hund, Riddarens Sötaste Martha som kom för att hej på oss så blir hon inte extremt exalterad utan gör det hon ska i ringen.

Åke gav henne denna fina kritiken:

Tilltalande helhet. Värformat huvud med fint uttryck. Bra hals. Tillräckligt förbröst. Mycket välkroppad för åldern. För dagen aningen bakhög i rörelse. Fin svans. Bra ben och tassar. God stegläng. 2 i klassen med HP

De ska mycket till om hon skulle slagit Elmira så vi är så glada och nöjda. Nu får Cvittra träna och se fram emot Ljungskile 24 aug.

Sen var det dags för Casey som idag näst intill dog i värmen och var inte riktigt med mig i ringen. Han betedde sig ungefär som Lionheart gjorde i Degeberga. Det fanns liksom inget som hetsade upp han. Åke tyckte så här:

Mycket bra helhet - maskulin. Välformat huvud, fint uttryck. Bra hals, tillräckligt förbröst,. Kunde ha aningen fastare armbågar. Välkroppad. Fin överlinje. Bra propotioner. Bra ben och tassar. Rör sig med bra steglängd från sidan. Lite löst fram. Excellent, Ck, 3 BH

Som sagt idag var ordningen om vänd och man kan aldrig förutsäga något. Casey var dock något piggare i BH konkurrensen efter att vi svalkat tassar och lagt oss i skuggan den korta stunden emellan.

Kvar och sist ut var Diza som tyvärr var ensam i juniorklassen. De var dock en unghund och fyra öppenklasstikar efter henne.

Åke gav Diza följande omdöme:

Tilltalande helhet- feminin. Välskuret uttrycksfullt huvud med bra öron och ögon. Mycket bra hals. Tillräckligt förbröst. Mycket välkroppad för åldern med bra substans. Fin överlinje. Bra propotioner. Aningen brant i korset. Välvinklad. Rör sig väl från sidan. Excellent, Ck, BIM Cert

Ja kära vänner, det är intressant att läsa kritiken och se hur olika våra hundar blir bedömda. Matte är i alla fall fullständigt nöjd och glad när jag åker hem med samma hundar jag kom dit med.

Nu är det lungt ett tag och vi ser fram emot Aziza och hennes valpar tiden går fort nu det sista.

Kramar så ses vi snart i vänstervarv igen


Triple Dog International i Jönköping

2014-08-01 00:00

Debut för Skovherlighedens Campus i Öppenklass.

Ja man ska aldrig ta något för givet och absolut inte varken ta ut seger eller dissa sig själv från seger på något sätt. Bara för att de är få eller många deltagare kan allt hända. Idag är det 13 hundar anmälda. Så det är alltid en öppen historia ända fram tills domaren har gjort sitt val. Det fick vi erfara i Degeberga med i bästa hane konkurrensen.

Idag var det Campus som fick gå in först i ringen med två andra gossar. Båda har tidigare fått framstående placeringar och utmärkelser. Idag tyckt domaren Leni Finne så här om Campus:

Korrekta propotioner, kunde ha mera benstomme, aningen långt stop. Välansatta, burna öron, fina mörka ögon. Korrekt hals och förbröst & frambensvinklar. Kraftigt bröst, tillräckliga vinklar bak. Aningen sänkt rygglinje, korrekt steglängd, något bred i fronten. Excellent, Ck,, BH 2 Cert

Dra på trissor så glad och överraskad jag blev. Dock hinner man inte smälta allt så fort utan direkt efter så var det Caseys tur och jag fick bara ut och byta hund. Casey fick följande omdöme:

2 år korrekta propotioner, tillräcklig benstomme, omvänt saxbett pga trauma. Trevligt huvud och uttryck. Värburna & ansatta öron. Fina mörka ögon. Korrekt hals, tillräckligt förbröst, något kort överarm, kraftig bröstkorg, något brant kors, välvinklad bak. Aningen mjuk päls ( efter att domaren frågat mig om han var nybadad ;) ) rör sig aningen underställt. Excellent, Ck, BIR

Vilken början på dagen nu var det till att be om hjälp i bästa hanekonkurrensen och som alltid så finns snälla rara Sofie Lourié där till räddning.  Så in på ring med mina två pojkar och ytterligare två till. Döm av min förvåning när Casey vinner bästa hane och Campus på 2 plats med Cert. TJOHOOOOOOO lycklig matte. Grattis till Vanja som även tingat en parning med Campus

När hopp o skutt o tjoaropen var över så var det dags för Diza som är i löp och fick sitt i buren och se hela cirkusen i ringen. Ja behöver väl inte säga att hon var mer i luften än på backen.

Leni gav Diza förljande kritik:

1 år korrekta propotioner, tillräcklig benstome, korrekt huvudform, mörka aningen utstående ögon, välburna öron, lite lång & tunn hals. Något knappt förbröst, korrekta vinklar fram, välformad bröstkorg, bra vinklar bak, stubbsvans medfödd. Rör sig något underställt. Något lösa armbågar. Very good och 2 KK

Så summa summarum var jag nöjd med dagen, det var nog meningen med att ja skulle ha ett VG men jag trodde benhårt på att det var Campus som skulle fått det.

Hemresa med Campus och hämta lilla Cvittra som kommer göra debut i 6-9 månader valpklass i morgon. Känner mig något trött men JÄTTEGLAD.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«augusti 2014»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008