Blogg

Hemma igen i vardagen

2014-07-28 23:03

Så var man tillbaka i vardagen med jobb och fortfarande gott väder.

Jag kan inte sluta förundras och glädjas över vilken härlig ras vi har och vilka härliga hundar jag har förmånen att äga. Här hämtar man hem foderhanen Campus och han går in i flocken och tillåts göra det utan någon som helst strid eller maktkamp. Casey blir mest glad över att han kan försöka få Campus att leka med han. Mina älsklingar

Det verkar dock inte vara så bra ordning på tjejerna i flocken för i kväll upptäckte jag att Diza är i löp. Det blir spännande med höglöp samtidig som Aziza ska valpa och ja, stackars Casey igen.

Vi håller tummarna att det värsta är över då jag har anmält Casey och Diza till Ljungskile.

Nu ser vi först fram emot helgen och Campus utställning på fredag. Är såååå nyfiken. Så håll tummarna för ett VG i alla fall.

Må så gott mina vänner


Rasspecial andra dagen och debut för Adidac Diza

2014-07-27 00:00

Dag 2 av rasspecialen och tikarnas tur vilket innbar debut för Adidac Diza på rasspecialen.

Vi vaknade till strålande sol och nästintill vindstilla. Med andra ord en ännu varmare dag än dagen innan, för då hade det i alla fall blåst. Nu var det skönt att ha sitt tält att söka skugga i.

Jag hade även lovat att hjälpa till att gå med en öppenklass tik.

Men först ut var Diza som var lung och med på noterna utan att vara "flamsig" ;)

Ole tyckte så här om henne: 15 månader tik som ej ska bli större. Mycket välbygd. Härligt huvud och uttryck. Bra bett. Har lite för mycket stop. Väl ansatta öron. Härlig hals och front samt överlinje. Väl ansatt svans. Kunde vara en aningen kortare i länden. Mycket välvinklad. Härlig massa i kropp och benstomme. Härlig färg och päls. Rör sig mycket rastypiskt. Excellent, 1 KK med Ck och Bästa Junior samt 6 plac i BT med reserv-certet

Wov vilken utdelning och debut det blev för oss. Poletten trillade inte ner hos matte förrän vi var hemma och insåg att hon stod som första hund efter alla championtikar :D

Nu grämer det mig ännu mer att jag inte fick visa Aziza för denna duktiga domare, så det blir självklart att resa till Danmark och ställa för honom.

Öppenklass tiken Asta som jag ställde fick Excellent men hamnade strax utanför placering med matte var nöjd ändå.

Wille försökte sig på en repris med "Barn med hund" men idag var Diza inte alls med på noterna utan letade efter matte hela tiden.

Med ännu mer priser och fina rosetter bl a ett hedersprisrosett från Bergakungens kennel till BIR junioren packade vi in oss i bilen, nästan med överlass för att köra hemåt. På vägen skulle vi hämta Campus och lämna hem Cvittra. Innan vi lämnade Cvittra var vi bara tvugna att åka och krama på dottern som kommit hem efter 6 veckor i USA    så härligt att de är hemma igen. Jag blev glatt överraskad över att se Campus igen, va han hade ändrat sig sen i slutet av mars. Nu har han verkligen grovnat i kroppen och fått en fin underlinje. Svansen kan gå att få så den inte dippar ner på ryggen. Jag känner mig förhoppningsfull inför helgen.


RAS Specialen i Degeberga

2014-07-26 00:00

DEBUT FÖR CANDELINZ CVITTRA

Ja och vilken premiärdebut det blev :D Det var många valpar anmälda i de två åldersklasserna 4-6 månader och 6-9 månader, dock flest i just Cvittras klass, nämligen 7 st.

Före oss i ringen gick Candelinz Coya som även hon gjorde debut i utställningsringen med Malin.

De var så duktiga båda två  och så cola, Cvittra la sig raklång i ringen medans vi väntarde på vår tur ;) Härligt när de tar tillvaron med ro.

Domare Ole Staunskjaer tyckte så här om Cvittra

Nästan 6 månader. Prima storlek. Bra helhetsintryck. Bra huvud och uttryck. Bra bett. Aningen lågt ansatta öron. Bra hals och front. Prima överlinje med korrekt ansatt svans. Normalvinklad. Kort massiv kropp och benstomme. Prima päls och färg. Rör sig bra. Kunde visa lite mer svans. 1 i valpklassen, Hp och BIR-valp 4-6 månader.

Behöver jag säga att ja känner mig stolt som uppfödare över resultatet. Coya fick nedslag på sitt huvud och att hon var lite överbygd, så vi var helt överrens med domaren. Hon fick gå ut utan HP och placering.

Vi fick massor med fina priser från Sveland, en handuk, halsband och foder.

Sen var det Caseys tur och där var det många championhanar anmäla och alla de fina äldre än Casey så konkurrensen var hård. Lagom till klassen skulle börja sprack det dock upp på himmelen efter morgonens åskoväder och regn. Så nu kom solen och det stekte på ordentlingt.

Ole gav Casey följande omdöme: Bra storlek. Prima huvud, härligt huvud. Bra uttryck. Väl ansatta öron. Prima hals och överlinje. Något rak i fronten. Armbågarna kunde ligga bättre intill. Härlig överlinje. Bra svans. Korrekt vinklad bak. Prima päls. Rör sig mycket rastypiskt. Excellent, 4 KK Ck, 4:e BH

Vi var några som blev förvånade då Ole valde att flytta upp Casey till 4 platsen för en hane som gick före i konkurrensen, men det förklarade Ole med att den hunden orkade inte men Casey lyckade behålla sin utstrålning trots värmen.

I pausen innan Casey o jag skulle gå så passade Wille på att vara med i "Barn med hund" i år valde han att ta Diza vilket visade sig vara ett bra val. De blev delade förstaplacerade och fick fina priser. Så kul nu har jag ju fått en handler med ;) Grattis och bra jobbat

Glada och nöjda över dagens placeringar och duktiga hundar så blev det till att bege sig till duschen innan kvällen skulle bjuda på mat och dryck i trevligt sällskap. Som sin vana trogen så skulle även f.d Tollarps snabbaste hund som nu får kallas Degebergas snabbaste hund avgöras.

Vi fortsatte att köra på trygga kort och valde Diza som självklart presterade igen och knep 6 platsen av ca 25 hundar med tiden 6,80 sekunder alltså en hundradel före grannen C med Svea som fick se sig besegrade av en debutant.


Tvååker Nationella

2014-07-12 00:00

På det igen ;) ! I dubbel bemärkelse ;)

Upp tidigare idag då utställningen började en timmer tidigare och idag var vår ring längst bort i hörnet. Vi fick dock en p-plats närmare än dagen innan.

Det såg ut på himmelen som om det skulle bli ännu en varm dag då himmelen var klarblå. Så uppackade och klara med gårdagens inköpta parasollfot kunde vi sjunka ner i skuggan och äta en enorm baugett med ost och skinka. Rena rånet, 140 kr för två baugetter och varsin dricka. Ja ja va gör man inte ;) ?

Idag var det en domare från Danmark, ryktet sa att han inte skulle ha dömt så många Dansk-svenska innan. Först ut som vanligt var Casey och om honom tyckte Jens Utke Ramsing så här:

Mycket välbyggd hane. Utmärkt typ korrekt proportionerlig. Bra huvud, något oregelbundet bett. Välformade bruna ögon, välburna öron, bra hals och överlinje samt vinklar. Fria prallella rörelser. Utmärkt bröstbredd. Excellent, Ck 4 i KK dock oplacerad i BH

Sen var det att byta hund till lilla tossan Diza som fick följande kritik:

Stor medelkraftig tik med utmärkt huvud. Korrekt bett. Välformade runda ögon, välburna öron. Utmärkt hals, överlinje och vinklar. Saknar ännu bröstdjup. Framstopet är lite högställt. Lite i längsta laget i kroppen. Utmärkta fria rörelser. Excellent, Ck, 1 KK oplacerad i BT

Idag var domaren generös med Ck när han väl började dela ut dem. Roligt.

Så var det Aziza som stod på tur, sista utställningen på länge för henne då jag nu är helt övertygad om att det finns bebbisar i magen. Så här löd hennes omdöme:

Stor välproportionerlig tik med utmärkt huvud. Korrekt bett. Välformade ögon och öron. Utmärkt hals, överlinje och vinklar bak. Bra päls. Fria parallella rörelser. Excellent, Ck 2 KK, dock oplacerad i BT

Glad och nöjda för dagen köpte vi rosetter och hämtade Ck-priser innan det blev en mjukglass i Carolas och Jessikas sällskap. Sen var det dags att styra hem för nya äventyr.

Idag skulle Monica på Leonberget,z komma med sin fina tik Tica som nu åter var i löp och mogen för dejt med Casey. De fixade det hela galant och själva på ett naturligt sätt. Duktiga vovvar. Kvällen avslutades med att vi grillade och fick en trevlig pratstund med kaffe och goooood glass. M blev alldeles salig, här skulle köpas glass när hon kom hem ;)

I morgon kommer de på besök en gång till innan de beger sig hemåt igen med en lång väntan på ytterligare små Caseybebbisar.


Tvååker Internationella

2014-07-11 00:00

Inser att det idag skulle bli varmt så packade in parasollet. De hade ändrat reglerna från förra året att ingen får sätta upp tält kvällen innan så jag insåg att det inte var någon ideé att ta med tältet.

Vi var på plats runt 08,30 då utställningen inte skulle börja förrän kl 10 så hade vi gott om tid ändå att äta frukost och rasta vovvarna.

Domare för dagen var Nils Molin och han skulle döma 41 hundar men det kom bara 40 st.

Först ut var Casey tillsammans med ytterligare fem fina championhanar. Så Nils kritik löd som följer: Mycket bra typ. Bra propotioner. Utfyllt nosparti. Utmärkt stop. Uppvisat vet. intyg ang. bettet. Mycket bra frambensvinklar. Goda rörelser. Bra kropp. Excellent, Ck, 4 KK

Eftersom det var så många hunar anmälda och Casey inte gick vidare i  BH konkurrensen så hann jag "värma" upp Diza som stod på tur. Om henne tyckte Nils så här:

Feminin utstrålning. Vackert huvud med utfyllt nosparti. Korrekta öron. Bra kropp. Mycket bra frambensvinklar. Goda rörelser. Excellent 3 KK

Så hann jag även förbereda Aziza innan hon skulle granskas av Nils som gav följande kritik:

Bra propotioner. Feminint vackert uttryck. Utfyllt nosparti. Utmärkt stop. Bra bett. Korrekta öron. Välkroppad. Goda vinklar och rörelser. Excellent, 1 KK

Så var denna dagen över och vi ser fram emot morgondagen. Men innan vi styrde hemåt så körde vi ner till havet i Falkenberg och badade, så efterlängtat då det inte blev något dopp förra året. Men i år ska det nog bli några fler.

Tack och kramar till ER  som läser och följer oss, träffar oss på utställningar, skrattar och gråter ihop med oss.

Bjuder på några badbilder till som vi avslutade dagen med. I kväll hade pollettern trillat ner på älskade Diza med

Diza superkoncentrerad

 


SEMESTER

2014-07-10 00:00

Sovmorgon ingen klocka som ringer och SEMESTER, vilken härlig känsla. Inte nog med ledighet, SOLEN skiner och det är VARMT.

Det var så gott att vi slängde in hundarna i bilen, ja alla utom lilla Aziza som inte får bada nu, så lugnast för henne att få vakta huset. Diza är dock lite försiktig så Wille fick bära ut henne så hon förstod att hon kunde simma in till land. Det är lite svårt i "vår" sjö, det är mycket stenar men svalt och gott är det. Idag blev det två dopp och sista gången fick det bli lite kort med

Casey 3

Vi har lina då Casey  är så ivrig att han måste hållas lite kort ;) men han älskar det


Cosmos flyttar

2014-07-07 00:00

Tänk att saker och ting för det mesta ordnar upp sig med tiden.

Igår på söndagskvällen hade jag mina goda vänner C, K och J här med deras vovvar och vi grillade och åt gott. Som vanligt alltid en trevlig samvaro.

Innan på dagen så hade jag fått telefonsamtal om lille goe Cosmoz. Det var en trevlig dam från Malmö som arbetade med  att undervisa och gillade även att träna och lära hundar massa saker. Tävling va dock inget som nerverna höll för. Men det räcker väl såväl att aktivera sin hund.

Hon blev så förtjust över det jag berättade och det som Anne hade sagt om honom med, så hon bestämde sig för att komma upp idag. Med sig hade hon sina barn och alla tre föll de för grabben så nu fick Cosmoz flytta och bli en riktig skåning. Det kunde inte blivit bättre. Vilken härlig känsla att både mor och son fick det så bra.  Så lycka till allihop och jag ser fram emot lite hälsningar framöver.


Ronneby

2014-07-05 00:00

Ja så lyckligt lottad jag är som har mina kära barn spridda över landet. Nu har sonen flyttat hem till Borås men jobbar kvar i Hässleholm och har därför en övernattningslägenhet i Kristianstad som han snällt lånade ut till mamsen och vovvsingarna.

William var inte med denna helgen då han infriade sin examenspresent, ett besök i huvudstaden med bussresa dit, besök på Wasamuseet, Gröna Lund och mycket annat roligt. Men framförallt lekfarbror till lilla kusinbarnet Oliver  vars stora favorit och förebild William är 

 

Mamsen och hundarna styrde kosan mot Skåneland vid sen lunch och mötte sonen för mottagande av nyckel. Väl framme i Kristianstad blev det en härlig promenad och sedan ett besök på Ica Maxi för att inhandla lite förnödenheter.

Väcktes i ottan av att dottern som befinner sig i USA var pratsugen och tur att mamse var morgonpigg kl 05,30 ;)

Gott är det att i alla fall vara i tid till utställningen och hinna rasta både sig själv och hundarna.  Väl mötta av många goda glada och trevliga uppfödare väntade vi tålmodigt på vår tur då det var andra raser för oss. Det var 21 anmälda Dansk svenska som domare Karl-Erik Johansson skulle granska.

Som vanligt Casey först ut och så här sa Karl-Erik om honom:

Utmärkt typ. Myket vackert välformat huvud, välburna öron  mörka ögon, bra stopmarkering, omvänt saxbett (intyg uppvisat på skada) Kraftig hals, ryggen kunde vara lite fastare, välburen svans. Utmärkt bröstkorg, tillräckliga vinklar. Rör sig bra. Excellent, Ck, 1 KK, BH 3

Utmärkt mentalitet

Sen var det stressigt värre då det var Dizas tur direkt och sedan Aziza därefter med nummrena efter varandra. Om Diza sa han så här:

Mycket god typ på den större sidan ( mätte henne till nästan 37 cm). Mycket välformat huvud, välburna öron, men ganska stora ögon, bra stopmarkering, bra bett, halsen behöver bli kraftigare. Ryggen är något för mycket välvd över ländpartiet, stubbsvans, kraftig bröstkorg, bra vinklar, kunde ha lite mer benstomme. Rör sig bra. Very Good, 1 KK

Sist ut var Aziza som fick följande kritik:

Utmärkt typ. Mycket välformat feminint hvud, välburna öron , bruna ögon, tillräcklig stopmarkering, bra bet, kraftig hals, bra rygg, välburen svans, utmärkt bröstkorg, bra vinklar, rör sig mycket bra. Kunde vara i lite hårdare kondition. Excellent, 1 KK, Ck BT 2 Cert

 

Och så passade vi på att ställa i uppfödargrupp med och fick följande omdöme:

En ganska jämn grupp, typlika hundar av bra kvalité. Bästa Uppfödargrupp. HP

Glada, svettiga nöjda och belåtna packade vi in oss i bilen och körde de 30 milen hem igen. Med bra musik i högtalarna och barfota så orkade vi hela vägen hem. Nu ser vi fram emot Tvååker nästa helg.

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juli 2014»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008