Blogg

Borås Ryda

2014-06-29 00:00

Med fasa för tråkigt väder så var det med blandad förtjusning vi såg fram emot utställning på hemmaplan. Men vi hade tur, lördagens värsta regnväder försvann och vi fick uppehåll och en skymt av solen nästan hela tiden, men då det var dags för oss att gå in i uppfödargrupp så kom regnet. Vi överlevde och det gick snart över och solen kom fram igen.

Domare för dagen var Carsten Birk från Danmark och det var 38 hundar anmälda. Jag tror det bara var en som inte dök upp.

Om Casey tyckte han så här:

Prima propotioner och substans. Mycket välskuret huvud. Härligt uttryck och utstrålning. Välburna öron. Prima hals och överlinje. Något stel fram. Bra djup och bredd i kroppen. Prima färg och välburens svans. Fria rörelser. Bra temperament. Excellent,ck 2 BH

Snabba ryck när det bara är några/något nummer mellan hundarna. Så nästa i tur var Diza som Carsten tyckte så här:

Bra storlek. Bra förhållande skalle-nosparti. Aningen små ögon. Örats veck kunde vara högre. Bra bett. Utmärkt hals och rygg. Bra djup i underlinjen. Bra bredd i fronten. Utmärkt benstomme och vinklar. Bra päls och färg. Kunde röra sig mer fritt. Excellent, 1 junior, ck oplacerad i tik KK.

 

Pust och stön, in med nästa hund, tur man har många goda vänner som hjälper till och mysiga Wille som både handräcker med hund och skriver resultat.

Om Aziza tyckte Carsten så här:

Kompakt kropp. Mycket välskuret huvud. Mörka ögon, bra pigment. Flott bett. Prima hals och överlinje. Bra volym i kroppen. Utmärkta vinklar. Prima kors och svans. Fria paralella rörelser. Härligt temperament. Excellent, 1 unghund, ck oplacerad i tik KK

Eftersom Mia och Annika var på plast så bestämde vi oss för att visa uppfödargrupp trots att Karin inte var på plast. Av någon konstig anledning så blir jag alltid tillfrågad om det är jag som är uppfödare. Carsten gissade på att det var Cenzo o Cula som var syskon och Casey o Diza och uttryckte sig så här om gruppen.

Jämna grupp. Mycket typiska huvuden med härliga uttryck. Välproportionerliga. Passande substans. Prima färg och teckningar. Värburna svansar. Fria rörelser. Härliga temperamnet.

1 och herderpris

 

Så var dagen över och vi passade på att gå en vända och titta i alla stånden, dock utan att köpa något mer än glass. Sen packade vi ihop och ser fram emot Ronneby där det är 21 hundar anmälda och jag åker själv då W ska till kusinen i huvudstaden och semestra några dagar.


Ytterligare en dejt

2014-06-17 09:21

Idag fick de ytterligare en dejt och nu hoppas vi verkligen på valpar framöver.


De där med vandrarhem o hotell - kan överraska

2014-06-15 00:00

Ja hotell och övernattningar kan överraska. Jag hade bokat övernattning på Hotell Älvsjö, vad jag trodde var Connect hotell.

Det stod klart och tydligt att incheckning var fram till kl 22 så när kl var runt 20 så kände vi ingen stress, det stod även i bekräftelsen att rummet inte skulle ha fönster. Det bidrog till att vi inte hade brådska heller. Så vi bestämde att köra till Coop och handla lite kvällsmat. Precis när vi svänger upp på p-däck där så ringe mobilen, och då man inte får prata i tel o köra bil så svängde jag in på en ledig ruta, med solen i ögonen och Coops STORA reklamskyltar framför så parkerade jag. Det var hotellet som ringde och upplyste om att de skulle stänga receptionen tidigare, så när kommer vi. Snacka om att bli stressad ! Med W kvar i bilen och på språng så rusade jag in på Coop för att få lite förtäring till kvällen. När jag så kommer ut ingen ser jag på håll en man som står och tar kort på min bil ? ! Jag kliver fram och frågar om det är något som är fel, en tjurig liten korpulent man tittar på mig med svarta små ögon och nickar över sin egna högra axel mot en skylt där det klart och tydligt HANDIKAPPAD - GAAAAAAH

Ja, men snälla uttrycker jag. Du får överklaga fick jag till svar. Sur, arg och bitter kör vi därifrån med en böteslapp på 1000 kr, surt sa räven.

Det gjorde ju inte saken bättre att kliva in på hotellet efter att ha fått köra runt för att hitta ledig parkering som hörde till hotellet så jag inte skulle få fler P-bot. Man lär sig fort !

Något irriterad, gråtfärdig så möts jag av en äcklig doft- sunkiga heltäckningsmattor, gäster som inte ser så frächa. Jag tas emot av en lite donna som berättar att ja du har ju husdjur så det kostar extra, 225 kr.  Olusten sänkte sig mer o mer, de här kändes inte bra. Jag fick nyckel och betalade tillägget och begav mig till rummet, det var absolut ingen inbjudande syn eller placering av rummet. Mer som en bunker på ett fängelse. Jag återvände till recptionen och lämnade tillbaka nycklar och sa att vi inte kunde bo så. Ja är inte säker på att hon uppfattde vad jag menade.

Vi fortsatte gatan lite längre bort och hittade Connect hotell, det som jag trodde jag bokat från början. Det fick ju bära eller brista, ledig och tillåten parkeringsplats hittades och jag kilade upp för att höra om de hade något ledigt rum. Jo, då det fanns det och då bad jag om rum med fönster, njae de var inte säkert, SNÄLLA ! jo men vi har ett här. Tack det tar vi och jag har husdjur, ja de kostar 200 kr extra. Tar det ! Hotellet var mycket ljust och fräscht, där var öppna ljusa ytor och trevligt samlingrum med tv och bar. Vi fick gratis parkering i bevakat p-hus med ingång direkt till hotellet. Allt detta till 50kr mindre än vad det förra hotellet kostade. Det kallar jag ett KAP.

Vi gick till vårt rum för att kolla in och möttes av ett ljust hörnrum med fönster på två håll. Det stor ytterligare en säng så de var plats för tre, det såg lite obäddat ut men glada över fönster och fräscht för övrigt så brydde jag mig inte så mycket då vi hade egena med oss oxå. Man kan dock känna en viss förföljelse av otur, skulle kanske inte gått upp denna dagen. Det bekräftades av en ÖVERFULL papperskorg. Vi plockade upp påsen och tog med den ut till receptionen och den stackars receptionissan höll på att få ett frispel, GAAAH vill ni byta rum, ni får ett annat:, NEJ tack vi är nöjda, men du får gärna plocka ut extrasängen så vi får lite mer plats, svarade jag vänligt. I jämförelse med förra hotellet så var detta paradiset. VI gick till bilen och började packa in. I rummet möttes vi av en flitigt och artig receptionissa som på WIlles fråga om WiFi svarade att ja, det går bra, det kostar  75 kr för ett dygn. Ganska snabbt ändrade hon sig och sa: Ja menar att det går bra, kom du ut till mig i receptionen så får du en kod. Detta är en själklar kompensation för det ostädade rummet och jag tar självklart bort husdjurstillägget. Vilken service! Den kvällen la jag mig ganska nöjd ändå och sommande med ett leende. Jag skrev en lång och tacksamt omdöme på vårt boende.


Parning

2014-06-15 00:00

Aziza fick en dejt till med Eddi idag och det blev lite längre häng så nu hoppas vi på fina valpar i augusti. Ser fram emot detta med spänning.

 


Avesta

2014-06-14 00:00

Vi vaknade till en kall och blåsig morgon, om än solen lyste så var det kyligt för att vara sommarmånaden juni. Tur var att vi hade kläder med oss för detta så här skulle inte frysas i alla fall.  Ut och rasta hundar och mata dem, sen styrde vi vidare mot Avesta i god tid.

Väl framme så välkomnades vi av många goa glads uppfödarkollegor, det känns så värmande och roligt att möta dessa underbara människor. Så har man ju massor att prata om så tiden går så fort.

Först ut var Casey i championklassen och de gick fort då det bara var 21 hundar anmälda. Domre för dagen var Moa Person ( som är syster med GW Person, fick jag veta i Kolbäck ) om Casey tyckte hon så här:

Utmärkt typ och storlek. Välpropotionerligt hanhundshuvud med bra kraft i nosparti och underkäke. Stark hals. Lite öppna vinklar fram. Tillräcklig bak. Raka fina framben. Väl välvd bröstkorg. Utmärkt musklade lår. Ej i toppäls. Kliver på i rörelse bak, lite kort fram.

Excellent, ck, BH 2

 

Sen rullade det på snabbt och näst vovve till granskning var Diza. Om henne sa Moa så här:

Utmärkt typ och storlek. Välformat huvud tillräckligt utfyllt för åldern. Korrekt uttryck. Bra hals och skuldra. Korrekt vinklade överarmar. Kan ha aningen mer stomme till storleken. Välformad bröstkorg. Fallande kors lite öppen knävinkel. Lorrekt i hasen . Rör sig kort och hjulbent bak och ok fram. Pga kors priset. Very Good

 

Sen var det ingen ro och vila utan sista hunden av mina var Aziza i unghundsklassen där Moa tycket så här om henne.

Utmärkt typ och storlek. Välformat tikhuvud, dock kan stopet vara mindre markerat. Aningen öppna ? harmoniskt vinklad fram. Bra ben och tassar. Väl välvd bröstkorg som kunde vara lite längre i sin undre del. Korrekt vinklad i sin has lite öppen i kropp pga fallande kors. Bra päls. Bra rörelser fram, lite kort o bundet bak.  Excellent 2 KK

Så idag blev det ingen tik i BIM utan ensam stod fina Comet som BIR. Han är så läcker, stort Grattis till Monica och Marika för denna snygge grabb.

När vi pratat klart och kände att blåsten satt sina spår i kroppen och skalle så körde vi neråt Stockholm för att låta Aziza dejta fine Eddi. Efter det var avklarta så fortsatte vi till E och Trollbäcken där vi skulle få husera en natt.


Skolavslutning och en lång dag

2014-06-13 00:00

Fredagen den 13 känns ju lite pirrigt då man vet att man ska ut i trafiken och har en lång resa framför sig.

Men först skulle William ha skolavslutning och avsluta nio år i grundskolan. Ett långt härligt sommarlov väntar innan gymnasiet väntar till hösten.

Innan vi körde till avslutningen så var bilen packad, hundarna badade och lille Cosmoz med oxå. Det blir en omställning att komma med ut i världen på massa äventyr. Fast ja vet att han har varit med familjen K på någon resa innan.

När avslutningen var klar vid 19-tiden så styrede vi mot vandrarhemmet i Norberg för att på lördagen ställa ut gänget i Avesta. Spännande. Resan upp gick bra och vi fick ett stort fin rum med plats för sex personer att sova över, precis som en liten lägenhet. Trots att det var ljust nästan till kl var över midnatt så somnade vi.


Candelinz Cosmoz flyttar hem igen

2014-06-12 00:00

Ibland är livet fyllt av överaskningar :D som när man får ett meddelande på FB om att en familj inte kan ha kvar sin familjemedlem pga ändrade arbetsförhållande.

Så jag och Wille körde till Mölnlycke och möttes av en glad och sprallig liten kille som genast visade att han kände igen oss. Det var heller inga problem för han att "flytta" tillbaka in i flocken hemma. Pappa höll han kort till en början men bjöd ganska snabbt in till lek, för att de sedan somnade alla tre i en hög. Aziza får ju hålla sig lite undan då hon löper ;)


Sveriges nationaldag - nu händer det saker

2014-06-06 00:00

I morse väcktes jag av min för många irriterande sms singnal ;) det kom en fin bild på Caseys 2 kull valpar. Det var danska Gaia som valpat 4 små underverk, 2 hanar och 2 tikar.  Alla mådde bra och jag kommer med all säkerhet få massor av uppdateringa från Lisanna framöver.

Sen upptäckte jag att Aziza blöder så här kommer det bli att pyssla och knåpa för att få ihop dejt till henne med. Vi får se om det går att göra ett försök i samband med utställningen i Avesta nästa helg. Då ska även Casey få dejta S18278/2008 Leonberget,s Scout Larue Maddie "Tica" en jättespännande kombination som vi ser fram emot. Detta blir hennes sista kull.

Övrig sysselsättning så här på nationaldagen har varit att låta Casey para "Berta" en gång till och det skötte han med glans. Ett  häng på 7 minuter blev det. Så nu återstår ett försök på söndag innan damen åker hem igen.


Fint besök till Casey

2014-06-04 00:00

Ibland händer det saker i en rasande takt här. Jag fick ett telefonsamtal om en tik med intressant bakgrund och frågan om att para med Casey.

Ägaren skulle bara kolla upp då de bodde en bra bit härifrån och återkom med besked om att det blev andra saker som påverkade att som hon uttryckte det " detta måste vara meningen". Så i dag på middagen dök Vandra " Berta" upp och de var ingen tvekan om att hon ville dejta Casey som på en gentlemans sätt gjorde vad som förväntade sig av han.

Nu stannar hon här medans matte gör en resa i södra sverige och tar med henne hem på söndag.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juni 2014»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008