Blogg

SGVK utställning Kollbäck

2014-05-29 00:00

29 maj

Vi packade bilen och åkte till äldsta dottern och bästa barnbarnet O redan på onsdag eftermiddag. Väl framme i ett ännu kyligare Sthlm än det vi lämnade hemma så var det gott att mötas av värmande kramar från barnbarnet.

Det blev en avkopplande kväll i soffan och fotbollsmatchen Sverige - Danmark innan sängen väntade. Sömnen blev det lite si o så med då jag var nervös inför morgondagen.

Det var 41 hundar anmälda och det blev till att stiga upp tidigt då det tog ca 1 ½ timme att köra ner till  Kolbäck. Vi kom iaf i väg redan strax efter kl 07 och var framme vid 08.40 så det fanns gott om tid att sätta upp tält m. m

Först ut som 17 hund i championklassen var Casey med motstånd av tre tidigare omtalade BIR-vinnare på tidigare utställningar.

Domare: Rodi Hübenthal gav honom följande omdöme:

Mycket god typ. Kraftigt välbyggd. Mycket bra huvud, hals och rygg. Bra bröstkorg, lite för branta överarmar, kunde vara lite bättre anslutning i arbmbågar, rör sig bra. Bra färg.

Excellent, 1 med Ck, Bh 2

Sedan var det dags för Diza som han tyckte så här om

Välbyggd, bra utvecklad för sin ålder. Typiskt bra huvud och uttryck. Bra hals och rygg, blir något hög bak i rörelse. Lite för låg svansansättning. Bra bröstkorg. Goda vinklar, bra steglängd. Bra färg. Excellent, 3 i KK

Sist ut lilla otåliga Aziza som med jämna mellanrum påkallar att matte är för långt bort.

Om henne tyckte han så här:

Mycket välbygd och välutvecklad, typiskt mkt bra huvud och uttryck. Korrekt halslängd, stram rygg, lagom lång i kroppen, välformat bröst. Korrekta vinklar. Typiska rörelser.

Excellent, 1 i klassen med Ck, 2 BT

Mycket glad och stolt matte som packade ner och återvände hem till dottern med familj för att fira framgångarna.

Vi stannar över en natt innan vi återvänder hem och ser fram emot Avesta om 14 dagar.

På återhörande kära vänner

 


17 maj på Hässleholm

2014-05-19 00:00

Hässleholmutställningen och Svängstabesök

På fredagseftermiddagen styrde vi mot Strömsnäsbruk där vi bokat övernattning på ett vandrarhem. Vi möttes av en grupp av äldre byggnader som var inredda för ändamålet, de låg vackert utemed Hammarsjön inramat av härliga lövträd.

Vädret var på vår sida och kvällsolen lyste vackert över sjön. Vi gick en promenad med vovvarna innan vi gjorde oss hemmastadda i rummet. Vi var inte ensamma utan det var en gäst till. Ljudet från E4 hördes ganska väl över sjön men avtog dock längre fram på kvällen.

Sömnen var sådär, både hård säng och ett gäng hundar bidrog till att den inte blev så bra. Vaknade 05,12 på lördagsmorgonen och gjorde en snabbrunda med vovvarna sen kröp jag ner igen. Kl 06.00 var vi vakna och började packa in i bilen innan rummet skulle städas och vi tacka för oss och fortsätta mot Hässleholm. Dit skulle det ta ca 45 min, lagom så här på morgonkvisten.

Den här dagen skulle bli kul då både Casey och Azizas uppfödare kommer vara med och ställa ut andra av dem uppfödda hundar. Jag ska hjälpa Carola och ställa en halvsyster till Aziza.

Vi var framme i god tid och var nästan ensamma på plan som var vattensjuk av gårdagens regn. Men det är alltid skönt att vara framme i tid.

Strax efter oss kom Caseys bröder med mattar, sen kom Carola och till sist även Karin med make. Massor av härliga kramar och goa skratt inledde denna morgonen.

Först ut var valparna och sedan så var det Caseys tur. Domaren för dagen var en dansk dam som hette Lilian Christensen. Om Casey tyckte hon så här:

Maskulin och kompakt hane. Mycket välbyggd. Trekantikgt huvud där stopet inte får bli djupare. Mycket välutvecklad kropp. Mycket bra tung underlinje. Välplacerad svans. Aningen rak överarm. Bra vinklar bak. Rör sig rastypiskt. Mycket trevligt temperament. Mycket bra päls. Mycket välvisad. Excellent, Ck, 3 i Klassen och 4 Bästa Hane

Glad och nöjd matte då det för dagen är 56 anmälda hundar och jag tror det slutade med två strukna bara.

Sen var det lilla Dizas tur, hon börjar tycka det här är lajbans och vet vad matte vill. Hon fick följande kritik:

Välutvecklad juniortik. Mycket bra huvud och uttryck. Aningen stora öron. Mycket bra kropp för åldern. Tillräckligt lång bröstkorg. Tillräckligt förbröst. Bra tung underlinje. Korrekta vinklar fram och bak. Prima pälskvalité. Trevligt temperament. Välvisad.

Excellent och 3 placerad i klassen.

Sist men inte minst så var det Azizas tur, hon som väntat tålmodigt och inte är så nöjd med att sitta kvar utanför ringen när matte är där inne med de andra.

Hennes kritik löd så här:

Välutvecklad tik. Mycket bra huvud med kvickt uttryck. Aningen mer förbröst önskas. Aningen rak överarm. Mycket kompaktkropp av korrekt längd. Korrekta vinklar bak. Rör sig väldigt rastypiskt men ska ännu stabiliseras i fronten. Bra pälskvalitét. Trevligt temperament. Välvisad. Excellent, 1:a med ck och 4 Bästa tik.

Glad och nöjd matte som övertalade uppfödaren om att när vi nu var här så kunde vi visa en uppfödargrupp, sagt och gjort så valde Karin bröderna C och så Diza. Glatt överraskade så vann vi också i motstånd av Bonteas och Riddarens uppfödargrupper. Men yra som vi var i mössan så trodde vi att finalerna gick på söndagen, de gjorde de inte så vid 16-tiden var vi med uppfödargruppen i finalringen, tyvärr så har de Dansk svenska svårt att hävda sig, men vi var ändå där och visade upp oss.

Sen bar det i väg för att hälsa på Coya som efter en stund kom på att hon kände igen oss. Hon har vuxit och har fullt upp att busa med kompisen i sin nya familj. Bilder kommer.

Frampå kvällen körde vi mot Svängsta för att avsluta dagen tillsammans med underbara vännerna Carola och Kalle. Det blev lite grillat och några glas vin innan kudden kallade.

På söndagen var vi och införskaffade lite hundgodis till juvelerna och sedan en kik på ett vackert hus i omgivningarna runt Svängsta. Vädret var inte med oss idag, regnet öste ner. Men fram på eftermiddagen och kvällen så sprack det upp lagom till vi skulle köra hemåt. Den här gången valde vi en annan väg från Tingsryd, där körde vi över Älmhult och upp till Ljungby, det är så roligt att få se lite annan omgivning.

Nu är det en helg hemma innan det bär iväg igen, då mot Avesta :)

Må väl och var rädda om Er

 

 

 

 

Kategori: Utställningar

Lidköping 10 maj

2014-05-10 00:00

Vilken dag !!!!! det blev till sist.

Från att ha fått övertala Sanne om att vi skulle åka, till att själv känna sig ganska avslagen och inte så engagerad i att ge sig iväg på utställning. Så möttes vi i Ulricehamn och styrde kosan mot Lidköping. Men när två kära vänner kommer tillsammans så pratas det vilket resulterade att vi tog vägen över Skövde i stället för Skara dit.

Så slutar dagen med att vi åker hem med BIR & BIM och en fjärde bästa tik placerad Adidac Diza

Ja domare Aase Jakobsen tyckte verkligen om mina hundar, särskilt Aziza då som hon var mycket entusiastisk över hennes kropp och utseende.

Det var 21 hundar anmälda och det roliga var att alla kom. Först ut var en liten valp från Adidac, ett syskon till lilla Flizan som Karin och Bengt har kvar. Han blev bästa valp, men stannade inte kvar för att delta i gruppfinalen. Sen var det två juniorhanar, två öppenklass hanar och sen dags för Casey som hade en motståndare i Stallbackas Rekorderlige Rune. Domaren tyckte bäst om Casey och gav följande kritik:

Utmärkt typ med gott uttryck. En aningen skevt bett. Bra nacke, hals och rygg. Kunde önska en aning bättre förbröst. Normala vinklar, bra bredd i lår och rör sig rastypiskt.  Excellent, Ck, BH 1, BIM

Sen var det dags för Diza och när man ställer fler hundar då det är få deltagande så går allt som på löpande band.

Om Diza tyckte domaren så här:

Utmärkt typ, gott huvud och uttryck. Bra öron, bra nacke, god rygg. Kan ännu utvecklas i front men bra längd och bredd i bröstkorg. Bra bredd i låär. Ok Benstomme och tassar. Rör sig rastypiskt.  Excellent, Ck och Bästa tik 4

 Sist ut så var det mattes lilla röda loppa som otåligt fått vänta på sin tur. Hon fick följande kritik av Aase.

Utmärkt typ med gott uttryck. God kropp och antydning till förbröst. Ok vinklar. GOda lår och tassar. Bra bröstkorg ohc djup. Rör sig rastypiskt. Trevligt temperament. Excellent, Ck, Cert och BIR

Kategori: Utställningar

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«maj 2014»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008