Blogg

En uppfödares nagelbitare

2013-10-10 00:00

En uppfödares nagelbitare

Idag har jag varit och röntgat både Casey och Aziza. Båda har ju ålder inne eller lite övermogen som i Caseys fall men det passade bra nu efter att Aziza löpt igen så behöver vi inte störas av det.

Jag tog foto med mobilen som inte blev så bra och då är det bar att ha fått bilderna på skiva med.

En kollega tittade på dem och tror ok på den ena men tveksam till den andra. Så nu återstår det att se vad SKK kommer fram till.

 

Jag har lagt upp HD bilder i galleriet i en egen mapp på mina röntgade hundar och resultat på dem som är redovisade.


BAM-BAM

2013-10-09 00:00

BAM-BAM

Ja de lille grabben har flyttat hem igen och söker nu nytt hem.

Han är så go och trevlig så jag är ledsen över att det blev som det blev. Båda två pojkarna som jag har haft förmånen att följa är jättfina exteriört och rör sig bra. De är lite svajiga öron på Bam-Bam men så fin i kroppen och svansarna blev ju så fina till slut på dem båda med.

Så det är med avel idel ädel överraskning.  

Ja kommer med bilder och mer information om honom inom kort


Uppsala och debut för Diza

2013-10-06 00:00

Uppsala och debut för Diza

En av mina uppfödarkollegor slängde ur sig frågan om jag inte ville hänga på norröver på utställningar ? Sagt o gjort så bokade jag vandrarhem och bestämde mig för att hänga på till Uppsala och Jälla ridhus den 6 oktober.

 

J som hade en tik som löpte kom på förmiddagen till mig från Skåne där hon parat henne. Så nu skulle vi packa 8 hundar i min bil. En löptik, två hanar och fyra andra tikar och så lilla valpisen. Samt vår packning

Efter att ha flyttat om och hittat en mindre bur till valpen så började vi vår färd norröver.

Väl framme på kvällen och glada över att han lämnat det värsta regnvädret bakom oss så fick vi leta ett tag innan vi hittade det lilla hotellet och vandrarhemmet. Till slut så gjorde vi det i alla fall och började konka in på våra saker. Innan vi var klara med allt så hade vi fått många goa skratt. Vi som bor på landet och inte är så beresta, i alla fall inte jag, fick mig ett gott skratt när vi skulle låsa upp vårt rum. Jag hade fått sms med koden till ytterdörren och sen fanns det en lite låda med kodsiffror utanför rumsdörren. J knappade in koden och sen undrade vi vad som skulle hända, för dörren gick inte att öppna, men så föll luckan ner och där innanför låg det en nyckel. Vilka finnesser. Så öppnade vi dörren och skådade in i rummet som precis innanför till vänster bestod av en våningssäng, till höger klädhängare, en tv på väggen med klaffbord nedanför, längst bort i hörnet en korgfåtölj och efter sängen var det väl ca 60 cm kvar sen kom väggen o ett fönster. Det kändes väldigt litet och trångt för två personer och 8 hundar varav två bur   Jag behöver väl inte säga att vi skrattade.

Ut på en promenad med vovvarna innan det var dags att krypa ner och försöka sussa.

 

Det skulle bli debut för Casey i unghundsklassen och likaså för Diza i utställningsringen. Hon kommer då att gå i 4-6 månader nu och i Svedala blir det 6-9 månader detta året. Så får vi se vad det blir för planer för nästa år.

Jag hade in i det längsta inte tänkt ställa henne men så ändrade hon sig till det bättre och tur var väl det. Lilla loppan var ensam i sin klass men det var två hanar i 6-9 månader. Så hon vann ju sin klass med hp och var välkommen tillbaka och vann även mot hanen, så glad men samtidigt snopen jag blev, vilken debut. Så nu var vi välkomna till finalen i eftermiddag.

Hon var så duktig och gick fint i koppel och stod så fint när jag ställde upp henne. På bordet stod hon fin som om  hon inte gjort annat. Stolt matte !

Domaren Yvonne Brink gav henne följande omdöme:

Hund med vackert uttryck. Bra proportioner. Bra ögon, färg och form. Bra längd och utfyllt nosparti. Något framskjuten skuldra. Bra kropp, kors och förbröst. Medelkraftig benstomme. Välvinklad. För ålder bra rörelser. Bra päls. Bästa Valp ! HP

Sen var det Caseys tur och han fick möta tre hanar. En av dem två månader yngre än Casey och de andra nästan två år. Han fick följande omdöme:

Intyg tänder 130129, Distriksvet Svenljunga.

Välskuret huvud, bra proportioner. Bra stop kund ha något mer utfyllt under ögonen. Välplacerade öron. Vacker överlinje. Välutvecklad robust kropp. Något stel i överarmen. Medelkraftig benstomme, kunde ha något kraftigare has. Rör sig utmärkt med stark rygg. Välvinklad.

Excellent, 1 KK med ck, BH 4 med reservcert

Överlycklig matte och mer rosetter, vilken början på dagen. Snart var det dags för Aziza och Martha, var skulle det sluta?

Lilla Aziza som inte vill vara för långt från matte gråter trots att burarna står ganska nära ringen. Så ingen blir gladare än hon när det är hennes tur. Hon hoppar och studsar som jag vet inte vad. Mitt hjärta ömmar så för denna härliga lilla hund

Det började kännas som en vana att vara in ringen och ta domaren i hand.

Omdömet blev:

Välskuret huvud. Harmoniskt uttryck. Bra proportioner skalle nosparti. Vackra ögon, färg o form. Bra öron. Vacker över och underlinje med väl tillbakalagd skuldra. Något rak överarm. Bra kors, tillräcklig benstomme. Välvinklad. Välmusklade lår. Rör sig genom sunt ? Bra päls. Välvisad

Excellent 1 KK med ck, BT 3 med reservcert

Wiii lilla älsklingen är så roligt att ställa, precis lika tossig så är hon lika kontaktvillig och står som ett ljus.

Nu var det bara Martha kvar och hon var lite taggad med för nu var det länge sen som hon var med i ringen. Hon skulle möta sex andra tikar och där var en till som hade chansen att bli champion. Spännande.

Omdömet löd:

Huvud med bra proportioner. Ett öra något lätt. Bra ögon kunde ha något mer stop och mer utfyllt under ögonen. Bra hals, skuldra. Rak överarm. Bra kropp, bra bröstkorg. Något kort kors. Tillräcklig benstomme. Kunde ha något bredare lår. Rör sig bra från sidan. Något tåtrång.

Excellent, 2 Kk med ck och oplacerad i BT

Jätteglad över att vi klämde till med ett ck i den konkurrensen och nu ser vi fram emot nästa gång och då kanske en championtitel.

Ja så var dagen över och nu skulle vi packa in i bilen igen, det hade tillkommit två säckar foder och massor av rosetter men va gjorde väl det när vi var glada och nöjda med resultatet. J fick ju med sig ytterligare en champion hem. Stort Grattis !

Nu ska vi hem och fortsätta förbereda oss på HD-röntgen i morgon. Hua va det kommer vara nervöst.

Må så gott goa vänner så synd vi snart i vänstervarv igen i Växjö

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«oktober 2013»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2012
  2011
  2010
  2009
  2008