Blogg

Backamo Ljungskile 20130824

2013-08-24 00:00

Backamo Ljungskile 20130824

I härligt sommarväder började vi dagens resa mot västkusten. Idag fick vi trevligt ressällskap av Gitte Gotts Vibbe och hans matte Sanne.

För var utställning som kommer så stiger nervositeten och det här blir ju Caseys sista juniorutställning. Nästa gång kommer han göra debut i unghund och då blir det ännu mer spännande att se om han håller kvallité och utveckling motsvarande där.

Men idag skulle både Casey och Aziza beskådas av Beng-Åke Bogrens skapa öga.

I Caseys klass var det fyra hanar anm men en kom inte så det blev tre fina killar kvar varav den ena kvällen innan erhållit Cert på SGVK utställning för domare Kitty Sjong från Danmark, en utställning som jag avstod ifrån.

Bengt bedömde Casey med följande motivering tillsammans med domararpirant Anna Uthorn

Härlig hane av bra modell, tilltalande huvud med trekantighet. Mörka ögon, tillräcklig bröstkorg för åldern, tillräckligt förbröst, passande benstomme. Rastypiska kors och vinklar. Välburen svans. Bra päls och färg. Excellent med Ck och BH 3 med reservcert.

Om Aziza tyckte han följande:

Härlig tik av bra modell, rastypiskt huvud, välkroppad för åldern. Fin topline, rör sig bra från sidan och bak, slarvar ngt i fronten. Vacker päls och färg.

Excellent - no more

Vi fick en lite idé om att dra norröver på utställning, smälter det någon dag så får vi se men planerna på Växjö, Svedala och Stockholm är bokade.

Jag har också samlat mod till att röntga Casey så tid kommer bokas inom kort och sen kommer en olidlig väntan.

Tack alla för en underbar dag i strålande väder, var rädda om varandra.

KRAM


Händelserik helg Askersund - Ronneby

2013-08-12 00:00

Händelserik helg Askersund - Ronneby

Den här helgen skulle innehålla UTSTÄLLNING :D

Först skulle vi närvara i Askersund där vi aldrig innan varit och inte heller ställt för domare Nina Karlsdotter.

Ja kände att det skulle bli många mil att köra för på söndagen var det dags för Ronneby även det en debutplats för oss i utställningssammanhang så jag hade bokat boende åt oss. De små vovvarna hade fått vovvevakt hos bussiga Catta som även hade behålligt Martha under veckan som gått.

Efter lite sökande på nätet så hittade jag Vandrarhem i Medevi ca 2.5 mil från Askersund. Lagom och såg trevligt ut. Glatt överraskade kom vi fram en kvart innan de stängde incheckningen, så är det när man åker runt i en diselbil som inte har någon ork kvar längre   men fram kom vi iaf.

Bädda upp och rasta vovvar sen en vända in till Askersund och reka läget. Vår ras var sist ringen så det blir lite sovmorgon och tid över att hinna äta frukost.

Natten innehöll några timmar sömn, det var lite olika aktiviteter runt omkring så det kom och gick folk hela tiden och vår ras som är lite larmande oavsett man är hemma eller inte gjorde sig hörd emellanåt. Mest är det mesen Casey som tycker han ska tala om att nu är han stor gosse och så har han med kusinen som är på väg att löpa med och behöver extra tillsyn.

Vid sju hade jag inte ro att ligga kvar längre utan klev upp och rastade vovvarna i en dag som såg ut att kunna innehålla sol, precis som de lovat.

Vi började packa ihop oss och så skulle jag bara borsta tänderna innan vi åkte. De var dörrar till rummen som man måste ha nyckel med sig till så jag tog med den och gick, kvar var W och hundarna. A och C fick vid de tillfällena då vi inte kunde ha dem under uppsikt hela tiden vara i bur, men nu var C utanför då W var kvar på rummet. Vad W inte uppfattade var att när han i nödens stund var tvungen att sticka på toa var att jag tagit med nyckeln, så han ställde dörren på glänt. Men lätta dörrar och med en fjäder som spärr såg inte C detta som något hinder i att följa sin matte som försvann utan att underrätta honom om vart.

Så när jag kommer tillbaka och upptäcker att han är borta stannar nog mitt hjärta, var i hela detta sammasurie av hus och små byggnader hade grabben tagit vägen. Ut och ropa, busvissla utan resultat. In och titta om han hade stannat kvar i huset iaf, men nej. Panik främmade plats, ort och två timmar innan utställning med en stor trafikerad väg inte så långt bort, var är min älskade hund. Det är många tankar och hemska bilder som dyker upp på nyo då jag redan har förlorat en hund genom trafikolycka där hon blev ihjälkörd.

Ut igen och ropa, busvissla och vad kommer då bort i fjärran, min älskade lilla glada kille i full fart och lika överlycklig över att ha hittat matte  finns det något mer värmande än att se deras glädje.

Pust o stön nu pulsen hög men på väg ner och vi kunde starta vår resa till utställningen.

Väl framme så är hundarna som alltid på hugget och högljudda. Vår kärra packades full med burar o stolar för att möta en dag i solsken.

Det var 24 hundar anmälda och några av namnen kände jag igen i katalogen och konkurrensen var hård.

Efter en stund blev jag knackad på axeln och Irene presenterade sig, jättekul med FB vännerna som ger sig till känna, det är inte alltid lätt att känna igen varandra, oftast våra hundar som är på bilderna eller bara ett ansikte och det är inte alltid min bild av ansikte o kropp stämmer.

Efter en stund dök även A upp med sin lilla Mira-dotter och även Susanne och jag fick en trevlig pratstund. Tack alla ni rara goa tjejer för trevligt umgänge denna dagen.

Först ut var Casey som jag fortfarande ställer i junior och han fick möta två pojkar till, den ena har vi mött i Vänersborg och är ett halvsyskon till Aziza. Den pojken hade verkligen ändrat sig på dessa månader, vilket vackert huvud han fått.

Nina med domaraspirant ??? gav Casey följande kritik:

Kraftigt markerat huvud med bra form och proportioner. Utmärkta ögon, välburna öron. Kraftig hals. Bra överlinje och svans. Välutvecklad för åldern med bra benstomme. Tillräckligt vinklad. Spänstigt steg. Utmärkt päls med bra färg. Excellent. Plac 1

Inget ck den här dagen för Caseys del till min och de andra uppfödarnas förvåning.

Nu fick vi titta på de andra hanarna och hoppas på Aziza.

Då det var några strykningar så var det snart dags för Azizas tur och hon hade några fler motståndare, bl a både S, A o I fina tikar. Jag gillar verkligen I:s fina Undra, vilket huvud och tilltalande uttryck den tiken har. Det var hennes syster som skulle blivit min men då Utopia utvecklade underbett så blev det inte så.

Om Aziza tyckte Nina så här:

Fint välformat feminint huvud med utmärkt uttryck. Bra ögon och öron. Bra hals, överlinje och svans. Underlinjen ännu något uppdragen. Bra kropp för åldern, passande benstomme. Välvinklad med utmärkt steg. Lite lös fram. Bra päls och färg, lite tungt tecknad. Välvisad. Excellent Plac 1

Aziza på bordet för Nina Karlsdotter

Men inget ck här heller så trots den superfina kritiken på båda hundarna så delade hon inte ut ck till juniorer verkade det som. De andra hundarna som A o C mötte fick alla VG. Jag är absolut jättenöjd med deras fina kritik.

Nu kunde vi packa ihop och fortsätta vår resa till Blekinge och Carola, Kalle och alla hundarna.

På vägen ner mötte vi världens skyfall, det var bara att stanna utmed motorvägen för det gick inte att se något. Temperaturen sjönk ifrån 22 ner till 12 grader på någon minut. Men nästan lika fort var det över och solen sken igen nere i Jönköping.

Vi var framme i Svängstas vackra omgivning och letade oss ut på landet mitt i den vackra bokskogen till fam Carlssons mysiga boning. Till och med W blev förtjust och tyckte att: " så här kan vi bo, moster"

Det blev lite goda skratt när Carola och jag redde ut begreppet cykelväg och skidspår

Att se hur Aziza kände sig hemma och genast satte igång att leka med alla var en fröjd, även om mamma Azza inte var så förtjust i varken henne eller C så rasade Alizza o Aziza av sig och gav oss många goa skratt.

Systrarna Alizza o Aziza

VI bjöds på god mat och dryck som avrundades med mycket hundprat, avel och tankar om framtiden. De här är stunder som jag kommer minnas med glädje i höstmörkret. Vi avrundade med att krypa ner i deras fina husbil och sov som stockar tills tuppen och grannes hund väckte oss nästa morgon.

 

Med frukost och fjärilar i magen så startade vi mot Ronneby och ännu en dag med utställning. Även idag var det 24 hundar anmälda och hög kvalité på motståndet. Både halvsyskon till Aziza och helbröderna Cula o Cenzo till Casey var på plats.

Vi hann växla några ord med Rose-M och K som också kört ner från Askersund. De var jättenöjda med lördagen så deras Tuffe-Nuffeson blev SUCH. Grattis!!!

Marikas fina Emmie skulle gå i samma grupp som Aziza och bara det fick mig att bli nervis, sen hade Caseybröderna anm till unghund och då de andra två juniorerna inte kom så var C ensam i sin klass. Idag hade jag heller inte glömt att lämna fram Caseys tandintyg, det gjorde jag ju igår och fick rusa iväg och hämta det efter bedömningen. Usch så struligt det kan blir.

Domaren för dagen var Markku Kipina från Finland. Ännu en domare som jag inte ställt för innan.

Casey hemma med Ronneby rosetterna ck o Cert

Markku tyckte följande om Casey:

Bra storlek och proportioner. Kraftig kropp, tillräckligt vinklad. Bra svans. Bra huvudform och uttryck. Rör sig stiligt med tillräckligt steg. Bra temperament. Excellent, ck. Bh KK 2 med CERT

Lyckan var gjord, nu tog han sitt fjärde Cert och helt rättvist var det Mullige Malte veteranen som stod som Bästa Hane.

Idag var det många strykningar så det blev lite stressigt när Casey var inne och tävlade om BH så skulle jag stå beredd med Aziza, puts Per O hade fullt sjå att hålla koll på var jag befann mig och var jag skulle vara. Det bringar lite tur när han är med och håller i tåtarna

Så var det Azizas tur och hon hade ytterligare två mot sig. Men skötte sig perfekt och domaren frågade hur gammal hon är så fick jag svara att hon firade sin ettårsdag idag  lilla loppan.

Uppenbarligen föll hon honom på läppen då kritiken löd på följande sätt:

Feminin utmärkt tik. Välvinklad bra kropp, bra överlinje och svans. Bra uttryck och kraftigt bett. Bra temperament. Rör sig väl. Excellent med ck.

BIR med Cert

Azia hemma med Ronnebyrosetterna 

 Vilken dag, vilken lycka, lilla loppan blev BIR mot Malte.

Ja domaren var snabb så vi var klara innan kl var 12 så nu blev det en lång väntan, jag som kritiserar och tycker man ska stanna kvar och inte åka hem när man går vidare till gruppfinalen blev ju tvungen att stanna kvar. Men jag hade så trevligt sällskap av underbara Carola och Astas familj så det var inte svårt. W och Astas lillmatte fann varandra och hade trevlig tillsammans, de fotade massor och gick sedan en runda och fjäskade till sig massor av hundgodis från alla försäljarna.

Finalerna skulle börja kl 15 och så var det många andra grupper före oss men det verkade som om det var vår turdag, domaren som skulle döma vår grupp skulle med flyg så vi fick turen att gå in och bedömas direkt efter valparna som inledde finalerna. Där sparade vi 1 ½ timme :D

Vi var inte så många raser som det brukar vara representerade i gruppfinalen och fick alldeles egna individuella applåder av åskådarna bl a Beng-Åke B som också föder upp vår trevliga ras tillika domare. Det värmer

Vi hade tyvärr inget att hämta i den hårda konkurrensen utan blev avtackade.

Jättenöjda med dagen och härliga människor runt omkring, fina vackra hundar och strålande väder så kunde det inte blivit så mkt bättre.

Tack alla för en underbar helg, massor av nya bekantskaper, tankar ideer och umgänge. KRAM till er alla


Tollarp 2013

2013-08-09 08:47

Tollarp 2013

Jag blir sååååå trött på mig själv. Jag hade skrivit ett så bra inlägg utan att spara så klart å så slutar internet att fungera

Så nu ska här sparas efter var mening

Det var i alla fall ingen trevlig start på helgen, jag fick en sådant där värksjok på torsdag så handleder värkte med svullnad.

Vi packade i alla fall bilen till bristningsgränsen då jag valde att hämta husvagnen på vägen och det var ju en del som skulle med. 1½ timme försenat kom vi iväg.

Tack vare snälla C så fick Martha och lilla Bubblan stanna hemma hos henne och gå ut på härliga promenader. Diza fick dock följa med för att visas upp för K och C.

Valet av husvagnshyra blev en liten Topaz lagom stor för oss, men W hade å andra sidan bestäm sig för att sova i tält med kompisarna.

Var framme i det härliga Österlen innan solen gick ner och kom på plats. Ut på prommis med godingarna och sen som vanligt trevligt umgänge med likasinnade.

På natten fick jag och hundarna hela vagnen för oss själva, mysigt och vi sov jättegott. Trots värken, och jag fick vakna till en bättre dag.

Fredagen inleddes med avelsforum som handlade om HD och precis som veterinären lovade oss så var man inte klokare efter hennes föredrag utan tvärtom. Ja vi var nog några som fick lite att tänka på.

Efter det så blev det intressanta diskussioner och frågor.

Senare på kvällen så var det som vanligt tävlingar i lydnad och agility. Jag missade en del då jag åkte och handlade och släppte pojkarna så de fick bada lite. Det var ju ett helt underbart varmt väder.

Sen trevligt umgänge på kvällen och ladda för lördagens utställning.

Totalt är det 165 hundar anmälda fördelat på ca 80 hanar och några fler tikar. Det var ca 25 valpar anm med av båda könen och i de två olika åldersgrupperna. Det var där Casey tävlade förra året och placerade sig som fjärde bästa hanvalp.

I år gick det bra med, båda hans två bröder var här i år med och det är hemskt så lika varandra de är, vilken jättefin kull det blev av dem.

De var som sagt 22 juniorer som skulle fajtas om de 4 platserna. Casey gjorde sitt bästa men var lite svårflörtad och flämtade mest med bakåtdragna öron vilket påverkar hans vackra uttryck. Vi är dock jättenöjda över en andraplats efter broder Cenzo och strålande kritik.

VI erövrade även ck och är välkomna tillbaka till bästa hane.

Till min stora glädje fick vi den sista åtråvärda 4:e platsen dock inget Cert men 11 goa poäng till kampen om utställningstrofén.

Caseys bror tog andraplatsen och fick Certet och dagen efter blev han bästa Junior. Bra jobbat och grattis Mia

Så var det gemensam buffe på kvällen och Tollarps snabbaste hund, vilket jag valde att avstå ifrån då jag knappt kan springa själv. Mitt knä har hela dagen gett sig till känna så de blir stillhet som gäller.

Men massor av god mat och många härliga skratt avrundade en lyckad dag.

På söndagen är det damernas tur och om det var hårt på hankonkurrensen igår så är det ännu bättre kvalité på tikarna. Det visade sig snart och Aziza fick andraplatsen till min jätteglädje, vi fick dock inte vara med i BT konkurrensen. Jag gratulerar JS till deras fina tik som knep andraplatsen med Ck.

Vi passar på att glädjas stort med Azizas pappa som blev BIM iår han slogs på mållinjen av Siv så nu blev det tronskifte på Tollarp. Stort Grattis.

 

Sen var det dags att packa in i bilen och börja tuffa hemåt, en lång resa och vi var inte hemma förrän det började mörkna. Det är i alla fall gott att vagnen o allt är klart till dagen efter.

Sov som en klubbad oxe men har börjat få så ont av halsbränna, inte gott

Glada och nöjda var vovvarna över att få springa en vända i trädgården och busa av sig.

Så nu ser vi fram emot nästkommande helger och när aug är över så är det bara 4 utställningar kvar under hösten.

Ví kommer vara jättefina till de utställningarna då jag passade på att beställa nya utställningskoppel till juvelerna, är så spänd på att få dem på posten och prova.

Må så gott alla mina goa vänner så syns vi snart i ringen igen


Snart tomt i huset

2013-08-08 00:00

Snart tomt i huset

Så kommer även Bubblan att flytta till en egen familj. Hon kommer få det så bra, både lite liv med barn och sen lite pensionärsliv. Det kommer passa henne.

Men hon kommer vara kvar här ett tag då nya familjen hade bokat in semester. Just nu är det toppen för henne och Diza, de busar och leker dagarna i ända för att lika fort bara ramla ihop i en hög och sova efter lek eller promenad. De har båda lärt sig så fint att gå i koppel. Så roligt att se vad de lär av varandra.

Tre av valparna kommer nu att växa upp i min närhet vilket är jättekul att få följa dem på nära håll.

Till min JÄTTESTORA GLÄDJE så har deras svansar bara utvecklat sig till det ännu mer bättre så det som såg ut att vara lite illa blev acceptabelt.

Lille Bam-Bam fick en kompis till i sin familj så han har roligt med lekkamrat.

Lille Bingos lillhusse drabbades tyvärr av vattenkopper men det innebär ju att även Bingo fick ha husse på hemmaplan lite längre.

Från Bean som numera kallas Nesse så kom det hälsning att han funnit sig till rätta och åker med husse i skogsmaskinen på dagarna. Ibland träffar han en lite äldre kille som han får leka med av samma ras.

Så jag är nöjd med deras nya hem och familjer och att det blev så bra till slut.

Nu ser vi fram emot nästa kull och hur och när den kommer får framtiden utvisa.

Som det ser ut nu så är det lilla Aziza som passar på att gå i löp, de är ingen ordning med damerna, var ju bara 5 mån sen sist, så här gäller det att ha räkning och koll på dem.

Kram och må så gott mina vänner

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«augusti 2013»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2012
  2011
  2010
  2009
  2008