Blogg

Bean har flyttat - Bingo tingad - Bubblan letar

2013-07-25 08:45

Bean har flyttat - Bingo tingad - Bubblan letar

Så har även lille fine Bean fått en ny familj. Han har sådan tur att han får en lekkamrat, en lite äldre dansk svensk gårdshundskille i släkten. Bean kommer i framtiden kallas för Nisse och få vara med husse i skogsmaskinen på dagarna.

I tisdags när de var dags för vaccination så var fixade vi det innan han startade sin resa upp till Hallsberg.

Rapporten efter att de kommit hem var att han sovit hela vägen, gjort en kissepaus och dagen efter så hade han sovit hela natten, ätit och varit duktig med att göra sina behov utomhus.

På förmiddagen i tisdags så var även Bingos nye husse här och bestämde sig för att ta emot honom i sin flock. Så på måndag flyttar han till samma ort där Bam-Bam bor och det innebär att dessa två pojkar kommer jag kunna träffa ofta framöver. Trevligt att få följa deras utveckling på nära håll.

Nu hoppas vi bara att lilla Bubblan ska få en familj som längtar efter en bedårande lugn och sansad flicka.

Jag önskar alla valparna och deras familjer stor lycka till i framtiden


Road-tripar med utställning

2013-07-22 00:00

Road-tripar med utställning

Jaha, så har man anmält till lite olika utställningar igen :D

först ger vi oss iväg

1-4 aug Tollarp på rasspecialen

10 aug Askersund

11 aug till Ronneby

17 aug Norrköping

24 aug Backamo Ljungskile

sen är det lugnt ända tills Växjö för jag måste nog tyvärr hoppa över Sofiero även i år, det skär i hjärtat men måste ägna hästarna lite med.

Väl mött alla ni som anmält till utställningarna.

Hoppas och håller tummarna för fint väder hela vägen


Tvååker utställning Internationell

2013-07-14 00:00

Tvååker utställning Internationell

Att får sovmorgon när man ska på utställning hör inte till vanligheterna men idag så gick vår ras inte förrän efter lunch. Det var 42 andra hundar före oss.

Det var 37 anmälda hundar och som vanligt Casey först ut. Domar var Nils Molin som gav honom följande omdöme:

Bra propotioner, utfyllt nosparti, något väl markerat stop. Korrekta öron, välkroppad. Goda vinklar och rörelser.

Excellent med Ck och 2 KK

Sen var det dags för Aziza och hon sköter sig som hon ska och Nils tyckte följande om henne:

Feminin utstrålning. Bra propotioner, elegant överlinje. Acceptabelt nosparti. Bra öron och stop. Mkt bra vinklar och rörelser.

Excellent med Ck och 2 i KK

Glada och nöjda hjälpte jag till och visa avelsgrupp och vi gick även in i Gruppfinalen och visade Riddarens fina grupp.

Jag stiftade några nya bekantskaper som värmer i hjärtat.

I morgon ser vi fram emot en ny dag och domare


Tvååker Nationell utställning

2013-07-13 00:00

Tvååker Nationell utställning

Idag var det upp i arla morgonstund och packa in vovvarna som knappt orkat vakna efter gårdagen. Wille hade blivit kvar hos H för att sussa i tält.

Ja kom iväg halv sju och var nästan framme i Ullared när vä framdäck visade sig bli punkterat. Tur i oturen så var där en p-ficka som jag raskt slängde in bilen på. Upp med telefonen för att förbereda väntande vänner på vad som hänt o ev försening. Ut med hundar, burar och packning, ner o rota skruva och sen fram med den lilla enkla domkraften. Svor och kämpade ett tag för att få loss bultarna å sen på med nya däcket och in med allt igen. Då ringer A tillbaka och ja berättar att allt är lugnt och jag är på väg igen.

Då hörde jag lite fel och tyckte det tagit lång tid att byta däck, men väl hemma i kväll igen så konstaterade jag att från de jag ringt upp till att A ringt tillbaka så har det gått 9 min. De var som A sa jag kan nog bli depåchef  

Först ut även idag var Casey och idag var det många hundar anmälda, hela 57 st och det var 47 som verkligen kom. Domar för dagen var rasklubbens gamla ordförande Eva Liljekvist-Borg och hon gav Casey följande omdöme:

Mycket kraftfull maskulin hane. Vackra ögon, får inte bli rundare. Kraftfullt nosparti. Vacker överlinje. Bra benstomme, goda vinklar. Rör sig med bra steg från sidan, aningen brett fram. Utmärkt färg och päls.

Excellent, ck, BH 2 med Cert

Som vanligt så stod Aziza på tur och om henne tyckte Eva följande:

Mkt femnin tik, tillräcklig skalle, bra nos för åldern. Välutvecklad kropp. Tillräcklig hals, bra rygg. Bra bakbensvinklar. Accepterat fram. Rör sig med bra påskjut. Bra färg. Välvisad.

Excellent med ck, 1 KK, dock oplacerad i BT kk

Idag blev det sedan omvända roller i BIR o BIM så kvar med A med sin fina Frida och bäst av allt var att det var Eva som skulle döma Gruppfinalen. Så vi blev kvar som support och sällskap. Vi fick se att A o F fick bli bland de 8 bästa i gruppfinalen. Jippi

Så var denna dagen till ända och vi styrde hemåt, men efter en stund när jag började summera dagen så kommer jag på att jag inte hämtade Caseys tandintyg, så de var bara att vända och köra tillbaka. Efter lite irrande runt för att hitta var jag kunde hitta en ledig funktionär som inte var upptagen med finalerna så kunde vi på nytt styra hemåt.

Tack alla för en härlig helg och massor av ny kunskap

Nu ser vi fram emot Tollarp och minst lika fint väder


Sommar och valpar = underbar tid

2013-07-10 00:00

Underbar tid

Vilken underbar känsla det är att se valparna växa upp. Nu är de över 10 veckor och det är full rulle. Lika mycket som de ägnar åt lek kommer de och vill mysa, ligga i knäet och bara njuta. De blir mer o mer kontakbara, kommer och talar om vad de vill och frågar matte vad hon menar.

För var dag som går så ser man olika egenskaper och nya saker hos dem. Tänderna kliar mer o mer så det går åt ganska många tuggben i varierande storlekar och utförande.

Idag när det är lite kallare mulet och regn så är det mycket mys inomhus och matte får underhålla dem med lite olika lekar, vilket är balsam för själen.

I morgon hoppas vi på bättre väder 


Vattenhundar

2013-07-07 00:00

Vattenhundar

Nu när solen och värmen har kommit tillbaka så tänkte jag att valparna precis som barn ska få en bassäng att bada i.

Ljumet vatten och så ställde jag i dem var och en. De var nog ganska gott men de hoppade ut lika fort.

När man ger dem tid och bara sätter sig ner och studerar dem så blir deras nyfikenhet alldeles för stor, så även nu.

Diza har upptäckt att grässtrån på botten är roliga att fiska upp ur vattenskålen. Det resulterade i att en vattenskål som är vältsäker införskaffades då matte inte ville ha bassäng på köksgolvet.

 

Först med att undersöka den blå baljan var

Diza börjar undersöka

det är långt ner till vattnet, kan man

det gick

ups nu känner jag det genomskinliga

usch man blev blöt om tassarna bäst att stå på tre ben

bäst att ta sig ur de här, eller

nyfiken som jag är så får nog kolla igen vad det var

men va hände nu vatten i hela näsan

näe struntar i detta får försöka ta mig härifrån

och det lyckades hon med efter en kraftansträngning för att snart urforska det tillsammans med kusinen Casey

man är modigare med sällskap.

Casey behövde mer frestelse för att utforska baljan och bada tassarna.

Här kommer en bildsekvens på hur han försiktigt fiskade till sig leksaken.

 

 

försiktig på tre ben

fick tag i repet

stolt som en tupp drar han upp bollen

 Efter detta vattendop hemma för Diza så fick alla följa med till sjön när W ville bada. Det är tyvärr lite dumt vid vår badplats massor av stenar och slammig dyig botten så matte själv badar INTE. Matte föredrar havet och längtar tills vi kan åka dit.

Både Martha, Casey och Aziza har förstått det härliga med att bada men frågan var ju om Diza skulle våga gå i stora badbaljan. Å jo, den lilla modiga eller dumdistriga damen slänger sig handlöst från stenarna rakt ut och simmar med bestämda tag rakt ut i sjön, som tur var W där och kunde vända om damen så hon styrde mot land igen. Fullt upp med att hålla sig på benen med foppatofflor i sjön för att inte känna den otäcka botten missade jag att filma det hela.

Diza var inte sen att göra om sitt snygga simhopp och det ser nästan ut som om hon dyker, stänger öron och ögon och sen simmar hon med ens sån härlig bestämdhet. Lilla hjärtat hon har hittills förgyllt våra dagar med flera skratt var dag.

Det var nog lite kallt tyckte hon så när vi kom hem ville hon gärna bli frotterad med handduk innan hon somnade i solen på den varma stentrappan.

Till helgen är det Tvååker och jag tror inte jag ställer några hundar i duschen utan vi åker nog till sjön och badar.

Simma lugnt mina vänner så hörs vi efter helgen


Valparna börjar flytta

2013-07-03 00:00

Valparna börjar flytta

Igår var det en familj här och tittade på Bingo och fick lite svårt att bestämma sig då de blev förtjusta även i Bean. Men på måndag är det veterinärbesök så de skulle fundera tills dess.

Idag flyttade däremot den här lille killen till sin nya familj. Han kommer bo i grannbyn så vi kommer kunna följa honom på nära håll.

Lycka till Jonnah, Rebecka och Alexander med nya familjemedlemmen


Utställning på hemmaplan - Ryda Sportfält Borås

2013-07-01 00:00

Utställning på hemmaplan - Ryda Sportfält Borås

Jaaaa ett dygn senare så ler jag fortfarande stort

Vilken dag det blev

Eftersom det var på hemmaplan så fick min vapendragare vara hemma och vara valpvakt istället. Med mig följde min vän Catarina O som när som helst ska ha bebbis också. Hon har blivit så intresserad av rasen och kommer ev att ta Martha på helfoder. Även goa grannen K kom och var support till oss.

I alla fulla fall så körde vi inte till stan och lagom så kom regnet. Tur att jag redan tagit på mig regnställ och bekvämt ska de vara så bara tajts under.

 

Men lagom till vår ras började så sprack det upp och solen tittade fram. Det var 33 hundar anmälda från valpar till veteraner i båda könen. Massor av kända ansikten och jättekul att träffa alla igen, men största överraskningen var att Carola var där (Azizas uppfödare) de var i Gbg för att para Azza och följde med då J skulle åka och ställa. Och under dagen så dök där upp ännu fler goda härliga människor från Facebook, så roligt att träffas IRL.

 

Det var vår tur ganska fort då Casey gick som hund nr fyra och de var bara tre juniorer. Den ena av dem var Riddarens Jazzn´Jacks som vi blev slagna av i Landskrona och sedan var det en fin hane Busiga Bill från Wenzakes med Kitenga Mystify Matrix som pappa, alltså en halvbror till Aziza.

 

Med tanke på att Jazzn slagit oss i Landskrona och att Bill var en mkt fin och välväxt hane så blev jag mycket glad över att Casey blev klassvinnare med Ck. Sen var det några hanar till emellan och så var det dags för BHKK och min lille Casey tog hem det med Cert. Nu blev vi  tillfrågade om vi kunde stanna kvar då det skulle vara domarexaminera efter ringen var klar och det gjorde vi så gärna.

 

Domar för dagen var BO SKALIN och Caseys omdöme löd:

Härlig junior. Mkt bra rastyp. Vackert huvud, bra uttryck, bra kraftig hals, Välplacerad skuldra lagom vinkar fram o bak. Korrekt propotioner. Mkt bra bröstkorg för åldern. Härlig rastyp. Excellent 1KK ck, BH Cert BIR

 

Sen var det tajt om tid så var det dags för min lilla röda studsboll Aziza att gå på ring. Hon fick möta tre damer, det var tyvärr en struken. Lilla damen fick Excellent och tog hem KK med Ck. Som vanlig när man har trevligt så går tiden fort och snart var det dags för BTKL och nu var här många fina flickor. Först gick Kilhult Lady In Red och sedan Riddarens Fair Lioness två championtikar på tredje plats hittade vi en släkting, jo Campus syster Minka som erövrade ett Cert idag. Sen på fjärde plats med reservcert så stod lilla Aziza, vilken glädje  hon fick följande omdöme av Bo

 

Vackert feminint huvud med bra proportioner. Välvinklad fram o bak. Härlig attityd i ringen. Rör sig bra stark rygg, välkroppad för ålder mkt bra proportioner. Mkt lovande junior.

 

Nu ville Bo att vi skulle visa även Aziza för domaraspiranten så vi gick till den ringen och där var det Bostonterrier som skulle få en ny domare till sin ras.

Mitt i all uppståndelse så höll jag på att glömma att jag skulle in med Casey igen och tävla om BIR o BIM. Så hastigt o lustigt så var vi inne i ringen igen med Lady.

 

Till min överlyckliga glädje och med tårar i ögonen fick jag ta emot rosetten för BIR med Cert. 

 

 

Sen packade vi ihop och fick byta ring för examination där Annika som är en mkt hurtig tjej erbjöd sjävklart vår hjälp i ringen, så hastigt och lustig så visade jag Bostonterrier, en söt lite hane på 10 månader.

Sen var det en lång väntan på Gruppfinalen och förhandsgranskningen. Solen sken och inget regn så vi hade förstrött tiden innan med att hämta ut priser och gått en vända i alla stånden.

Väl inne i Gruppfinalen så åkte vi ut utan att ens domaren känt på de små hundarna. Men vi var där och visade vår fina ras i alla fall.

Glada och nöjda åkte vi hemåt, Marie o Eva hade lovat stanna till på vägen för att titta på bebbarna vilket var jättekul.

Nu ser jag med spänning fram emot vad Max F får med Marthas mamma

Tack alla härliga vänner för en alldeles fantastisk dag

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juli 2013»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2012
  2011
  2010
  2009
  2008