Blogg

Glad midsommar

2013-06-21 00:00

Glad midsommar

Härligt att vakna kl. 05.30 av ett gäng små valpisar som talar om att de behöver gå ut och göra sina behov, sen lite mat och så somnar de om igen nöjda och belåtna ett par timmar till.

Morgonen bjuder på sol så vi passar på att njuta av dagen. Ska ta lite bilder och ladda upp. Har just insett att lilla nyuförvärvet Diza är en lite turbo-vovve  med någon form att bokstavskombination

Hon är snabb som en vessla, retar de andra och är tuff och svarar emot, påhittig och orädd, drar/bär skor, sopborstar, toa-borsen anfalls, filtar, fällar kläder ja allt som går att flytta på. Likväl som hon är en aktiv dam så finns där en off-knapp med. Modet är stort hos henne, jag har inte märkt något som skrämt henne hittills.


B-kullens besök hos veterinären

2013-06-20 00:00

B-kullens besök hos veterinären

Ja vilka små godingar, inte ett knäpp i bilen under resan dit. Normalt sett så brukar det vara en liten serenad men kom på mig efter en stund att det var så tyst i bilen.

När det var vår tur så tog vi dem i den ordningen de föddes och alla skötte sig. Inte ett pip vid varken vaccination eller chipmärkning, så duktiga.

Veterinären hittade kulorna på alla utom Bingo som rekommenderades att känna efter dem vi nästa vaccination. Annars var allt okey även överbetten på pojkarna var hon inte orolig över.

Det är gott att man har AC i bilen när det var så varmt och kvavt som idag och speciellt med hundar i bilen. Så hemresan gick lika smidigt och väl hemma så åt de lite mat och sen var det full rulle igen.

De älskar verkligen trädgården och så roligt att studera dem när de utforskar allt. Ja funderar på att lägga in två lite större stenar så de kan få klättra lite också, kanske se efter en stock också.


SVGK Landskrona

2013-06-16 00:00

Landskrona SVGK

Efter en underbar start på helgen och ledigheten avslutades den med en resa till Skåneland och utställning med Casey o Aziza samt höjdpunkten, hämta hem Adidac Diza född 17 april e Dacke u Adidac Agnes. Ja, precis, Casey, Aziza och Diza är kusiner.

Som gott var så började det inte förrän kl 12 i Landskrona så lite sovmorgon var det tänkt, men alla som haft bebbar hemma vet att det inte fungerar. KL 05.50 så gick larmet och det var bara till att gå upp och släppa ut samt utfodra.

En snabb frukost och sen startade vi. Regnet hängde i luften och efter några mil så kom det i rejäla skurar. Men när vi körde över åsen så sken solen på andra sidan och det höll i sig  ända till utställningen var klar, då började det komma lite och på vägen hem så var det riktiga skyfall och översvämningar här och där på vägen.

Ja, hur gick det idag då ? Domar var i alla fall Anne-Chatrine Edoff som enligt andra är ganska ny på dansk-svensk och dömer Schäfer normalt sett.

Det var bara 26 anmälda hundar och några föll bort som inte kom så redan kl 14 var vi klara.

Först ut var Casey och han fick följande omdöme idag:

Välvuxen, kraftfull redan nu. Mycket maskulint huvud, har goda propotioner, markerat stop, ngt markerad pannfåra. Bra sättning på öronen. God hals, mkt bra överlinje i rygg och länd, brant kors.

Korrekt bröst i förhållande till ålder och benstomme. Ngt knappt vinklad. Omvänt saxbett. Excellent, 2 KK

Han hade motstånd av Youhais Jolly-Jumper och Riddarens Jazzin Jacks

Sen var det Azizas tur och hon hade ytterligare 4 tikar mot sig och fick följande omdöme: Feminint mycket bra huvud och uttryck, mkt bra överlinje trots ett avfallande kors. Bra förbröst o djup men något kort bröstben. Utmärkt benstomme. Välvinklad. Utmärkta rörelser i sitt bakställ hade gärna fått vara friare fram. Excellent 3 KK

Slagen av Bonteas Goa Grynet som blev 1:a och på andra plats Galant Padme


B-kullen växer

2013-06-12 00:00

B-kullen växer

Nu har de små godingarna hunnit bli 6 veckor och på god väg mot 7 veckor.

De är en helt underbar årstid att ha valpar på, de är ute hela dagarna i det underbara vädret. Sysselsättningen är att urforska trädgården, hitta på bus, gräva, terrorisera mamma och se om man kan morska upp sig mot Aziza o Casey. Vilka båda två tar allt med ro och lägger sig gärna på rygg för att visa och lära de små.

Jag har upptäckt att de tre små killarna har överbett som ändrar sig med tiden så vi får se hur de utvecklar sig i framtiden. Hittills så har det inte påverkat dem, då de har både diat och äter både färskfoder och hårt torrfoder utan bekymmer.

Idag såg jag att de är registrerad på SKK så numera heter de officiellt

SE34341/2013 Broder-Bean

SE34342/2013 Bror-Bingo

SE34343/2013 Busiga-Bam-Bam

SE34344/2013 Blyga-Bubblan

lite kul med Bubblans regnr som inte ska vara svårt att lära sig då hon fick samma siffror som vår kära Ässa-Mis stamboksnummer


2013-06-08 Vänersborgs Internationella

2013-06-08 00:00

2013-06-08 Vänersborgs Internationella

Så var vi åter på resande fot och nu sydväst över till Vänersborg för utställning. Vädret var mulet och dagg på rutorna när vi startade hemifrån och det kylslagna vädret höll i sig även när vi kom fram.

Det var gott att ha tjockare tröja och trekvartsbyxor på sig.

Idag var det 26 hundar anmälda och domare för dagen var Kristina Purens. Jag har ställt Nugge för henne en gång för längesen i Tvååker tror jag det var då.

Först ut var Casey som fick följande kritik:

Mycket välutvecklad junior, utmärkt huvud, stark hals o rygg, tillräckligt vinklad runtom, bra bredd i fronten, mkt välkroppad för åldern, välansatt och buren svans, fria rörelser Excellent, 1 kk junior med ck och sen BH 2 med CERT han fick massor med beröm av domaren för att han var så färdig för åldern

 

Sen var det lilla Azizas tur och även om det var varmt så var hon med på noterna. Hennes kritik löd:

TIk med bra storlek o propositioner, välformat huvud med flat skalle, mkt god hals o rygg. Goda vinklar runtom, välkroppad för sin ålder, passande benstomme, bra pälskvalité, rör sig med gott steg.

Idag ville domaren ha kraftiga hundar både tikar å hanar, bra huvuden, brydde sig inte så mkt om ringlade svansar

Nu laddar vi om till Landskrona och Borås

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juni 2013»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2012
  2011
  2010
  2009
  2008