Blogg

2013-05-18 Hässleholm - Nationell utställning

2013-05-18 00:00

2013-05-18 Hässleholm - Nationell utställning

VILKEN DAG !!!

Valpvakt var bokad och i ottan steg jag och Wille upp för att styra mot Hässleholm. Visserligen skulle det inte börja förrän kl 10 men det är alltid skönt att vara ute i tid, så vi hade bestämt att åka mellan kl 06 och 06.30.

Både Casey och Aziza var anmälda till Junior så det skulle gå några hundar innan dem. Den här utställningen var ju Azizas debut i Junior så det ska bli så spännande att se hur det går.

Det var 40 anmälda hundar i vår ras och totalt skulle de döma ca 1500 hundar på lördagen.

Solen sken och med shorts och linne på sig började vi vår resa i strålande sol och högsommarkänsla. Kyldukarna till hundarna var förberedda och nedpackade.

Väl framme i mycket god tid träffade vi massor av DS-vänner och bekanta ansikten. Snart dök även Carola o Kalle upp, de skulle ställa Azizas syster.

Först ut var Casey och domare för dagen var Ann Rode ( som jag för övrigt ställde Rutan för i Landskrona 2011) som gav honom följande omdöme:

Synnerligen tilltalande helhet. Vackert välskuret huvud (tandintyg) bra bett. Härlig kropp. Goda vinklar, bra ben, fötter, bra svans. Rör sig väl.

Excellent, 1 KK med Ck, BH 2 med CERT  

 

Sen var det Azizas tur och hennes omdöme är:

Tilltalande huvud och uttryck. Bra bett, ögon och öron. Utm hals o rygg. Ok bröstkorg. Tilläckligt vinklad. Väl ansatt svans. Fina prydliga rörelser.

Excellent, 1 KK med Ck, BT med CERT och BIM

 

Ena stunden tycker man att man har lite hum om utställning och i nästa stund står man som ett fån i ringen och frågar domaren om vi vann i Bästa Tik konkurrensen. Det var nämligen så att Ann tackade championtiken som fått Cert i sin klass och kom sen till mig och tog mig i hand med ett leende. Efter oss stod då unghundstiken en juniortik och sist veterantiken.

Jag var helt oförberedd på att min lilla juniortik skulle ta hem det här. Men det gjorde hon och nu blev det kramkalas även med domaren.

I BIR o BIM så var det släktingen Zkrubbe´s Lionheart som tog hem det hela. Zkrubbes pappa är farfar till Aziza.

På vägen hem så lyssnade vi på hockeymatchen och hejade på våra gulblå pojkar. I Värnamo blev vi överraskade av världens regn och åskoväder, vi fick stanna och stå stilla medans det gick förbi.

Home sweet home !!!

Nu laddar vi för Vänersborg den 8 juni och hoppas på fint väder även då


Inoff utställning i Mark 9 maj

2013-05-09 00:00

Inoff utställning i Mark 9 maj

Som träning och sällskap så anm jag Aziza o Casey till Mark inoff.

Förra året var jag där med Casey och blev besviken så tänkte ge det en chans till.

Vi hoppades på bättre väder men så blev det inte, det regnade även i år, dock höll det upp emellanåt och solen tittade fram.

De här blev sista gången Aziza gick i valpklass och självklart var hon själv när det var en inoff.

Domare för dagen var Gunnar Furvik och han gav Aziza följande omdöme:

8 månader tik, ännu något luftig, vackert huvud med markerat bra stop, stark hals, rak stark rygg, välvinklad bak, önskas något kraftigare i fronten. Parallella och energiska rörelser från sidan

Bästa Valp och HP

Sen var det Caseys tur och han hade motstånd av Rippåsens Åberg som var tre månader yngre än Casey. Domaren var noga med att tala om att de var två  mkt fina juniorer och Casey vann med omdömet:

Kraftfullt huvud med bra markerat stop, mörka bra ögon, stark rygg, bra kropp, tillräckligt kraftig bröstkorg, välvinklad bak, parallella rörelser.

Bäst i Rasen Junior 9-18 månader. I gruppfinalen placerade han sig som nr 4 av fem representerade raser

Dagen blev lång då de hade lagt BIS ringen för valp sist så när det var Azizas tur så var där nästan 20 raser representerade och som vanligt har de Dansk-svenska inget att hämta. Fast även här så var domaren väldigt noga med att tala om att kvalitén på hundarna var väldigt hög och det är var inte lätt att plocka ut fyra st. Så vi fick lämna till applåder och se en Schäfervalp bli BIG

Dagen avslutades på ett alldeles speciellt sätt, jag fick förmånen att vara med när vårt sista fjordföl föddes, den här gången nedkom Malva med ett hingstföl efter vår egen hingst Björkhems Arn 275 och vi kommer döpa honom till TheMa´s ARV och hoppas att han kanske kommer hålla hela vägen och föra ett arv vidare.

Det är alltid lika fantastiskt att få vara med

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«maj 2013»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2012
  2011
  2010
  2009
  2008