Blogg

2013-02-24 - SGVK i Motala

2013-02-24 00:00

24 feb - SGVK i Motala

Även denna gången fick jag sällskap av min vän Karin och hennes fina Hedda, upp i ottan och iväg. Som tur är så börjar SGVK utställningarna inte förrän kl 10 och det är skönt när det är några mil att köra. In med hundar och burar i bilen samt en höglöpande Martha.

Som jag har väntat på att damens skulle komma i löp och nu lagom till att jag anmält och bestämt att jag skulle ställa henne igen. Ja, ja, that´s Life.

Jag hade fått mail från Armanac´s alk Bosse att de skulle komma och ställa honom. Han har verkligen vuxit till sig och såg jättefin ut förutom att han har en krull på sin svans. Han skulle gå i samma klass som Casey.

De här var första utställningen där jag fick lämna fram Caseys tandintyg till sekreteraren.

Först ut var lilla Aziza som var ensam tik i sin åldersgrupp. Inga mer tikar men tre hanar var anmälda i valpklassen.

Domare: Robert Zsombok

Omdöme: Tikvalp som rör sig glatt men med något hoppande rörelser. Väl proportionerlig, vackert huvud, vackra ögon, korrekt huvud nosparti, något blek nostryffel, vä lansatta öron, korrekt bett. Elegant stark hals, välvinklad fram fina starka tassar. Snygg stram överlinje, breda fina lår, tillräckligt vinklad bak. Korrekt svans, vacker stark överlinje. Bra pälskvalité. Rör sig bra bak och fram. BÄSTA VALP - BIS 2

Vilken glädje hos både matte och Aziza, fast hon blev mest glad för rosetterna och levde upp till domarens uppfattning, hoppade som en känguru för att få tag i dem.

Stressigt värre när jag skulle hinna ställa lilla damen i Valp-BIS ringen innan det var dags för Casey. Jag for som en yr höna mellan ringarna så den stackars ringsekreteraren i officiella ringen hade fullt sjå att hålla reda på mig. Till sist så var det dags för BIS ringen för valparna och där blev vi tvåa slagen av en Schapendoes. Jätteglada.

Så var det Caseys tur och han hade ytterligare två killar emot sig bl annat Bosse.

Domare: Karl-Erik Johansson

Omdöme: Utmärkt typ, mycket typiskt huvud. Välburna öron. Mörka ögon. Bra stopmarkering. Något ojämnt bett (intyg uppvisat) Bra hals och rygg, utmärkt bröstkorg. Något knappa vinklar fram, bra bak. Rör sig mkt bra. Utmärkt kondition. Mentalitet UA. EXCELLENT och 2 i KK 

Så stolt över att han uppförde sig fint med alla omständigheter, men de var nog mest mattes om var nervösast över Martha som löpte.

När det var Marthas tur så var de fyra i öppen klass och Martha fick följande Omdöme: Utmärkt typ. Typiskt huvud. Välburna öron, mörka ögon, kunde ha lite bättre stop. Bra bett utmärkt hals och rygglinje. Utmärkt bröstkorg. Tillräckliga vinklar. Rör sig och visar sig mkt bra. Excellent KK 1 CK Bästa tik 2 med CERT  

Vilken glädje och lyckad dag så glad att jag valde att ställa henne, för med skulle hon i alla fall då hon ska åka med uppfödaren för att paras.

Som jag kanske berättat så fick jag kompensation för Rutans demodex med en parning med någon av M´s hundar. De var bara två att välja på så därför föll lotten på Helge när jag sett resultatet av Marthas första kull. Alla tre verkade få krullsvansar så nu föll valet på en med stubb för att för min egen skull hoppas på en tik med stubb. Så hon fick åka med M hem och så passade det så bra att jag hämtar henne på väg hem från Hässleholm.


2013 Jan-feb

2013-02-20 08:19

Jan - feb 2013 - Hälsat på Campus m.fl

Den 20 jan var jag och hälsade på stora killen. Han växer bra och är fortfarande lika snäll och trevligt. Han påminner mer om sin mamma i huvudet nu än tidigare och behöver ff grovna i kroppen och det har han tid till, blir två år först i juni.

Fick lite fina bilder men inte så lätt med en lekfull kille som hellre ville jaga pinnar och kolla vad jag hade med mig i bilen.

Förberedde M på att jag kommer anmäla honom till Varberg den 7 april om inget inträffar.

Jag har gjort slag i saken med och anmält de andra tre till Motala.

Genom hästarna har jag fått kontakt med en tjej som har en Matrixdotter, så jag körde dit en dag för att hjälpa till och ge lite goda råd, då hon inte ställt innan, men jag brukar säga att kan man ställa häst kan man ställa hund. Hon har anmält till Hässleholm Qpoolen Valp dit jag också har anmält Casey och Aziza.

S lilla Leia var jättesöt och lekte jättefint med Aziza när vi varit ute en stund och låtit de rasa av sig. Så nu håller vi tummarna för Hässleholm.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«februari 2013»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 • 2012
  2011
  2010
  2009
  2008