Blogg

Tollarp 2012

2012-08-10 00:00

Tollarp 2012

Årets största händelse och rasspecial. Den här helgen verkade det som om vädret skulle vara med oss i söder. Förväntasfulla packade husvagn och hundar in och på torsdag middag styrde vi kosan mot Skåne och vackert väder.

Som vanligt var det avelsforum på fredagen som mjukstart på helgen. I år var det ett bra upplägg och kontakt med USA via Skype.

På kvällen grillade vi ihop med våra grannar från Månstad. efter att ha tittat på den årliga agilitytävlingarna. Där var det fart och fläng. De är så duktiga alla ekipage.

Lördag morgon introducerade jag Casey på ringträning och han skötte sig trots såååå många roliga kompisar. Sen var det dags för hans ring valp-klass 4-6 måndadet. Det var åtta andra fina små killar varav två av hans bröder. Så roligt att se dem med. De har ju allihop fått pappas fina huvuden och drag.

Domare denna helgen var Marianne Schloder från Danmark.

Casey fick följande kritik:

Snart 5 månader. Maskulint huvud. Korrekt förhållande näsa/skalle. Fina ögon. Korrekt stop. Skallen lätt välvd. Korrekt ansatt och burna öron. Tillräcklig hals. Bra överlinje. Lite lågt ansatt svans. Lite kort och inte speciellt utvecklad bröstkorg. Bra vinklad bak, inte tillräckligt fram. Bra benstomme och tassar, fin päls. Härligt temperament. Oregelbundet bett.

Bästa valp 4:e placerad med HP

Väldigt glad och nöjd matte

Caseys oregelbundna bett är resultatet av hans krachlandningar i stentrappen hemma som han gjode som valp och slog ut mjölktänder så nu är en av hans permanenta en brun fläck på som vi ska till tandläkaren och åtgärda. En olycka händer så lätt.

Lördagkvällen bjöd på middag ute i den ljuma sommarkvällen. Många nya och gamla bekantskaper. Bl.a så fanns Nowas uppfödare där med sina fina hundar och vi fick några trevliga pratstunder. Caseys uppfödare var också där och hans mamma och moster.

På söndagen var det dags för Martha och i hennes klass var det måååånga tikar anmälda. Trots det så gick det lite fortare än vad lördagens bedömning gjorde.

Martha fick följande kritik av Marianne:

Feminin tik. Korrekt bett. Ok förhållande nosparti skalle. Stopet ska vara mer markerat. Mer utfyllnad under ögonen önskas. Ögonen okey. Hals och överlinje ok. Acceptabelt vinklad bak. Stel fram. Förbröst ok. Aningen lång i länden. Bra kropp. Bra benstomme, tassar, färg och päls.

Excellent och oplacerad i KK.

Om Martha blev oplacerad så blev det stor glädje över att Caseys mamma knep klassegern och blev Bästa tik 3:a med reserv Cert.

Många fina bilder knäppte jag och börjar se mer och mer vad som är bra och dåligt. Jag har även sett hanar med likadana svansar som Campus och behöver inte skämmas så för den.

Trötta och belåtna avslutade vi dagen med familjekort på Casey, mamma och moster. De var dock inte så lätt med något trötta och okoncentrerade hundar.

Nu återstår höstens utställningar och val, först och främst är det Casey som ska ut och få mer vana.

Vi kommer åka på några inofficiella för att ev även åka till Stockholm i dec, han kommer dock vara yngst i 9 månadersklassen där, då han blir 9 månader dagen innan.

För övrigt väntar och längtar jag efter att Martha ska komma i löp igen så vi kan få en liten fin tik kanske att jobba vidare med.

Om allt går som det är tänkt så kommer det kanske en ny familjemedlem i oktober, något som jag ser sååå fram emot och har längtat efter. Men än är inget 100 så de får vara lite hemligt.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«augusti 2012»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 • 2011
  2010
  2009
  2008