Blogg

Boråsutställningen

2012-07-20 00:00

Borås utställningen 2012

Väderleksrapporten sa regn så det var till att plocka ner regnkläder och förbereda sig på en blöt dag. Det höll upp så länge så Campus hann visa sig utan att bli blöt. Många fina hundar fanns som vanlig på plats.

Campus skötte sig bra och fick följande kritik:

13 månader, 3-färgad av mkt bra kvalite. Behöver tid att utvecklas, korrekt bett, maskulint trekantigt huvud. Bra ögonpigment. Ngt rak överarm, saknar lite förbröst. Bra kroppslängd kunde önska en aning mer bröstdjup. Stark rygg en aning hög svansansättning. Bra knä och hasvinklar. Rör sig livligt men en aning hackit fram.

Very Good. KK 2

När det var Marthas tur så öppnade himmelen sig och ett typiskt stilla sommarregn anlände. Hon är inte så förtjust i att bli blöt så hon påminner mer om en dränkt katt än hund. De var många fina tikar även i den öppna klassen och Martha fick följande kritik:

Snart 3 år gammal tik av utmärkt kvalié. Bra outline, feminint huvud, kunde ha en aning mera markerat stop. Korrekt bett bra kroppspropotioner. Bra förbröst, bra bröstkort, stark rygg, bra kors och svansansättning. Aningen öppen knävinkel, långa hasor. Rör sig livligt och rastyspiskt, paralell fram och bak. Trevligt temperament.

Excellent. KK 2 och CK

Domare: Mikael Tranholm

Glad och nöjd matte och hundar, så trots lite blöta åkte vi hem torra och nöjda med dagen.


Tvååker två dagar 2012

2012-07-15 00:00

Tvååker två dagar 2012

En av årets höjdpunkt är Tvååkers tvådagarsutställning. Nationell och Internationell. I år skulle Dansk svensk gårdhundsägare försöka ligga ihop på campingen så vi kunde ha trevlig samkväm på fredag och lördagkvällen. Riktigt roligt.

Som vanligt så packades husvagnen och vapendragare Wille, hundar och jag kom iväg på torsdagen vid 15-tiden. Denna sommar har det som bekant regnat och så sa öven väderleksrapporten denna helg, så paraply och regnkläder var obligatoriskt. I år hade jag även införskaffat en kärra och gott om kompostgaller så att hundarna ska få röra sig mer fritt.

På fredagen var det Campus först ut och där var det en juniorhane till, Marthas uppfödare med sin fina Kalle, så vi var liksom slagna innan.

Domare denna dag var: Öystein Eikeseth

Campus fick följande kritik:

13 månader, tilltalande helhet, behöver fortsatt tid för utvecklin i kroppen. Huvud okey för åldern, något lång nosrygg, god hals, vinklar okey, krullar svansen över ryggen, ngt lätta rörelser.

Very Good KK 2

I Marthas klass var det nio tikar anmälda. Martha fick följande kritik:

3 år, tilltalande helhet, önskar något bredare skalle och mer substansfullt huvud, rak skulder vinkling och något framskjuten, aningen lång kropp.Tillräcklig benstomme.

Very Good KK oplacerad

Nöjd med dagen och att det faktiskt höll upp större delen av dagen åkte vi sen in till Tvååker och åt pizza. På kvällen uppehåll och trevlig samkväm med övriga och ladda för lördagen.

Domare på lördagen: Auli Vitikainen

I Campus klass var det ytterligare två hanar varav den ena var Kalle som han mötte i Borås.

Campus fick följande kritik:

Exellent size, good substance, needs abit more forecheest, slightly uprigt uperarm, excellent body, very beautifull rear, mask head vith excellent expression, good eyes + ears. Could carry his tail better. Nice movement, Good colour + coat.

Very Good KK 2

Glad över hans Very Good och ser fram emot hans utveckling på sikt.

Martha fick dagen till ära följande kritik:

Medium size female, enough bone + substance, good bone, could have little more frontcheest, abit straight but balanced ang. Excellent uper + under line. Corr tail, nice fem head with good expression, good coat + colour. Moves nice

Excellent KK 2

Ännu en helg till ända med bra resultat så nöjda och belåtna satt vi båda dagarna på läktaren och såg vilka som knep BIS titlarna. Härlig och njutbar avkoppling i hyfsat väder.

På lördagkvällen drog vi vidare ner till Laholm och nattade över vid Hjörnereds sjön för att på söndagen besöka Marie för att titta ut en lämplig hane till Martha.

Nu ser vi fram emot Tollarp där lillkillen Casey ska debutera i utställningsringen.

På söndagskvällen återförenades Campus med sin fodervärd som längtat så efter han. Nu får Campus växa till sig och så får vi se om han ska med till Stockholm eller inte.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juli 2012»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 • 2011
  2010
  2009
  2008