Blogg

Midsommar - Rutan flyttar

2012-06-25 00:00

Midsommar - Rutan flyttar

På torsdagen packade jag och Wille alla vovvarna i bilen för att åka till äldsta dottern och hennes familj i Älvjö där vi tillsammans skall fira midsommar.

Efter långt och känslomässigt beslut så ligger Rutan ute på omplacering på Rasklubbens hemsida. Det är jättemånga som ringt och frågat på henne, både bra och mindre lämpliga kandidater för att få köpa denna lilla skrutt.

En av intressenterna bor i Stockholm så jag föreslog ett sammanträffande då jag ändå var uppe.

Solen sken och det var varmt och skönt när vi körde upp. Det blev några stopp på vägen för att rasta av dem allihop. Det är så skönt att ha vovvar som älskar att åka bil.

Väl framme så blev det lite kvällsmat och sedan en promenix med de vuxna hundarna. Casey fick nöja sig med att rasa runt i trädgården. Såå trötta och nöjda de är efter en sådan vända, mycket nya dofter och intryck när bonnavovvarna kommer till storstan

Det är mycket lättare att hälsa på dotter nu när de bor i hus, innan bodde de i lägenhet 5 vån upp och en bit till grönområde.

Det var lite trångt i sängen när alla tre ville ligga där men det gick bra och de sov snällt hela natten. Vilken fantastisk ras som bara trillar på plats var man än i världen är

Söndag fm var det bestämt träff med Janne som ville träffa Rutan och bekanta sig med henne. Vi gick en promenad och bestämde sedan att vi skulle höras av senare.

 

När vi var som bäst i packartagen för att återvända hem så ringde det igen och Katarina presenterade sig och ställde lite frågor om Rut. När jag frågade vart hon bodde fick jag till svart Hässelby. Då föreslog jag att vi skulle träffas innan jag åkte hem då Rut var med och vi var i närheten. Sagt och gjort så for vi till Hässelby där vi körde rätt med en gång. Rut var som vanligt glad och mer nyfiken på omgivningen en den ev nya familjen. Efter en stund så betedde hon sig dock som om hon bott där. Hon lovade runt mig ett par gånger för att hon säkert kände på sig att något var på g. Nina frågade om hon fick stanna på prov och jag samtyckte då jag kände att det kändes rätt för Rut med den här familjen. Även om det är med sorg i hjärtat för jag kommer sakna hennes blick och energi.

Efter någon timme körde vi så hemåt med en hund mindre vilket kändes konstigt. Men jag vet och känner att om det fungerar så kommer Rut få ett kanonhem och det glädjer mig mycket.

På kvällen kom det ett mms med Kalle (sonen i huset) och Rutan som båda sov såååå gott i soffan. Hoppas de kommer få mycket roligt ihop.


Campus röntgad

2012-06-11 00:00

Campus röntgad

Den 11 juni var det bokat HD röntgen på Campus, spännande var det när vi åkte över med både häst och hund till veterinärstationen. Min vapendragare Annerli var med för att vända åter hem med hästarna när de var dräktighetsundersökta. Det var vår Björkhems Ässa-Mi 3434 som skulle kollas för att ge oss besked om Bjökhems Arn 275 och hon prickat rätt så de får deras första gemensamma avkomma nästa år. BINGO där var det en liten bebbis i magen så nu återstår en lååång väntan på denna lilla krabat som vi ser fram emot så

Campus överlämnades till duktiga vet Malin Djerv och Jennie Svensson som sövde honom och började röntga. Efter 4 plåtar var de nöjda och Malin passade även på att räkna tänder. Han är fulltandad  och testikelstatus OK

Några dagar senare kom hans besked A på vänster höft och B på höger = SKK reg står det B. Härligt, nu återstår det bara tre utställningar NAT och INT och jag håller tummarna för att han ev kan kämpa till sig ett Very Good.

Hans fodervärd håller på att längta ihjäl sig efter honom men få ge sig till tåls till efter Tvååker om 14 dagar.


Dålig på att uppdatera - mycket har hänt

2012-06-04 00:00

Dålig på att uppdatera - mycket har hänt

Lille Arrac fick ett nytt hem den 13 januari flyttade han till Anette o Henrik i Varberg. Innan dess han den lille grabben besöka huvudstaden tillsammans med mig och tjejerna. Han skötte det med bravur.

Rutan har blivit stora damen och löpte i dec. Hon blev dock lite annorlunda så jag började fundera på om hon var skendräktig. Men inget tydde egentligen på det mer än att hela hunden såg ut som om världen ramlat över henne. Väldigt stillsam och ännu mer myssjuk än vanligt. I mitten av jan började jag se en kal fläck på hennes vänster framtass. Men då hon inte kliade eller verkade ha ont av den så lät jag det vara.

I början av feb så hade det inte blivit bättre utan jag började se att hon var gles i pälsen även på bröstet och mer rosafärgad. Ff ingen klåda eller påverkad. Bokade tid hos veterinären som då konstaterade att hon hade Demodex :( hårsäckskvalster som utvecklats och åt päls. De kommer av att det blir något tjall i imunförsvaret.

Veterinären tog skrapprov som påvisade kvalster på vä tass, på bringan och 2 st i mungipan. Inget mer. Men ändå tillräckligt för att bedöma Juvenil Generell och Rutan ska inte gå i avel. Blev jag förvånad ??? Min otur håller i sig. Jag passade även på att HD röntga henne för att få besked om hur det stod till med hennes höfter. Då vi röntgade i höstas så såg det lite mysko ut på den ena sidan.

Svaret på HD röntgen kom och döm till min förvåning !!! Hon har A :) vet egentligen inte om jag ska skratta eller gråta. Någonstans i all olycka kan jag känna lite glädje.

Rutan fick medicinering i form av droppar som hon ska ha var 14:e dag i 3 månader. Sen ska vi avvakta nästa löp för att se hur hon klarar av det. Man kan inte med säkerhet säga om det var löpet, stress eller sjukdom som utlöser Demodex. Jag själv kan bara tro att det var löpet för att jag märkte en sådan förändring på henne just då. Vilket även veterinären såg som orsaken då jag beskrev det hela.

Det finns ingen forskning eller bekämpningsprogram om detta så det som gäller är det som den sk. Skinngruppen skriver om. Där kasserar man den drabbade hunden i avel, dock ej föräldrar och syskon, tills man har mer forskning på området.

Under våren behandlade jag Rutan och hon svarade bra på det.

Den 8 april gjorde Campus debut i utställningsringen på SVG utställningen i Varberg. Jag hämtade hem honom från fodervärden någon vecka innan så vi fick finslipa. Men han hade inte glömt något av det han lärt sig. Guldgossen  

Det han saknade var ringträning, såååå kul det var med såååå mååånga andra vovvar. Tyvärr har hans svans inte rätat ut sig och inte blev det bättre av att han tyckte han skulle kaxa till sig och spänna upp sig. Han fick ett Good för dagen med följande kritik:

Hane av bra storlek. Ganska bra huvud. Vackra ögon och öron. Korrekt bett. Tillräcklig bröstkorg för åldern. Ger ett högställt uttryck. Ringlad svans därav priset. Härligt temperament. Välvisad ( muntligt sa domaren att han behövde mer ringträning)

 

När jag ändå åkte hade jag anmält även Martha. Mest för att jag var nyfiken på om hon ändrat sig efter valparna. Hon fick Very Good och kritiken:

Tik av bra modell. En aning smal i nospartiet. Passande ögonfärg. En aning framskjuten skuldra. Styv i sina mellanhänder. Tillräcklig kropp. Normala vinklar och rörelser. Tungt tecknad. Härligt temperament.

Jag börjar inse vilken stjärna Nugge var  nu när man ställt för många olika domare. Han fick alltid excellent och höll sig bland de tre bästa, placerade sig alltid.

Det var så kul att Anette och Henrik hade tid att komma till utställningen och hälsa på så jag fick se lille Arrac igen. Han hade verkligen vuxit och fortsatt utvecklas. Tyvärr har han oxå en ringlad svans.

Den 1 maj gav vi oss iväg på en låååång bilresa. Vi var välkomna till Adidac´s kennel i Ystad en nätt resa på 65 mil. Där fanns det två hanar e Kitenga Only One Ollie, där jag fastanat för en av dem på bild.

Karins svägerska hade också valpar om än inte så gamla ännu de var bara 4 veckor så jag passade på att titta även på dessa bedårande små underverk. Verkligen fina allihop.

Jag hade också råd av en snäll uppfödare som var med och berättade om för och nackdelar.

Efter att ha suttit och försökt planera framtiden och tänkta kombinationer så föll valet på Adidac-valpen. Den 12 maj Ystad t o r igen för att hämta hem den lille grabben.

Veckan därefter var det dags att göra återbesök för Rutan och stämma av hur hon klarat löpet denna gången. Positiva besked, inga kvalster. Det känns jättebra att veta att hon nu klarar löpen utan besvär. Nu återstår bara det svåraste, att skiljas från denna lilla dam.

Hon är en sådan fantastiskt mysig hund, lika fort som hon är med på noterna när det gäller aktivitet lika fort kan hon bara komma och krypa upp i knäet och mysa. Älskar närhet och att arbeta.

 

Redan Juni månad

Var försvann maj månad ??? Men det är klart om jag tittar på Casey så förstår jag att tiden bara rasar iväg. Han har utvecklats som jag hoppats och i morgon är han 12 veckor. Då ska här fotas och förevigas.

 

Casey 12 veckor

 

Martha och Campus är anmälda till Borås och Tvååker.

Lille Casey uppnår inte utställningsålder förrän till Tollarp så där blir det premiär där.

Idag bokade jag HD röntgen till Campus nästa vecka är det dags. Nervöst som alltid.

På hästfronten har både Björkhems Tara 3280 (Götis) och Malva fölat. Götis fick ett stort fint hingstföl TheMa´s "Boromir" e Botvid 196 och har varit på ny dejt med Höjgaards Joker 282.

Malva gav mig en fin morsdagspresent, ett stoföl TheMa´s "Moria". Så nu väntar vi på hennes 10 dygnsbrunst i veckan och då blir det en ny dejt med Björkhems Arn 275.

Björkhems Ässa-Mi 3434 som gick tom i år fick en tidig dejt med Arn men kom om. Det blir spännande att pröva henne i veckan men det verkar som om det kan finnas en bebbis där inne. 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juni 2012»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 • 2011
  2010
  2009
  2008