Blogg

November

2011-11-30 00:00

November

Valparna är nu 3 dagar gamla och har vuxit. De äter och har börjat ge ljud ifrån sig emellanåt. Martha tvättar och fejar med dem. Hon är en mycket duktig mamma. Det är så fantastiskt att se hur de bara sköter allt.

Igår lyckade jag ta ett kort på nr 1 och 3 när de låg så nära och man tydligt kunde se färgskillnaden på dem.

Nu i kväll blev det mer fotografering, men jag beundrar alla andra som lyckas ta så fina bilder på sina valpar. Mina ligger då inte stilla som jag vill...... men jag lyckades ändå få dem att fastna. Trägen vinner, bara att vänta ut.

På lördag är de 1 vecka så då blir det fler bilder. Jag har även börjat fundera på namn, de kommer döpas på A A och vara lite häftiga namn. Vill gärna få en förknippning med Gaston o Martha med   De löser sig säkert i sista änden när de är lite äldre och skaffat sig en personlighet.

 

Måste berätta lite om de andra voffarna, de har skött sig perfekt utan att vara alltför nyfikna på de nya familjemedlemmarna. De nosar runt och verkar införstådda med att det är inget som ingår i deras ansvar.

Rutans HD-resultat lyser fortfarande med sin frånvaro men jag hoppas få besked denna veckan. Hon är ganska nöjd med att få ta hand om mössen i stallet alldeles själv. Annars är det Martha som är bästa jägaren.

Campus börjar bli stor pojke, han har börjat lyfta på benet den sista veckan, fast ibland glömmer han bort sig och bara hukar sig.

Idag var de med på löshoppningen och efter det vi var klara så fick de raca runt i ridhuset. Rutan är alltid den som tar komandot och sen fintar hon bort honom och det slutar med att han blir överfallen och den som tumlar runt i spånet.

Förra gången rutan var med i ridhuset så hoppade hon över sargen, den lutar ju svagt och är ett handtag på, där lyckades hon få stöd för bakbenen och blev lite snopen när jag stod på andra sidan och tog emot henne. Vi ska inte tala om vad jag blev när det dök upp en hund på sargkanten

Allt för denna gången

/ M

 

 

10 dagar

 

Idag är de tre små knubbisarna 10 dagar och nu har de ökat ännu mer i vikt. 1;an och 2;an vägde båda 645 gr var medans 3;an vägde 615 gr. Vilket i o för sig kan bero på att han just haft utgifter och inte hunnit snutta på mamma. Så fullständig koll har man ju inte

I kväll bad vi husse om hjälp att fota lite, de blev inte det bästa men vad gör man  vi fick lite bilder iaf.

Passade även på att ta en fin huvudbild på lille Campus som börjar arta sig. Just nu har han en väldig aptit vilket jag är glad för då de har varit lite si o så med den innan. Kanske beror det på att stackaren fäller tänder som om det vore päls, igår ramlade det 5 st....... och idag ytterligare 1 till

Allt för denna gången

Dags att krama kudden / Nattis

 

 

Idag är grabbarna två veckor

 

Nu har det hänt massor. Valparna har öppnat ögonen och ökar i vikt. Först att öppna var nr 2 sen nr 1 och sist nr 3.

De växer så det knakar, i morse stannade vågen på hane nr 1: 835 gr, hane nr 2: 795 gr och idag var det nr 3 som är tungviktaren och vägde 855 gr.

Jag har lagt upp nya enskilda bilder i galleriet, så håll till godo.

Ser fram emot ännu en spännande vecka och deras utveckling.

 

Tre veckor och två dagar gammla

Nu händer det saker i valplådan. Det både låter och rör på sig. De har även börjat pröva sina små knubbiga ben och välter omkring på varandra.

I kväll har vi tränat på att posera framför kameran med blandat resultat, se albumet.

Under denna veckan kommer de små pojkarna introduceras för lite fast föda, det ska bli spännande att se vad de tycker om det.

För övrigt så mår alla de andra bra. Fast Rutan vet inte riktigt vad det är som händer, hon har just börjat löpa. Jag kan uppleva henne som en tonårstjej som inte vet hur hon ska betee sig   .

Nu är det dags att krama kudden några timmar innan det är dags att ut o hålla koll på ev inkräktare i byn 

 

Fyra veckor och nästan 2 dagar

I allt advenststök så får det bli en snabb uppdatering i sena timmen. Grabbarna växer och frodas. Nu har de smakat fast föda och det var jami-jami. De är mer o mer vakna, låter leker och busar.

Var och en av dem börjar få mer personlighet och man kan börja se mer hur de ev kommer att utvecklas.

Som det är idag så finns det två seriösa famijer som kommer när de är fem veckor och hälsar på. Det ska bli jättekul att träffas och se hur valen faller.

Fotograferingen idag var inte den lättaste de var inte så samarbetsvilliga, de ville mest sitta eller gå omkring och nosa, så håll till godo i mitt trägna fotograferande. Upptäckte oxå att bakgrunden i svart skinnsoffa inte bar den bästa till Armani och Arrac .

 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«november 2011»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  • 2010
    2009
    2008