Blogg

Resume av året som gått 2010

2010-12-14 00:00

Resume av året som gått 2010

Som ni säkert märkt så har det inte hänt så mycket här på hemsidan, det beror mest på att luften gick ur mig och jag tappade all inspiration att fortsätta skriva.

Nugges C på höfter och Saga som inte växte, ja det är så mycket känslor, förväntningar och jobb som ligger bakom.

Men nu har jag tagit mig i kragen och skall försöka göra en tillbakablick på året som varit, dock inte utan motgångar.

Vi börjar i alla fall med Nugges sista utställning i Januari.

My Dog i Göteborg 2010

Den 7 januari var det dags igen Internationell utställning på Mässan i Göteborg. Det var 5 hanar anmälad inkl Nugge. Och för första gången kom vi lite för sent

Om man tycker det är kaos när det är Göteborg Horse Show i Scandinavium så är det ingenting emot My Dog. Alla P-hus fulla så vi fick köra runt ett par kvarter innan vi hittade en parkeringsplats.

Väl inne på mässan hann vi sätta oss ner och börja titta på de som gick på ring när jag upptäckte att de hade ju nummren före och efter Nugge

Domaren hade redan börjat titta på den första hunden i klassen så jag smög fram lite försiktigt till ringsekreteraren och frågade om det var så att även vi skulle infinna oss NU ? Svaret blev ja, du kan gå in sist så är det lugnt. Pust, lagom stressad och generad över detta klev vi in i ringen och fick vår granskning.

 

Omdöme: Bra huvud. Bra detaljer. Hals Ok. Lätt överbyggd. Rör sig kort och bundet bak. Bra päls. Helhetsintryck: Mycket god. Kvalité 1 och Reserv

 

Inget att säga om, Nugge håller fortfarande sin kvalité och det är jag nöjd med.

Eftersom vi ändå skall vara med i morgon med så är det bara att åka hem och ladda om och framför allt komma i tid.

Fredag morgon upp i ottan igen och ut i bilen. Vi hade ju inte lastat av något från gårdagen så nu var det bara Nugge o Wille som skulle med.

Nu var det Nationell status och fyra hanar inkl Nugge. Alla fyra var med även i går.

Omdömet löd: Välformat huvud, liet stora öron, normal hals, välutvecklad bröstkorg, bra propotioner på kroppen, lite vid front, bra lår och bakställ, bra steg, bra färg.

Kvalité 1 och 3 konkurrens

Nöjda och glada även denna dag åkte vi hem med några rosetter till.

Den 20 januari började jag även på praktik i Limmared och fick massor av nya bekantskaper. Jobba i affär och köra lastbil för att hämta och lämna möbler m.m

Månaden avslutades tråkigt då en mycket god vän till mig hastigt gick bort. Det har tagit större delen av året att vara till hands och behjälplig med djur och flytt.

 

FEBRUARI

Den 7 februari var en lång väntan över, jag blev mormor till en liten och världens vackraste Oliver.

För övrigt så hade vintern ett fast grepp om oss och vi tillbringade mycket tid med att avveckla hästar, köra foder m.m på Ballagärde.

Jag hade nu också fattat beslutet om att Nugge skulle få blir sällskaps vovve i någon bra och trevlig familj. Så även Saga, fast det satt långt inne.

 

MARS

Månaden inledes med begravning och hemhämtning av hästar för försäljning samt några som skulle få gå över bron till trappalanda.

Classic var en av grabbarna som kom till oss för att ridas till, så blev dock inte fallet då han inte var så samarbetsvillig. Han fick bli sällskapspappa till två av unghingstarna i stället, så alla tre såldes till en och samma person och åkte till sitt nya hem i mitten av april. Det blev kanon för dessa tre herrar.

I slutet av månaden ringde en tjej som var intresserad av Nugge. Världen är bra liten när hon kom och hälsade på så visade det sig att vi träffats tidigare. Kicki höll nämligen på med hästar och bodde i Bollebygd. T: s första ponny Rislyckans Conny var en korsning mellan Connemara och Angloarab och det var just Kicki som ägde Connemarahingsten Lukas. Så vi hade för en herrans massa år sedan varit hemma hos Kicki och hälsat på Lukas.

Nu var Kicki sugen på en lite "gårdis" men ville att vi skulle träffas och se så det gick bra med husse i husets jakt-vovve.

Jag och Nugge var nere två gånger och hälsade på och mötet vovvarna emellan gick bra så andra gången lämnade jag honom kvar i sitt nya hem. Det känns alltid lite vemodigt men jag vet att får det bra.

Jag blev också ombedd att hjälpa till att omplacera de två vovvarna som det inte fanns möjlighet för M att behålla.

 

APRIL

Annonsen på blocket resulterade i att Lukas fick ett nytt hem i Göterborg hos ett äldre par som tillsammans med sin son tog över honom. Det känns så bra när djuren får bra familjer.

Då mitt hjärta sa att inte skulle väl då lilla damen Indira bli ensam kvar utan hon fick följa med mig hem. Det blev en helt annan hund, glad och massor av spring i benen följde hon med till stallet och ut i skogen.

Evelina min fång-häst flyttade till Karlstad och hamnade hon en erfaren och kunnig familj, så jag är inte ett dugg ororlig att hon ska få några återfall på fång.

Nu började det även dra ihop sig för stona att föla. Först ut blev Malva den 21 april som fick ett mycket fint sto-föl som fick namnet Malexia.

Den 25 april var en svår och jobbig dag, då blev lilla Saga hämtad av sin nya familj. Hon kommer numera bo i Norrtälje och fick en liten kille som behövde komma över sin hundrädsla, Saga var ju precis så snäll och lagom stor för detta ändamål. Alla mail om hur glada och tacksamma de är för att de fick köpa Saga talar sitt tydliga språk, denna lilla vovve blev så högt älskad i sitt nya hem oxå  

Månaden avslutades med att Ässa-Mi fölade ett stort fint sto-föl som vi döpte till Äbba-Mi

 

MAJ

Jag köpte två ston från Ballagärde, Cheyenne f.2007 och så fick gamla Björkhems Tara a.k Götis följa med "hem".

Dessa två damer fick åka till hingst för betäckning i Skåne.

Katterna var på besök hos veterinären för att steriliseras.

Hingstarna åkte ut på bete och även Ässa-Mi och Malva med fölungar åkte till hingst.

Den 22 maj var det dags för Indiras första utställning det fick bli Södra Älvsborgs inofficiella. Tyvärr var hon enda Dalmatinern men vi tog hem kvalité 1, BIR och placerade oss 3:a i gruppen.

Jag missade anmälningsdatumet till Ryda men fick iväg anmälan till Tvååker i början av juli.

 

JUNI

10 juni var en nattsvart dag, Dixi som är vårt allt i ko-fösandet under sommarmånaderna skadades. Av någon anledning blev hon så illa trampad att en av klorna krossades i leden. Det var bara att åka till Blå Stjärnan där de behöll henne över helgen för att se så ingen infektion tillstötte. Sen blev det 6-8 veckor med konvalecent först i strikt stillhet med bandagebyte och sedan fick hon börja röra på sig lite och då var jag glad att vi hade hundgården. Där kunde hon ha full uppsikt över gårdens alla katter och oss utan att känna sig ensam.

Efter flertalet återbesök och prat om att till slut amputera klon vilket jag avböjde är hon idag helt återställd.

Denna månaden bestod mest i att hämta hem ston från hingst och förbereda inför premieringar och stamboksföring av Cheyenne och Ässa.

 

JULI

9 och 10 juli var det utställning för Indira i Tvååker. Där mötte även I: s uppfödare upp och suportade oss. Det resulterade första dagen i Kvalité 1 och 2 i Konkurrens, Ck, Hederspris och så nära ett Cert. Vi fick tävla vidare om bästa tik där hon blev 2:a och fick något som heter RESERV-CACIB  Indira slog då alla de 6 championtikarna som också tävlade om bästa tik. Den som vann var samma som slog I i den Öppna klassen.

Dagen efter var det återigen dags och då var det ännu varmare än dagen innan. Tur att det fanns lite skugga att gömma sig i.

Indira skötte sig fint och det blev Kvalité 1 och 1 i Konkurrens dock inget Ck eller cert så vi fick inte tävla vidare.

 

I dag den 15:e fick jag ett mail om att nu var det dags för Sofalex Carmenzita, det skulle bli valpar i natt

Tyvärr blev det bara en av var sort så vi får se om den lilla damen kommer flytta till Månstad.

16 juli var det dags för en resa till Tvååker igen men den här gången var det Ässa-Mi som skulle stamboksföras och Cheyenne som skulle premieras. Vi hade sällskap av Björkhems Önska och Annerli. Det blev full pott även denna dag. Ässa stamboksförd med 10-9-9-9-8 =45 p, Cheyenne med 42 p likaså Önska. Vi grät inte på vägen hem

Eftersom det gick så bra för Indira i Tvååker så tyckte jag det vore kul att ställa henne med bara Dalmatiner, sagt och gjort, jag anmälde till Ljungbyhed som var den 24 juli. Upp i ottan och iväg, framme i god tid och hann se många av de andra fina vovvarna. Det var en engelsk domare så nu fick man spetsa öronen.

När det blev vår tur så var vi tre tikar från Solbo´s alla i varierande kondition. Indira som strax innan Tvååker varit i löp var väl den smalaste av dem men väl musklad. En av de andra var något överviktig och en någonstans mittemellan.

Det var dock ingen av Solbo´s vovvarna som föll domaren i smaken, alla fick vi 2:or och sen var den dagen över  

Ibland kan man fråga sig varför man går upp mitt i natten åker 10-20 nästan 30 mil för att visa sin vackra vovve. Men det är ju så att oavsett vad domaren tycker så är det precis samma vovve som åkte med dit som jag har med mig hem

Månaden avslutades med äldsta dotterns bröllop som blev så vackert och lyckat.

 

AUGUSTI

Dags för årets SRB-stämma som i år var i Kronobergs län. Vi bodde på Kosta Boda Art hotell i Kosta och det var riktigt lyxit.

Medans gubben satt på stämman gick jag runt och tittade på alla fina glas och hann med ett besök på glasblåsarmuseet.

Väl hemma så fick jag telefonsamtal från Sofia som berättade att jag fick köpa Sofalex Milda Matilda, min lycka var gjord, hon var så fin och Sofia är så nöjd med henne. Nu skulle vi bara planera resan nästa månad för att hämta hem den lilla guld-klimpen.

När vi kom hem från SRB-resan var det dags att plocka hem hingstarna och börja förbereda dem inför Vetlanda i nästa månad. De kördes till ridhus och tränades lösgalopp och fick lära sig att sköta sig med andra hästar runt om kring.

SEPTEMBER

Den 8:e sempember åkte vi till Kumla för att hämat hem husses nya arbetskamrat eller förhoppningsvis blivande kompanjon. Det var lilla bordercolliedamen Day som skall bli Dixi´s efterträdare då Dixi ska få bli pensionär.

Vi insåg ganska snart att Day rimmar på så mycket så vi började kalla henne Daisy. Hon har gott påbrå med föräldrar som vallar både får och nöt, det ska bli spännande att se hur hon och husse utvecklar sig.

Den 11 september drog vi iväg med Larssons två 3-årsston till Skara för att visa dem på uppsamlingsprem. Därefter drog jag och T vidare för att kolla på häst åt henne i Örebro och sedan vidare till T:s svärmor i Västerås. Dagen avslutades hos Sofia för att äntligen få träffa och hämta hem lilla Mildis. Mitt hjärta var komplett när denna lilla varelese somnade i mitt knä. Nu kunde vi anmäla oss till utställningar i vår och sedan hoppas på att hon håller för framtida avel. 

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«december 2010»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
  •    December
  •    Januari
  • 2009
    2008