Blogg

Herman & Nowa har flyttat

2009-08-11 00:00

Herman & Nowa har flyttat

Nu är det riktigt tomt och ändå lite avkoppling. Herman fick ett nytt hem i en grannby där han inom kort skulle få en ny lekkamrat, dock ingen hårdhänt hundvalp utan en kattkompis. Även om Herman var mycket modig och ibland trodde sig vara ett lejon som kunde överfalla alla vovvarna så är det nog mest lämpligt att hålla sig till samma sort som han själv, katter.

Vi önskar Herman och hans nya familj lycka till i framtiden.

I kväll åkte också Nowa med sina nya ägare till Lysekil för att få leva som gård-sällskaps och båtshund. Hon kommer nog att bli riktigt intilligent med då båda jobbar som lärare.

Det kändes så rätt och skönt att hitta ett bra hem till henne, det var många som hörde av sig dock bara några få på telefon, de flesta mailade eller bara sms:ade vilket jag tycker är så opersonligt.

Vi kommer att hålla kontakten så det kommer rapport om hur hon har det.

 

Saga är just nu lite deppig hennes öron envisas med att de vill ställa sig mer än tillåtet så just nu bär hon omkring på två ÖRE, ett i varderar ÖRA   till råga på allt så fick hon oxå en strut på sig

Fast det bekymmrar henne inte så mycket hon hänger på matte överallt som en skugga. Det är lite otäckt när hon skall med över vägen till stallet, hon är ju så liten fast hon har vuxit sen vi hämtade henne. Hon är som en lite vessla snabb och smidig.

Det lilla vita hon hade i pannan har nästan försvunnit men bekymmersrynkorna finns ännu kvar.

Längtar tills jag kan ta lite nya kort, måste försöka hämta batteriladdaren som kommit från lagning.


Tollarpsdagarna

2009-08-07 00:00

Tollarps-dagarna

Så var det då äntligen dax för att göra premiärbesöket i Tollarp. Tre hela dagar med bara Dansk-svenska gårdshundar.

Efter träget jagande för att få tag i en husvagn lyckade jag få tag i en lagom stor som jag även fick dra med bilen.

Något trötta efter föregående helg då jag varit med som funktionär på SM & NM för Fjordhästar i Vaggeryd så packades bilen på nytt för att styra mot Skåne på fredag morgon.

Vi som åkte denna helg var jag själv och de två sönerna i familjen. Alla tre vovvarna fick följa med så vi hade varsin att ta hand om.

Anmälda till utställningen var Nugge och Nowa. Nu skulle jag oxå få bekräftat om jag hade rätt i mina misstankar om hennes underbett eller om det var acceptabelt.

Boendet blev på en närliggande liten gemytlig camping i Linderöd, billigt var det oxå. 150 kr inkl. el är inte att klaga på.

Efter det att vi hade installerat oss var vi i Kristianstad på Mc Donalds och sedan ett besök på Biltema, pojkarna ville kolla fiskesaker. Vilka tyvärr var slutsålda. Resultatet blev två besvikna grabbar.

På vägen tillbaka stannade vi till och kollade in utställningsplatsen.

Lördag morgon var vi på brukshundsklubben i god tid och träffade Nowas uppfödare som hade med sig mamma Nala. Jag passade på att ta några nya fina kort på hennes mamma.

Först ut var Nowa som fick följande omdöme:

Fyra månader gammal tik, något elegant helhetsintryck, bra huvud, mörka ögon, bra öron, underbett, bra vinkar fram och bak. Rör sig bra. Oplacerad pga underbett

Domare var Susanne Fagrell

Sen var det dags för Nugge. Domare Ove Germundsson tyckte så här om honom.

15 månader hane av bra modell, bra skalle. Korrekt placerade bruna öron. Bra stop behöver fyllas ut mer i nosparti. Utmärkt hals, stark rygg av bra längd, mycket välformad bröstkorg som ska utvecklas mer. Bra ben och tassar. Effektiva rörelser.

Typ och helhetsintryck: Utmärkt

I slutet av Juni när vi var på Boråsutställningen så var hans helthetsintryck "Mycket god". Det är ju kanon när man märker att han utvecklas och åt rätt håll.

Vi stannade kvar hela dagen för att se övriga hanar vilket var jättekul. Nugges farfar var där och det var roligt att se honom irl.

Nästa år vill jag stanna och se tikarna på söndagen med. Men nu skulle vi vidare på SRB-stämma i Uppsala med kossorna så det var bara hem på lördagskvällen och packa om för att sticka på söndag morgon igen.

Nu är Nowa ute på annons för ett nytt hem där hon kan få all den kärlek och omtanke hon förtjänar.

Lite nya  bilder kommer så fort laddaren till kameran återkommer.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«augusti 2009»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  • 2008