Blogg

Ny lekkamrat

2009-07-13 00:00

Ny lekkamrat

I går kväll när jag var och kvällsmatade totto pållen så hörde jag något jama, ja, ja tänkte jag att det är väl en av vildkatterna som stryker runt här och är hungrig eller sällskapssjuk.

Men i morse när jag kom ut så lät det än ynkligare och högre så jag kollade i träden runt omkring då jag trodde att Dixi ev kan ha jagat upp någon stackare i träden. Efter en stund kunde jag dock lokalisera ljudet till backen fast det tystnade så fort man rörde sig i närheten.

Efter någon timmes tålamod och nedklippt växtlighet så i det meterhöga gräset fann jag en liten förskräckt kattunge.

Konstaterade ganska omgående att det var en liten herre så han döptes till Herman. Han fick flytta in i köket och fick mat och mjölk. Ganska snart så sprang han livligt omkring och var mycket hemmastadd.

Hur han hamnat där i gräset är och förblir en gåta. Han är med största sannolikhet inte son till någon av våra katter då han skulle varit betydligt skyggare och mer vild.

Vår teori är att han är dumpad här på gården av någon.

Herman är inte det mista rädd för varken Saga eller Nowa som emellanåt är ganska hårdhänt med sin nya lekkamrat. Det förvånar oss också att han inte fräser och klöser dem utan utmanar ödet och hoppas och jabbar med dem som om de vore en lika liten kattunge som han är.

Lite senare på dagen hittade Ola ytterligare nya invånare på gården. Vår lilla igelkottsmamma hade valt att låta sina 9  ungar växa upp i ladugården under kalvkättarna. Det måste vara rekord att få så många ungar.

Ännu en händelserik dag till ända.


Två dagar i Tvååker

2009-07-11 00:00

Två dagar i Tvååker

Ibland undrar man vad man sysslar med. Att packa bilen med ungar och hund i ottan två dagar på raken för att envist och troget åka på utställning.

Fredagen bjöd på uppehåll hemma men väl i Tvååker så var det regnskurar som frampå dagen upphörde.

Att vara på hundutställning i god tid är nog att vara där dagen innan. Kön som mötte oss i fredag var lång och man kände bara, vänd och åk hem, vi kommer inte vara inne i tid. Men med tio minuter tills det var vår tur så hann vi iaf.

Att hinna sätta upp tält innebär nog oxå att infinna sig kvällen innan för att få plats. Det måste se jättekul ut om man skulle ta ett flygfoto på en hundutställning med alla dessa små färgglada tält som små kupoler som delas av med utställningsringarna och de tältfria zonerna.

På fredagens nationella utställning skulle vi gå som nr 6 vilket fick mig att tro på fler i Nugges klass. Nej då, vi var ensamma i junior. Det är tydligen inte heller några juniortikar på utställningar.

I alla fall så skötte sig Nugge och domarens omdöme denna dagen blev:

Tilltalande storlek. Utmärkt helhet med vackert typiskt huvud. Bra typ på fronten. Bra bröstkorg och sida, ännu aningen grund. Bra rörelsetyp. Något högt ansatt svans. Trevlig och lovande helhet. Kv 1, Kk 1 samt HP

På vägen ut så fick vi köpa våra rosetter och en pokal. Som hederspris valde vi en frottehandduk som alltid kan komma till användning.

Vi stannade kvar och tittade klart på alla Dansk-svenska. Det är både kul och lärorikt att se de olika typerna av hund. Ibland tycker man som domare och ibland inte.

Lördag morgon: "The same procedure as every year, James" ja, så kändes det nästan fast man får byta ut year mot yesterday.

Regnet vräkte ner på hemmaplan. Jag hade kollat dagens väder i Halland innan vi åkte och hoppades på att väderleksrapporten skulle hålla, då skulle det vara uppehåll och kanske till och med lite sol under dagen.

Vi satsade oxå på att komma iväg en halvtimme tidigare än dagen innan för att slippa köerna. Allt klaffade och vi var nere 1½ timme innan vår tur. Skönt, hann med båder kaffe och macka innan.

Nugge som kände igen sig var lugnare och mer focuserad på mig.

Idag skulle vi få motstånd i ringen när den danska domaren dömde. Jag var nervös. Usch, det pirrade riktigt i magen och lite förväntningar hade jag oxå.

Vi gick som nr två och när det var vår tur att stå på bordet så var Nugge mycker charmande mot domaren, pussade honom glatt och lät sig villigt visa sina fina tänder.

Domaren frågade hur gammal han var och jag svarade att han var 1 år den 8 maj.

Omdömet idag lät: 13 månader gammal hane av bra storlek. Väl ansatta öron, bra ögon och bett. Bra hals. Fast rygg. Bra bröstkorg för åldern, kunde ha lite mindre hasvinkel. Lite långa och flata tassar. Rör sig lite kort bak. Armbågarna kunde ligga lite bättre. Bra päls, färg och temperament. Kv 1, Kk 2.

Det blev till att köpa en röd 1 pris rosett till idag om än lite snopet att bli tvåa. Man blir så lätt bortskämd. Vi skall träna mer på ringgående, det är nog där vi tappar en del när vi är fler. Nugge blir lite okoncentrerad och rör sig inte till sin fördel. Det blir lite hopp o galopp däremellan.

Nu är det bara att se fram emot Tollarp och på sätt och vis hoppas på fler Juniorhanar så vi kan få en utvärdering på var han står i konkurrens innan han ska upp i Unghundsklass.

På kvällen var det så gott väder hemma oxå så jag passade på att ta damerna Nowa och Saga på ett riktigt träningspass. Nästa gång är det ju Nowas tur med och tiden går fort.

Nowa som jag inte blir klok på om hon har ett underbett eller inte, så nu låter jag det vara. Hon sköter sig alldeles utmärkt på ring, står som om hon vore född till en utställningshund. Hon har superkoll på mig så jag bara hoppas att hon inte har glömt av allt till den 1 aug.

Saga som är så liten ännu överraskade mig med att visa att hon skulle minnsan inte vara sämre. Fast det där med att gå på ring var mer roligt än allvar. Ahhh, långt snöre som matte håller i i andra änden, kul vi kan ha dragkamp.

Ännu en dag som avslutas med ett hjärta fyllt av värme. När man har fyra bedårande vovvar ståendes framför sig och med 8 ögon fullt focuserade på mina ögon för att bidga mig att släppa godisbitarna till dem.

Kvällen avslutades framför tv:n med tre helt utslagna vovvar i knäet. Även en hjälte kan vara trött.

Bilder kommer nästa vecka, just nu har batteriladdaren till kameran lagt av, grrrrrrr


Lite hund och mycket häst

2009-07-08 00:00

Lite hund och mycket häst

Usch vad sommaren bara rinner iväg. Den sista tiden har det varit mycket häst och lite hund i mitt liv.

Det stundar premieringar för våra treårsston och någrat som vi åttagit oss att träna och visa åt andra uppfödare. Samtidigt så har vi några unghästar som rids och tränas så det är fullt upp, sista veckan har man fått passa på mellan åskskurarna.

Annars mår alla vovvarna prima, Saga har fått sin andra vaccination och växer. När vi var hos veterinären passade jag på att väga henne och hon matchar nästan 2 kg nu. Nugge kom upp i 9,8 kg.......... som troligtvis till större delen består av muskler.

Nowa har tyvärr utvecklat ett underbett. Ett tag tyckte jag att det inte såg så farligt ut men nu är det där igen och det syns även på huggtänderna som det skiljer stort mellan över o underkäke på när hon biter ihop. Tråkigt.

Hon och Nugge är i alla fall anmälda till Tollarp. Jag ska få hjälp att titta på henne av en mer van personi helgen då hon får följa med när Nugge skall ställar i Tvååker båda dagarna. Efter det skall jag ta ställning till om hon skall med till Tollarp.

I går kväll stiftade Nowa och Saga en ny bekantskap. Det var en väsande, kuttrande taggig boll som låg på gräsmattan. Ja, alldeles rätt en stackars igelkott som tog sin vanliga nattliga promenad över gräsmattan efter att ha varit på logen och fått sig ett skrovmål av kattmat och mjölk. Normalt sett så brukar det bara vara Nugge som hysterisk springer fram ställer sig och vrålskäller, ja den stackars igelkotten borde snart vara döv. Men igår så vågade även damerna hänga på utan att veta vad det handlade om. Väl framme så blev de mycker misstänksamma, Saga var väl den som var modigast och vågade sig fram och göra en antydan till att nosa 30 cm från den. Hon blev så lång som en tax. Nowa höll sig i bakgrunden hela tiden.

Håller regnet sig borta så kommer det några nya fina bilder inom några dagar. Hoppas på fint väder i Tvååker, annars är jag glad över det införskaffade tältet.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juli 2009»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  • 2008