Blogg

Glada, trötta och genomsvettiga

2009-06-28 00:00

Glada, trötta och genomsvettiga

Så har vi då kommit hem efter en stekande varm dag på Ryda. Solen stekte och gassade från en klarblå himmel fast vi gick redan kl. 10.00.

Stackars de som gick senare på dagen. Ringsekreteraren uppmanade alla så fort de varit inne på ring att de gärna fick uppsöka skugga, vilket inte var det lättaste. Alla Plutodukar var slutsålda överallt.

Tyvärr blev det lite tråkigheter med när de återigen ropade ut i högtalaren att vi var tvugna att svalka våra hundar. De hade precis fått köra en vovve till Blå Stjärnan för den hade kollapasat av värmen.

På ut från utställningen mötte jag "vår" veterinär som var där och jobbade och han sa att de hade gått bra med vovven sen den kom dit. Skönt.

Nugge skötte sig som vanligt bra om inte allra bäst hittills. Han har börjat fatta vinken nu med att gå fint och ha sin uppmärksamhet på mig.

Jag träffade också avelsrådet som jag haft så mycket mailkontakt med och fått massor av goda råd av. Det var mycket trevligt att få ett ansikte på henne.

Dagens omdöme löd: "Mycket bra maskulint huvud. Korrekt bett med fina starka tänder. Välformade ögon, korrekta öron. Bra hals. Välutvecklat bröst för åldern, aningen låg i länden. Korrekt kors, bra muskulatur. Rör sig mycket bra, bra typ och temperament."

Typ, storlek och helhetsintryck: "Mycket god"

Det blev två röda band. Kvalite 1 samt att han vann sin juniorklass vilket inte var svårt då han var själv. Vi får inte glömma Hederspriset heller

Idag hade det krävts ett Ck för att gå vidare

Nu är de bara två vekcor kvar tills Tvååker då är det både fredag och lördag. Två olika utställningar, Nationell och Internationell. Spännande.

Väl hemma igen så var det en mycket trött Nugge som genast uppsökte en skuggig sval plats på gräsmattan och slocknade som en slagen hjälte.

 

I dag gäller det

Efter en hektisk vecka är det då äntligen dags för Nugges tredje officiella utställning. Nationell på Ryda i Borås .

Nerverna börjar ge sig till känna....... men som tur är bara hos matte .

Veckan började med att jag vaknade vrålförkyld i måndags, härligt i denna värme, bacillerna bara frodades.

I kväll/natt har vi duschat, klippt klor och bättrat på andedräkten med ett dental boan. Bilen är packad och klar. Jag har föresatt mig att åka i god tid trots att det bara är tre mil att köra men jag vet vilken kaos det kan vara med parkering och dyl. Gott att vara ute i god tid. Det nyinköpta tältet lämnar jag hemma då jag inser det omöjliga att sätta upp det själv i denna blåst som är och har varit. Prövade sätta upp det i torsdag då det blev till allmän glädje åt mina barn som log glatt åt sin envisa mor.

Saga och Nowa har mest tagit det lugnt i värmen och vaknat till liv först på kvällen när det är lite svalare. Då är det full fart över hela gräsmattan och så smyger de på varann bakom buskarna.

Jag har fått bekräftat att Saga är röd och inte brun som det står i hennes papper. Kul, det var det jag så gärna önskade. Däremot så har Saga bara rest det ena örat, undrar vad det månde bliva.

Nowa som har sett skum ut med ev underbett har utvecklats till det bättre, just nu ser det inte ut som att det är så utan hon ser normal ut. De har ju gott om tid på sig att utvecklas båda två.

Jag kan nu se att Saga faktiskt har vuxit hon är högre och klarade härom kvällen att hoppa upp i soffan hon med. Lycky Saga

Nowa tar mer och mer komando över Nugge hon talar högt och bestämt om att hon inte finner sig i att han tar hennes leksaker hon är som en attackerande krokodil

Båda två är riktiga knähundar de tyr sig gärna till oss och vill helst sova i knäet. Men det går ju inte vi hinner ju inte sitta där hela dagen så det får bli mer mysstunder på kvällarna.

Annars har det mest varit häst och ensilageskörd denna veckan.

Återkommer senare idag med Nugges resultat. Kanske bloggar lite under dagen då jag nu införskaffat ett mobilt bredband. Nice, nu kan man kanske sitta ute i värmen och jobba. Förena nytta med nöje.


Smarta Saga

2009-06-21 00:00

Smarta Saga

Saga tycker jag har en färg som mer påminner om rött än brunt. Det sägs ju att rödhåriga ska vara mer hetsiga och envisa. Jag upplever att det är så med Saga.

Trägen vinner och envis som synden, har hon bestämt sig för något krävs en hel del övertalning (fostran) för att få damen att sluta, tex bita i tår, fingrar, kläder m.m

I morse vid frukosten så är kökssoffan favortplatsen för alla vovvar. Något som oxå Saga har satt upp som mål att ta sig dit upp. Nowa har sedan någon vecka tillbaka kommit på att om man tar sats hänger sig fast med klorna i tyget på dynan sätter baktassarna på den lilla listen utmed botten på soffan så kommer man upp. Sen är man stolt uppe på tronen hos de vuxna.

Saga provade träget flera gånger att ta sats hoppa vilket inte lyckades dels har hon fortfarande för korta ben och kommer därför inte tillräckligt högt upp. Men hon skulle upp till matte. Den lilla damen gjorde slag i saken genom att i stället kravla upp i tidningskorgen som står på gaveln, via den kunde man sedan sätta klorna i tyget och med hjälp av ribban i armstödet få mothåll i nacken så vips var man uppe.

Idag är det första dagen som Nowa och Saga lekt. Nowa har lagt sig frivilligt på rygg och bjudit in till lek, samtidigt så har Saga blivit modig och vågar smyga på båder Nowa och Nugge. Det är en underhållning att titta på dem.

Efter mjölkningen i kväll så tränade Nowa och jag på att gå i koppel, det är inget populärt men att ställa upp och titta på mig eller godisen det sitter. Hon är lite blyg så vi får träna på att våga gå. Än är det ju över en månad kvar.

Saga däremot bryr sig inte ett dugg att hon sitter fast och springer både före o efter, men vill ibland gärna bita i kopplet.

Sen provade vi lite slalom som gick så där men att springa genom en liten tunna gick bra. Efter det så var alla tre så slut att det somnade som stockar.

Ninja som följde med stora dottern till Stockholm idag saknades inte av de andra hundarna. Nowa tog över henne plats i kökssoffan, Nugge och Saga på var sin plats på golvet.


Midsommar

2009-06-18 00:00

Dan före midsommarafton

Vaknade av att regnet fullkommligt ÖSTE ner i stormbyar. Vilken sommar. Saga var riktigt morgon trött idag låg kvar till halv elva i min säng. Härligt att någon mer än matte är morgontrött.

Det var heller inte särskilt populärt att gå ut på morgonpink promenad i ösregnet. Både Nowa och Saga står mest på mina fötter under paraplyet.

När vi var klara så blev det full fart in och i hallen där BC Dixi bor stod hennes matskål med mat. Troligtvis var hon mätt och skulle spara till senare. Saga som inte är av den blyga sorten fick vittring på skålen. Dixis matskålar är av den lite större typen och rostfri med hög kant. Detta hindrade dock inte Saga som helt resolut klev i matskålen. Når man inte över kanten så går man i och står i maten upp till knäna.

Återigen så blir mitt hjärta varmt över hur dessa små underbara vovvar piggar upp den annars så grå vardagen.

Jag vill oxå passa på att ge uppfödarna till mina vovvar ett stort TACK för att jag fick möjligheten att köpa dessa små underbara vovvar och stifta den goda kontakten med Er. Jag hoppas ni är här och läser om Era små gunstlingar.

   

 

Jag var som vanligt när tid ges ute på lite andra sidor som har gårdshundar. Idag var det ingen rolig läsning. Jag läste att Solskåbacka High Speed råkat ut för en förskräcklig olycka och var tvungen att avlivas.  Inte nog med det, hans ägare hade även haft tråkigheter med sina får, haft påhälsning av hänsynslösa människor och deras hundar i fårhagen. Hundarna hade släppts lösa på fåren och dödat en tacka. Det finns tydligen inte gränser för hur hänsynslösa människor kan vara. Vi delar Er sorg. Spike som han kallades var oxå farfar till min lilla Saga.

 

Idag är det oxå 12 veckor sedan Hamléngårdens Nowa föddes i Enköping. Tiden går fort och på de här fyra veckorna hos oss har det hänt jättemycket. Hon är dubbelt så stor nu som när vi hämtade henne. Jag tycker hon har utvecklats bra och är mycket energisk och lättlärd. Hon har en helt underbar blick som hon gärna smälter matte med flera gånger om dagen. Se själva

Grattis på 12 veckorsdagen

 

 

Midsommardagen

 

Även idag ärhan där uppe nödig, han festade nog rejält igår för återigen VRÄKTE regnet ner. Jag beundrar de små liven som trots detta dåliga väder duktigt gör sina behov för att sedan snabbt återvända till mattes fötter under paraplyet.

 

Gårdagen bjöd på lite bättre väder på eftermiddagen och kvällen så det blev knytkalas på Yttergården med grill. Innan på middagen så åt vi färks potatis och sill, glass med jordgubbar slank ner som efterrätt. Sonen och hans flickvän kom på besök så dagen gick i ett.

 

Idag har det varit lika hektiskt först fick vi hämta hem en kalv (allt som rör hästar o kossor kan ni läsa mer om på bredaredslantbruk.zoomin.se ) Sen var det dags att börja med middag för idag kom dotter från Stockholm med pojkvän och så hängde sonen med flickvän på oxå. Tur att man är van vid storhushåll. Vi var ju 7 personer i 12 år.

 

Till valparnas stora glädje är det ju alltid någon som har tid för dem när det är så många på besök.

 

Nowa passade på att ta en tupplur i Johans knä medans Saga förströdde sig med atttugga på sonens flickväns goa snören i hennes tröja.

 

Mina barn är mycket noga med att om deras respektive inte är så djurvana så blir det de när man är hos svärmor och hälsar på Då får de lära sig allt om djur. *Fniss

 

På kvällen kom ett av mina "platstbarn" med sin pojkvän och hälsade på. Även de nyfikna på Saga och nya fölungen.

 

När alla gäster åkt hem och bebbarna fått sin kvällsmat så var det inte många minuter de orkade busa och stoja runt. Saga gjorde en jättefinnt på Nugge som stod och vaktade över trossen på kökssoffans långsida. Trossen som för övrigt är alla vovvarnas favoritleksak, dragkamper blir man stark av. I alla fall så stod han där och så fort Saga ville ta den så markerade han bara att han tänkte inte lämna ifrån sig den frivilligt. I stället för att börja dragkamp så stack Saga snabb som en iller under kökssoffan och lika fort ut under magen på Nugge snappade åt sig trossen in under soffan för att sedan bege backandes ut på kortsidan och iväg. Nugge hann aldrig märka att den försvann förrän han såg en mycket stolt Saga som trippade i väg med högburet huvud och hela munnen full med tross.

 

Nowa är mycket tuff och modig nu ett tag var det Team tjejerna mot Nugge. Han har det inte lätt. Nowa talar mycket tydligt om för honom att om hon har trossen så är det hennes finner han sig inte i det så får han ett nyp i näsan. Team tjejerna var när både Ninja och Nowa morrandes talade om att killar ska ligga på rygg för tjejerna.

 

Ja, ja med risk för att bli tjatig så, mitt hjärta fylls av så mycket värme över vad dessa underbara vovvar ger mig i forma av deras underbara smarta, snabba upptåg.

 

Kvällen slutade i alla fall så här.......

 

Vad gör man....... jo, matte blev sittadens på köksgolvet i en timme med dessa små godingar sovandes i knäet. Det finns fler bilder i galleriet då Nowa har lite annan sovstil.

Jag vägde Saga och Nowa i kväll.

Nowa 3475 gr och Saga 1675 gr

Läste på RDS hemsida att Nowas pappa Easy Jump´s Dover blev Such i Avesta 14/6

 


Sagas första vecka hos oss

2009-06-11 21:10

Sagas första natt

Efter många kisserundor så blev det oxå lite andra utgifter på rätt ställe - utomhus  Jag är av naturen ganska envis och tålmodig. Både Saga o Nowa är duktiga på att göra sina behov där de ska, trots att det ibland regnar. Saga älskar tår och fötter. Hon har kommit på att de är goda att bita i. Så när hon är klar med sina behov kommer hon och biter i mina skor. Till skillnad från Nowa som har en förkärlek för att stå på mina skor för att inte bli blöt om tassarna. Härligt att se deras olika personligheter.

Saga sov gott i min säng hela natten mer på min kudde än under täcket. Hon började med att flititgt bita i mina fingrar men efter tre tillsägelser så gav hon upp och somnade i en hög. Där hon sov tills i morse då hon återgick till att bita mig två gånger i nacken, precis som att tala om att nu är det dags att gå ut.

Sen var det frukost, hon är duktig med maten, äter både stora och små kulor. Sen var det lek eller mer försvara sig mot Nowa som trots allt oxå bara är en valp men mer högbent så hon är lite burdus. Saga försvarar sig mer o mer samtidigt som hon har kommit på att det är ofarligt och visar mer o mer inviter till lek.

Efter en stund kom de på att den stora trossen var tillräckligt stor och räckte till dem båda.

Tuggbenen är heller inte dumma de föredrar i alla fall matte framför att en helt kompani av små valptänder går lös på stolar, bordsben och soffan.

Sen var det dags att uträtta behov igen - utomhus.

So far so good - återkommer med mer i kväll.

 

Saga´s andra natt

Eftermiddagen i går bjöd på lite uppehåll och sol så det gick att dricka eftermiddagsfikat ute. Både Saga o Nowa var med ute och gick på upptäcksfärd.

Båda två hittade serveringsvagnen som grundligt utforskades.

 

                       

Sedan hittade Saga återigen landgången och provade både upp och ner.

Hon är helt bedårande. Hade hon varit häst, kallas det spansk skritt.

Bilder på hur de sen lekte och njöt av sol och mjuk gräsmatta finns i galleriet.

På kvällen hade jag och bebbarna en jätterolig lekstund, de fick bekanta sig med en gris-leksak som till en början var jätteäcklig för den lät som en gris med. Men efter en stund vågade Nowa sig på att bita i den trots lätet. Saga skulle då inte vara sämre men blev lite bortskuffad av Nowa som då behandlade leksaken som om den var en valp som hon skulle fostra genom att bita den i strupen. Däremellan stod hon på bakbenen och hoppade på den.

Men roligast var nog att ha dragkamp med mig om trossen.

Sen somnade båda som klubbade oxar. Saga sussade hela natten på min arm och kudden.

Regnet som har öst ner hela dagen är inte det optimala vädret att lära valpar att bli rumsrena. Inte nog med att de tycker det är otäckt att bli blöt om tassarna, de duschas ju uppifrån med. Fast de har varit jätteduktiga, det är väl den fastare utgiften som är mest jobbig att vänta ut.

Idag har det oxå varit skolavslutning i hällande regn, inget kul. Men nu väntar ett helt långt sommarlov för barnen.

I kväll stundar fotbolls-derby mellan Länghem-Månstad, jag håller på Länghem som dock spelar utan min son idag som är avstängd för tre varningar

GRATTIS Länghem till segern med 5-0.

När vi kom hem så var det kiss o bajsdags och sedan åt tjejerna lite för att sedan busa en stund. Men till slut somnade båda två i mitt knä. Det är lite konkurrens om mitt knä. Nowa tycker att Saga, trots att hon är mycket mindre tar för stor plats och la sig ovanpå henne till slut. För mig var det krångligare att försöka läsa ridsport samtidigt med två valpar i knäet, men allt går.

Nu är det dags att krypa till kojs och hoppas på bättre väder i morgon så vi kan vara ute mer. Nattis från oss

 

 

Sagas tredje dygn

Som vanligt har Saga sovit som prinsessan på ärten på min huvudkudde hela natten.

Efter morgonrundan är det full fart på henne och Nowa. Saga är mer modig nu men tar sin tillflykt under kökssoffan när det går för hett till. Än så länge är Nowa inte större än att hon kan hänga på, dock lite mer ålandes än Saga som går upprest.

Saga har oxå börjat acceptera buren som står öppen på dagarna i stället för att ligga på mina fötter när det är dags att sova. Även den lilla tygburen har blivit en populär lekplats, den kan man ju hoppa upp på taket och titta in genom nätet på Nowa som är i den. Det är så kul att se vad de hittar på. Jag kan bli sittande långa stunder och bara studera dem.

 

På kvällen hade vi examenskalas med grillat. Det doftade gott i små valpnäsor innan de somnade i våra knän.

 

 

Sagas fjärde-femte dag

Söndag morgon och sovmorgon. Ja än så länge kan vi kosta på oss en halvtimme längre. De små damerna har ju en vana att vara pigga och alerta kl 23 på kvällen. Då är det race i köket. Nowa är oftast den som kör igång det hela. Någon av alla deras leksaker inklusive Saga blir förmål för hennes attacker. Hon kommer bli en fulländad råttjagare när hon blir större. Om jag i ord skall försöka förklara så går det till så här: Nowa gör en djup bugning på sina framtassar och lägger bröstet i golvet för att sedan dra sig tillbaka och lika fort sedan i en (om hon varit häst) stegrande, hoppandes på bakbenen slänga sig handlöst framåt. Ibland kostar hon på sig ett gällt skällande. Saga är inte så förtjust i hennes påhopp. Hon tycker att Nowa är lite hårdtandad så hon kontrar genom att se ut som en huggorm.

Ja, de små damerna bjuder oss på många goa skratt.

Nowa är mycket lättlärd och är hela tiden uppmärksam på vad som händer hos matte. Hon kan nästan "stå" nu. Tittar upp på mig och väntar på belöning. Fast ibland blir hon så ivrig så hon hoppar precis som Nugge, rakt upp i luften. Den damen är spänstig.

 

MÅNDAG KVÄLL: Nowa har oxå lärt sig att hoppa upp på kökssoffan och det gick inte att ta miste på hennes lycka över detta när hon fick syn på mig och jag på henne och frågade vad hon gjorde där. Saga stod nedanför och undrade var kompis tagit vägen .

Det är inte svårt att förstå varför man valt denna rasen.

Sagas bästa kompis är trots allt Dixi ( vår bordercollie) hon är mjuk och go att tugga i, det är Sagas favoritsysselsättning och tålmodiga Dixi står ut.

Nu är det dags att krama kudden, eller förresten, den är nog upptagen av någon annan.

Nattis och suss gott .

 

 

SAGA en vecka hos oss

Idag är det en vecka sedan vi styrde kosan mot Karlskrona för att hämta hem den lilla damen.

Liten var hon och är fortfarande jämfört med Nowa som växer och nästan är stora damen. Hon tror i alla fall det när hon försöker sig på att fostra både Ninja och Saga.

Det fungerar hyfsat med rumsrenheten, men det är som med små barn ett passande.

Saga sover som en stock hela nätterna i min säng och är en liten sjusovare. Hon är så tillgiven och trivs bäst i knäet. Däremellan har hon och Nowa riktiga race. Saga är mycket för upptäcksfärder och älskar att gå upp och ner på vår lilla landgång i trädgården. Även om det inte är så högt ca 50 cm till backen från pallen så litar jag inte på att hon mycket väl skulle tänka sig att hoppa ner. Inget bra så man får ha ögon i nacken. Eller vara där och visa henne rätt väg ner.

 

Ni undrar säkert om Saga vuxit, njae, jag tycker fortfarande hon är lika liten och ångrar att jag inte vägde henne när hon kom hem. Vi får ställa henne på vågen idag så har vi något att gå på till nästa vecka. Fast om man tittar på henens "bekymmersrynkor" i ansiktet så har de blivit mindre så nog har hon vuxit.

Idag ska jag försöka hinna fota dem lite, får gömma mig i en buske. De vill ju helst vara kring mina fötter när vi är ute. Godingarna.

 

Igår kom utställnings PM för Ryda utställningen och Nugges nummerlapp. Nu blev man nervös. Det är 27 Dansk Svenska anmälda och Nugge skall bedömas som nr 1 i sin klass. Hoppas bara att väderet blir bra, hittills så har vi haft tur på de utställningar vi varit.

Jag väntar oxå på vår medlemstidning så vi kan anmäla till Tollarp. Är nyfiken på om det är en valpklass 4-9 mån där så Nowa får vara med.

Idag biter Ninja ifrån ordentligt och är inte längre intresserad av Nugge eller andra hundar som kan bestiga henne.

Nugge som är av det manliga könet förstår inte bättre än att trägen vinner. Dock utan resultat annat än i form av en ilsken Ninja som morrar, fräser och tillrättavisar genom bita över nosen. Till sin hjälp har hon modiga Nowa som plötsligt växte och fick massor av mod. Hon jobbade nämligen tillsammans med Ninja på att skälla, morra hoppa på den stackars oförstående Nugge. Snacka om moraliskt stöd från de vuxnare vovvarna.  Det lugnade dock ner sig och slutade med att både Nowa och Saga sussade i mitt knä, Nugge i sin bur och Ninja som drottningen på tronen på kökssoffan.

 


Välkommen hem SAGA

2009-06-10 00:00

Välkommen hem SAGA

I dag var det då äntligen dags att hämta hem Saga. Eftersom vi hade avbytare så följde Ola med mig. Sagas uppfödare Lena som jobbar natt sover fram till middag och utöver det så  hade de skolavslutning och veterinärbesök med hästen så det passade bäst om vi kom på eftermiddagen.

Otålig som jag var så kom vi iväg en halvtimme tidigare än bestämt och tur var väl det för vi fick köra en omväg på 6 mil. Vägen var avstängd i Tranemo och vi dirigerades om över Grimsås. Det hade hänt en olycka så när vi kom ut i Mossebokorset såg vi en lastbil ligga i diket. Alltid otäckt med olyckor, hoppas ingen blev skadad.

Man blir lite skärrad när man ska köra några mil efter en sådan början. Fast med alla de fartkamerorna som är uppsatt nu på 27:an så är trafiken lugn.

Vi stannade i Nättraby och åt middag.

Lena hade lämnat en bra vägbeskrivning så det var lätt att hitta. När vi körde fram på gårdsplanen blev vi utskällda, ja, det fanns fler vovvar av olika raser, färger och storlekar.

När vi klev ur bilen kom Selma (sagas mamam) och mötte oss, det var det sötaste jag sett på länge (fast hon är vuxen). Jag passade på att ta några kort på en gång.

 

Lena och hennes familj har precis som vi ett stort hjärta för djur. Hon berättade att de även har haft fjordhästar och en lite ridskola en gång i tiden.

Jag har ju fått kort under Sagas uppväxt så jag visste vad jag skulle leta efter när jag klev in i valprummet. Selma visste oxå att något var på gång och sprang i lovar kring Lenas och mina ben. Alla fem blev överlyckliga över nya fingrar o tår att bita i. De fick vara med oss allihop i köket medans vi blev bjudna på fika, skrev papper och betalade Saga. Hon som efter en stund somnade i mitt knä.

 

Resan hem var inte så populär, hon gnällde en hel del till skillnad från Nowa som var så tyst. Det regnade större delen av vägen hem, men väl hemma så var det uppehåll. Saga fick först bekanta sig med Dixi och göra sina behov. Sedan klev hon modigt in

i köket och resolut fram till matskålen som stod med Nowas frukostrester i.

Det var svårt att avgöra vem som blev mest förvånad, Nowa eller Saga. Det var inget gruff om maten utan de åt snällt tillsammans. Mellan tuggorna tog de ett varv på golvet. Det var mest Nowa som var intresserad av vem det var som åt av hennes mat.

 

Sen var det precis som om Nowa skulle visa sig från sin värsta sida. Hon kaxade till sig och insåg att hon faktiskt är 3 veckor äldre än henne och nästan tre cm högre med. Saga var inte så förtjust i det.


Sveriges nationaldag

2009-06-06 00:00

Sveriges nationaldag

6 juni, det kan man inte tro, FROST I MORSE och MINUS 1½ grad. Vad är det för sommar.

Som tradition är det varje år en Brännbollscup här i Månstad, så även i år och på kvällen är det alltid dans. Fast i kväll får vi även se fotbollsmatchen Sverige-Danmark på storbildsskärm. Kul. Fast självklart kunde vädret varit bättre.

Men för de som spelat idag så har det nog känts bättre än förra året när solen sken från klarblå himmel och ingen vind. I parken blir det som en gryta så varma dagar.

På eftermiddagen var det något varmare så jag och vovvarna var ute ett par timmar och härjade. Ninja löper så Nugge har lite jobbigt nu.

Idag ringde Nowas uppfödare och som vanligt så pratade vi länge, vi har alltid så mycket att prata om. Hon tyckte det var kul att allt gich bra och hoppa att vi träffas igen i Tollarp i augusti. De skulle även ta med Nala, Nowas mamma. Det ska bli jättekul att träffa henne. Jag gjorde aldrig det då jag hämtade Nowa för vi träffades i Kolbäck.

Nowa växer och blir mer o mer busig för var dag som går. Men hon kommer på inkallning och älskar alla människor. Hon har oxå kommit på att alla hennes pip-leksaker är jätteroliga. Behandlar dem som om de var en mus.

Jag passade på att ta några nya bilder på henne när solen kikade fram en kort stund på eftermiddagen. Släng ett öga i galleriet.


Två veckor hos oss

2009-06-04 00:00

Två veckor hos oss

Nu är Nowa tio veckor gammal. Hon växer bra och är riktigt modig nu. Minst men tror hon är störst. Nowa och Ninja är de som leker bäst ihop. Ninja har alltid varit kanongo med valpar hon fostrar alla som om de hade varit hennes egna. Så Nowa har stort förtroende för henne och vågar attackera henne med fart och fläng. Hon hoppar och hänger i både halskinn och mungipor och kinder. Tålmodiga Ninja låte henne hållas för att till slut tala om att nu är det nog. Då måste Nowa bara testa ett par gånger till för att sedan förstå att det var nog allvar nu, dags att sluta.

Nugge är mer burdus och tyngre i kroppen så där blir det för våldsamt för Nowa.

I går tränade jag och Nowa på att stå fint. Hon fattade snart vad det var jag menade då jag mutade med godis.

Jag införskaffade oxå lite mer leksaker igår och tuggben, det är strykande åtgång på det. Till de vuxna hundarna hittade jag Dental Bones, det smakade smaskens. Enligt texten på förpackningen skulle man spara pengar genom att ge benen till vovvarna i ställer för att få dyra tandläkarräkningar. Det kan ju vara värt att prova, fast de inte har något problem med varken tandsten eller dåligt tandkött. Vovvarna blev iaf glada .

Leksakerna tyckte Nowa var lite otäcka i början, de pep ju. Fast efter en stund med moraliskt stöd av matte på alla fyra på golvet var de riktigt roliga. Favoritleksaken blev en orange mjukisleksak som såg ut som ett ben. Den bar hon stolt omkring på. Hon fattade ganska fort om man kom med den till matte så slängde hon den och då fick hon ju tillbaka den.

Jag satte på Nowa sitt rosa halsband, det är mycket irriterande tycker hon. Det KLIAR så vi fick helt plötsligt en trebent hund, hon blir så irriterad på det att hon ska både leka och klia sig på halsen, det ser så roligt ut. Fast efter ett par dagar blir det nog bättre.


TROLLERI

2009-06-01 00:00

TROLLERI

Måndag och ny vecka som börjar med strålande väder och värme.

Det var som vanligt förmiddagsfika ute i trädgården och alla hundarna sprang runt och lekte. Helt plötsligt låg de och rullade sig alla tre om vartannat i något som troligtvis i deras näsa luktade mycket gott, så de ville parfyrmera sig med denna doft. Nyfiken som jag är så var jag ju tvugen att se vad det var. Hmmmmm, vad hade räven dragit fram, jo ett ben från något djur som låg där med benknotor och dyl.

Elaka matte tog genast ifrån vovvarna denna delikatess och såg tre mycket missbelåtna vovvar glo på sig.

De återgick dock till att leka tafatt med varann. Och vips så var Ninja och Nugge puts väck borta. Trolleri ? Nowa kom tillbaka runt husknuten men de andra såg jag inte skymten av. De kom inte heller trots flitiga visslingar och rop efter dem. Allt gick på tre sekunder. De var som om de var uppslukade av jorden.

I 2½ timme var de borta för att sedan flämtande, glada, lyckliga, smutsiga och blöta komma genom kohagen. Var de hade varit vet jag inte men kanske i skogen eller vid sjön. Jag var ju ute och letade efter dem där/dit jag kanske trodde att de kunde ha stuckigt men hittade ju dem inte. Så det förblir en olöst gåta vart de varit.

Det var två trötta vovvar som mest sov resten av dagen, Nugge i skuggan och Ninja i solen. Hon är ju soldyrkare den godingen.

Nowa som inte varit ute på samma strapatser som de andra två, orkade och vågade sig dock ut på lite längre utflykter för varje dag som går. Idag vågar hon gå över uppfartsvägen ut i kohagen där hon hittar goda hästskitar. Vilka hon snabbt försöker glufsa i sig innan elaka matte kommer och säger att sådant får man inte äta. Synd om henne. 

Vid kvällsrastningen vågade hon sig ända bort till hundgården för att undersöka den. Men det räcker att jag kommer utom synhåll så kommer hon så fort hon kan på sina små ben. Skönt att en av dem i alla fall är lite feg än så länge.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«juni 2009»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  • 2008