Blogg

Tvååker utställningen 29 mars

2009-03-29 19:58

Tvååker utställningen 29 mars

Idag var det dags för nästa utställning. Även här började ringarna kl 9 så det var upp i ottan och fixa fikakorg och komma iväg i god tid. Det är ju fortfarande förädiskt väglag på morgonen. Idag var inget undantag.

Wille fick ta med sig vinteroverallen för vi skulle vara i ett ridhus och där vet man ju hur kallt det kan blir.

Vi kom i väg strax efter sju och var framme i god tid så vi han rasta av Nugge ordentligt innan det var dags.

Nu kändes det inte lika nervöst när vi skulle in. Det var ganska många D/S hundar denna dag med fast de flesta var äldre och tävlade i den öppna klassen.

I Nugges klass var det bara tre med Nugge. Domaren idag var en kvinna som när hon hade bedömt Nugge gav oss ett rött band, vilket är samma sak som Kvalité 1 sen fick vi oxå ett Hederspris-rosett och när hon skulle bestämma vem som var bäst i klassen pekade hon på oss  . Vad glad jag blev, på en vecka hade min lille grabb vuxit till sig och förärades med ett förstapris. Det känns jättebra då detta oxå var en officiell utställning så resultaten blir registrerade hos SKK.

Kritiken han fick i dag löd:

Hane med bra propositioner. Lagom stort välformat huvud. Mycket god hals och rygglinje. God kropp för åldern. Goda vinklar runt om. Välansatt och välburen stubbsvans. Passande benstomme. Rör sig med gott steg.

Mest glad är jag nog över han hals som för en vecka sen var för ädel.

Vi tittade på några klasser till och åkte sen hem jättenöjda.


Utställningsträning

2009-03-21 00:00

Utställningsträning

När det nya året började löste jag även medlemskap i SKK, Svenska Kennelklubben och till Södra Älvsborgs Kennelklubb. När man gör det så får man tidningen Hundsport i den står alla tävlingar och mindre utställningar i de olika kennel/ brukshundsklubbarna i landet. Smart, jag hade alltså anmält Nugge till en av Sveriges största utställningar utan att vi hade någon vana eller träning från utställningar. Ja,ja alltid gläder man någon (Therese asgarvade) och som de vise har sagt, man lär så länge man lever. Vi kan ju låta bli att åka .......
Men så läste jag en inbjudan i Hundsport om utställningsträning i Södra Älvsborgs KK. Den låg dagen innan Malmöutställningen. Fast jag redan bestämt att det var nog ingen idé att åka till Malmö, två blåbär (matte o hund) upp tidigt för att köra 30 mil till utställning. Nugges klass skulle börja kl 9 och innan dess skulle veterinär-besiktningen vara avklarad. Med erfarenhet av hästutställning vet man att hos veterinären kan det ju ta tid.

Idag åkte vi på träningen. Som vanligt så betedde sig Nugge som om han inte sett en hund sen han lämnat sin hundfamilj. Koppel var inte att tro på heller, han for runt o stretade o drog. Men som alla "barn" blev han snart trött och lugnade ner sig och gick snällt o fint runt på ring som de andra. Han började inse att det inte var någon lek som gällde. Att stå på bordet var inget han brydde sig om, det var jättekul, man kom ju närmare den där trevliga människa som spelade domare och som klappade, klämde o kände på honom. Hon fick en stor blöt puss det är kanske så man charmar domarna ? När jag såg de andra snälla lydiga, vana hundarna så blev jag mer övertygad om att vi skulle nog träna mer innan vi åkte på officiella tävlingar. När träningen var slut så pratade jag med en av instruktörerna som för en uppgiven matte sa de magiska orden -" Klart du ska åka, titta på honom, han ställer upp sig naturligt, det brukar betyda att de är bra. Han är skitsnygg".

Nu fick jag både bråttom och blev nervös. Här skulle jagas resesällskap, packa, bada hund och fixa så allt var klart till i morgon. Innan jag la mig så Gogglade jag på domaren och hittade en presentation som berättade att han var väldigt tålmodig med valpar och nybörjare. Pust, nu kunde jag sova lugnt. Vi skulle nog klara av det här ändå jag o min lilla vovve.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«mars 2009»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  • 2008