Blogg

Malmö utställningen 22 mars

2008-03-22 00:00

Malmö utställningen 22 mars

Klockan ringde kl 4, på med en kanna kaffe och ut med en nybadad och yrvaken hund. På med kläderna som jag fått tips om att man inte skulle ha samma färg som hunden har, utan något avvikande. Så det fick bli grått. In med all packning och vovve i bilen. Sist men inte minst, hundgodis i mängder, för här skulle det mutas. Det fick jag reda på på kursen att det var tillåtet, annars sa domaren ifrån. Först till Tranemo och hämtade Therese som lovat följa med. Hon hade ett strålande morgonhumör, hon skrattade när hon satte sig i bilen över sin kära mor och hennes tokiga idéer. Vi brukar faktiskt ha ganska kul ihop. Det är inte så många som är ute och kör bil kl 5 på morgonen, särskilt inte en söndag, de flesta ligger nog i sängen och gottar sig. Så resan ner gick fort, vi var framme på mässområdet strax före kl 8, skönt, då skulle vi hinna veterinärbesiktning och käka lite frukost innan det var vår tur. Det var tydligt skyltat vart vi som skulle ställa ut skulle gå och T fick gå genom stora entrén. Vi bestämde att träffas vid den ringen där Nugge skulle vara, för det skulle nog ta en stund för mig med veterinärbesiktningen. Först fick jag visa hans vaccinationsintyg för en herre i grön kavaj som med en gest visade hur vi skulle gå sedan. Med en hysteriskt dragande vovve bland alla andra hundar, stora o små, skällande o morrande och människonben, vagnar med burar, bord och stolar såg jag nog ganska bortkommen ut. För helt plötsligt står det en man framför mig och säger: - "Fortsätt ditåt så får du visa för veterinären". Framför mig på var sida om gången satt det en man och en kvinna, jag letar förbrillt efter veterinären men såg ingen, så jag frågade damen på stolen till höger om hon möjligtvis visste var veterinären var. -"ja det går bra här, var är hunden, jasså det är han, ja då är det bra". Har ni sett en levande fågelholk , ja, precis så såg jag ut. Fullständigt förvirrad skyndade jag i kapp Therese som så fort hon fick syn på mig vek sig av skratt. Hysteriskt skrattade letade vi upp vår ring och lyckade ha med oss vovven oxå. Jag får ju säga att han är inte blyg den lille grabben, det spelade ingen roll om det var Irlänsk varghund eller Chihuahua han hälsade glatt på alla. Äntligen kaffe och macka som T hade varit och inhandlat. Vi började prata med ett yngre par som också var där på sin första utställning, skönt då var vi inte ensamma om det. När man såg alla de andra D/S vovvarna såg man skillnaden på dem. De flesta har samma kroppsform och ben som Ninja. Det var vår tur först eftersom det inte var några valpar 6-9 mån så var första klassen Junior där hundar mellan 9 - 15 mån går. Vi var fem stycken totalt. Det var en före och sedan var det Nugges tur. Therese hade laddat videokameran för att föreviga detta ögonblick. Nugge skötte sig bra och stod snällt på bordet. Men lyckades inte charma domaren, det blev ett blått band som är 2:a pris, inte på något sätt dåligt men hade hoppats mer på ett rött band och fått tävla vidare.

Han fick följande omdöme: Könspräglat huvud med bra öron, ögon och bett. Allt för ädel hals. Rakt framskjutet skulderparti, påverkar hans frambensrörelser som blir mkt lösa o vevande. Alltför tunn flat bröstkorg, bra ben, fötter, vinklar samt kors.

Kl. 09.15 var då vår debut över till Thereses stora glädje igen, hon kommer bli gammal den tjejen, som hon skrattar. Vi satt kvar och tittade på de flesta klasserna innan vi drog oss hemåt. På vägen ut fick man köpa sin rosett vilket vi var tvungna att göra. Det blev även en tävlingspärm till Nugges alla papper. Sen tuffade vi på hemåt och i höjd med Varalöv blev vi påkörda, en vit Volvo i innerfil vars förare satt o joxade med sin son vred ratten och drog hela högersidan på min bil. Han tog på sig hela skulden och som tur var så blev ingen skadad. Men det kändes som om den här resan kunde kvittat, vi kunde varit hemma.
Om en vecka är det dags igen, då är det SGVK som har utställning i Tvååker. Då har Wille lovat följa med för T ska iväg och tävla på Billy.

Bloggerska

Jag face
Marie Sandelin

Blogghistorik

«mars 2008»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Öppnat upp och äntligen utställning igen
ÄNTLIGEN
SGVK Motala
Göteborg MY DOG Internationell
Årets första utställning My Dog Nationell Göteborg
Årets sista utställning hundmässan i STHLM
Ut på äventyr och Winnar/titel-utställning
SGVK Alingsås
VÄXJÖ INT
SGVK Uppsala

Kategorier
Utställningar

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
  •    November
  •    Juli
  •    Mars